YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 09:33

ADANA HSOSB`DE ``˜`ÇEVRE MEVZUATI`` TOPLANTISI

A
A
A
ADANA HSOSB`DE ``˜`ÇEVRE MEVZUATI`` TOPLANTISI

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AHSOSB) Başkanı Bekir Sütcü, çevrenin önemine dikkati çekerek, konuyla ilgili yetkililerin katılımıyla düzenledikleri toplantılarla çevreye duyarlı olma konusunda varsa eksiklerini giderme çabasında olduklarını bildirdi.
Sütcü, AHSOSB Konferans Salonu`nda, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Metin`in de katılımıyla düzenlenen ``˜`Çevre Mevzuata`` konulu bilgilendirme toplantısının açılışındaki konuşmasında, çevreye duyarlı ve zarar vermeyen sanayicilerin, yaşam alanlarının düzeni açısından kendilerine yardımcı olduklarını ifade etti.
Organize Sanayimizde yaklaşık 330 tane sanayicinin olduğuna değinen Sütcü, çevre il müdürlüğündeki görevlilerin denetime başladıklarını belirterek, ``˜`Bu konuda yanlış anlaşılmaya meydan vermemek gerekir. Bazı sanayicilerin bilmediği mevzuatlar olabilir. Bu yüzden burada bir araya geldik. Burada yetkili arkadaşlarımızla, bilgilendirme açısından, varsa kafanızdaki soruları veya sorunları yapıcı bir eleştiri olarak konuşmak için toplandık`` dedi.
Organize Sanayi Bölgesi olarak sanayicilerin girişimciliklerini ve sanayiciliklerini geliştirmek için çalıştıklarını anlatan Sütcü, şunları kaydetti:
``˜`Bunun için devletin kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Yetkililer, sanayicilere son derece yapıcı yaklaşıyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımız kanunlar çerçevesinde kontrollerini yapacaklar. Sanayicilerimizin duyarlı olması için de biz yöneticiler olarak elimizden geleni yapacağız. Sanayicilerimizin, sanayiciliklerinin yanında çevreye de duyarlı olmaları konusunda varsa eksikliklerimizi gidermek istiyoruz.``
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Metin ise denetimlerdeki amaçlarının ceza uygulamak değil, sanayicileri bilgilendirmek olduğunu belirterek, ``˜`Bizim yaptığımız eğitimler samimi bir ortamda gerçekleştiriliyor. Denetim gerçeklerinin ortaya çıkartılması ve rakamların değerlendirilmesi ve gözlemlerinin yapılmasıdır. Bu konuda bize destek veren OSB yöneticilerine teşekkür ederiz`` dedi.
Metin ve beraberindeki Çevre Mühendisleri Alp Yüksek, Filiz Karaçor, Mazlume Mazlumoğlu ve Elda Uluocak Güzel, açılış konuşmalarının ardından Çevre Mevzuatı konusunda bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TV+, Oscar ödüllü ’The Holdovers’ filmini üniversitelilerle buluşturuyor Dijital içerik platformu TV+, mayıs ayı boyunca üniversite kampüslerine açık hava sinema keyfini taşıyor. Dijital içerik platformu, 15-23 Mayıs tarihleri arasında Antalya, İzmir, Adana, Gaziantep ve Eskişehir’de son dönemin en çok konuşulan filmlerinden ’The Holdovers’ı üniversitelilerle buluşturuyor. Film ve dizilerle yıl boyu ekran tutkunlarının yanında olan TV+, eğlenceyi üniversite kampüslerine taşıyor. Dijital içerik platformu, mayıs ayı boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerde açık hava sinema etkinliklerine başlıyor. Dijital içerik platformu, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde, 2023 yılının en çok konuşulan yapımları arasında yer alan Oscar ödüllü film ’The Holdovers’ı gençlerle bir araya getiriyor. Öğrencilerin, Turkcell’in iç iletişim ve iş veren markası T.Life dünyasını da deneyimleme fırsatını bulacağı etkinliklerde harika bir akşam üniversitelileri bekliyor olacak. Muhteşem performans Oscar getirdi Sinema dünyasında çarpıcı yapımlarıyla adından söz ettiren ve her yıl en iyi film kategorisinde bir aday çıkaran "Focus Features’ın yapımcılığını üstlendiği “The Holdovers”, samimi ve akıcı anlatımıyla öne çıkıyor. 96. Oscar Ödülleri’nde Da’Vine Joy Randolph’un muhteşem performansıyla “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandığı “The Holdovers”, 1970 yılında geçen bir dönem filmi. Film, okul dışında bir hayatı olmayan bir öğretmen, sürekli sorun çıkaran bir öğrenci ve okulda görevli olan bir aşçının başından geçenleri anlatıyor. Açık hava sinema takvimi şöyle 15 Mayıs Çarşamba - Antalya Akdeniz Üniversitesi, 17 Mayıs Cuma - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Mayıs Pazartesi - Adana Çukurova Üniversitesi, 21 Mayıs Salı - Gaziantep Üniversitesi, 23 Mayıs Perşembe - Eskişehir Teknik Üniversitesi.
Bursa Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor Bursa’da bir çocuk parkı içerisinde bulunan Fransız Mezarlığı, tarihi mezar taşları ile dikkat çekiyor. Pek çok gayrimüslimin yattığı bilinen mezarlıkta, en eski 1831 en yeni 1927 yılına ait haç işaretli mezar taşları bulunuyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi’nde bir çocuk parkı içerisinde bulunan Fransız Mezarlığı dikkat çekiyor. Birçoğunun üzerinde Hristiyanlığın sembolü olan haç bulunan 32 mezar taşından en eskisinin 1831, en yenisinin de 1927 yılına ait olduğu biliniyor. İsmi Fransız Mezarlığı olsa da günümüze ulaşan mezar taşlarındaki isimlerin içerisinde İtalyan, Alman, İngiliz, Ermeni ve İsviçreli olmak üzere birçok milletten insanın yattığı anlaşılıyor. 1940’lı yıllara kadar gayrimüslim mezarlığı olarak kullanılan alan, şimdilerde konut alanları ve çocuk parkı olarak kullanılıyor. Çocuk parkı içerisindeki mezar taşları kasvetli yapılarıyla dikkat çekiyor. “Burada tarihe duyulan bir saygı var” Mezar taşlarına mahalle sakinleri tarafından sahip çıkıldığını ifade eden Piremir Mahallesi Muhtarı Seyran Okumuş Pekmez, “Yaklaşık 1978’den bu yana bu mahalledeyim. Hatırladığım kadarıyla geçmiş dönemlerde de burası Fransız Mezarlığı olarak biliniyordu ve çok dağınık bir şekildeydi. Şu anda anıt mezar olarak buradaki eserler koruma altına alındı. Mezarlığın hemen yan tarafında oturma alanları ve çocuk parkı var. Çocuk cıvıltıları ile birlikte bence çok güzel bir yer olduğunu düşünüyorum. Burada tarihe duyulan bir saygı var. Buraya yurt dışından gelen insanlar oluyor, hatta kısa bir zaman önce yurt dışından buraya gelip çekim yaptılar” şeklinde konuştu. (AB-