YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 13:54

ADANA SOSYAL HİZMETLER VAKFI`NDAN YENİ ÜNİVERSİTEYE DESTEK

A
A
A
ADANA  SOSYAL HİZMETLER VAKFI`NDAN YENİ ÜNİVERSİTEYE DESTEK

Adana Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Nusrettin İlhan, "Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`mize sahip çıkmak Adanalılık ruhu gereği öncelikli görevimizdir" dedi.
Adana`ya yeni bir üniversite kurulmasını sevinçle karşıladıklarını söyleyen İlhan, ancak daha sonra yaşanan tartışmaların bu sevinçlerini üzüntüye dönüştürdüğünü ifade etti. İlhan, "Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesine sahip çıkmak Adanalılık ruhu gereği öncelikli görevimizdir`` diye konuştu.
Bazı kesimlerin Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nin tahsis edilen alana kurulmasına karşı çıkmasının Adana`nın menfaatine olmadığını söyleyen İlhan, üniversitelerin kuruldukları bölgeleri sosyal ve ekonomik açıdan kalkındırdıklarına dikkat çekti. İlhan, ``Adana Sosyal Hizmetler Vakfı olarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin tahsis edilen alanda kurulmasını olumlu buluyoruz. Üniversitenin biran önce kurulmasını, geciktirilmesinin kimseye fayda getirmeyeceğini aksine zarar getireceğini düşünüyoruz`` dedi.
İlhan, üniversitenin yeni kurulan Sarıçam İlçesine de ayrıca bir canlılık kazandıracağını vurguladı.
Adana Sosyal Hizmetler Vakfı olarak kente, bölgeye ve ülkeye sosyal ve ekonomik açıdan yarar sağlayacak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin bir an önce kuruluşunun tamamlanarak, eğitim-öğretime başlanmasını beklediklerini söyledi. İlhan, "Ayrıca konuya ilişkin Adana`yı ön planda tutan duyarlı bir yaklaşım sergileyen ve tarafları sağduyuya çağıran Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş`u da destekliyor ve yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’da Recep Durul adaylıktan çekildi Kocaelispor’da pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve dinleneceğini belirterek, "Bu bir bayrak değişimi olsun" dedi. Kocaelispor’da pazar günü olağan seçimli mali genel kurulun ikinci birleşimi yapılacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimli genel kurulda çoğunluk aranmayacak. Son üç güne girilirken, mevcut başkan Recep Durul’un adaylığının yanı sıra Bilal Cem Acar’ın aday olacağı kent kamuoyunda tartışma konusu oldu. Dün Acar’ın net dille kulüp başkanlığına aday olmayacağını ve liste çalışması yapmadığını ilan etmesinin ardından, birlikte hareket ettiği isimlerden Mehmet Yaşar’ın aday olacağı, seçimlere müdahil olmayacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da onayını aldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Bugün akşam saatlerinde ise mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve kulübe dışarıdan destek vereceğini açıkladı. "Kendi irademle aday olmuyorum" Bayrak değişimi yaşanacağını belirten Kocaelispor Başkanı Recep Durul, "Çekilmeye karar verdim. Hayırlısı inşallah. Kocaelispor’umuza elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalıştık. Bu bir bayrak değişimi olsun. Ama hangi isim gelir, ne olur biter bilmiyorum. Şu an Mehmet Yaşar ismi var ama başka isimler olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Başkası adına konuşamam ama kendi adıma ben aday olmayacağım. Bu iş yorucu bir iş. Dinleneceğim. Kendi irademle yapıyorum bunu. Kimsenin etkisi yok. Hiçbir sıkıntı yok. Gönlü burada olmak isteyen çok insan var ama bu iş meşakkatli, yorucu ve kutsal bir görev. En iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Şükürler olsun ki Kocaelispor bayrağını en yukarıya taşımaya çalıştık. Kocaelispor’umuz 1. Lig’den Süper Lig’e şampiyon olarak çıktı. Süper Lig’de de başarılı sezon geçirdi. Ben de dinlenme ihtiyacı hissediyorum" dedi. Maçlara gitmeye devam edeceğini ve camianın içinde olacağını vurgulayan Durul, "Yalnız bırakmayacağız. Yine elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bırakıp gitmek yok, üstümüze düşeni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Durul, son olarak yarın camiaya açıklama yapacağını söyledi.