ASAYİŞ - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 10:11

`EŞİME DOОUM GÜNÜ HEDİYESİ ALIYORUM` DİYEN HIRSIZ BİN TL`LİK BİLEKLİĞžİ ÇALDI

A
A
A
`EŞİME DOОUM GÜNÜ HEDİYESİ ALIYORUM` DİYEN HIRSIZ BİN TL`LİK BİLEKLİĞžİ ÇALDI

Adana`da bir kişi, eşine doğum günü hediyesi alacağını söyleyerek müşteri gibi girdiği kuyumcudan el çabukluğuyla bin TL`lik altın bileklik çalarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 17.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Baraj Yolu Caddesi`nde meydana geldi. Müşteri gibi taksiyle kuyumcuya gelen bir kişi, iş yeri sahibi Soner Çoktay`a doğum günü için eşine bileklik alacağını söyledi. Çoktay da tezgahtan çıkarttığı bileklikleri şahsa gösterdi. Bir süre altınları inceleyen şahıs, iş yerinde kalabalık bir müşteri grubunun olmasını fırsat bilerek Çoktay başka bir yere döndüğü sırada eline iki altın bileklik aldı. Bilekliğin birini avucunun içine alan
şahıs, diğerini inceledikten sonra aldığı yere bıraktı. Bilekliklerin bulunduğu sıranın bozulması nedeniyle bir an panikleyen hırsız, daha sonra soğukkanlı şekilde bilezikleri tek tek belli olmaması için dizdi. Bir süre altın bilekliği avucunun içinde saklayarak başka bileklikleri inceleyen şahıs, şüphe çekmemek için yaklaşık bin 500 TL değerindeki 15 ayar iki tane bilekliği ayırttı. İş yeri sahibinin başka bir tarafa dönmesini fırsat bilen şahıs, avucunda sakladığı 15 gram ağırlığındaki 22 ayar altın
bilekliği yan cebine koydu. Şahıs, ayırttığı iki bileklik için üstünde para olmadığını, bankadan çekip geleceğini söyleyerek, çaldığı bin TL`lik bileklikle tekrar geldiği taksiye binerek uzaklaştı. Şahsın gelmemesi üzerine altınları sayan iş yeri sahibi Çoktay, bir bilekliğin olmadığını fark etti. Güvenlik kamerasını incelediğinde ilgilendiği müşterinin bilekliği çaldığını fark eden Çoktay, polisi aradı. Olay yerine gelerek parmak izi alan polis ekipleri, cadde üzerindeki bir iş yerinin kamerasından tespit
ettikleri taksiye ulaşmak için inceleme başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’da kadın turistlere çiçekli 8 Mart sürprizi Nevşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı kadın turistler çiçeklerle karşılandı. Kapadokya’nın önemli destinasyonları arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ne gelen kadın turistlere Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar tarafından çiçek takdim edilerek Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Müze girişinde gerçekleştirilen etkinlikte kadın ziyaretçilere çiçek verilirken, turistler bu anlamlı sürpriz karşısında mutluluk yaşadı. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kadın turistlerin günleri de kutlandı. Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar yaptığı açıklamada, Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla küçük bir jest yapmak istediklerini belirterek, "Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istedik. Kadınlarımız toplumun her alanında çok önemli bir yere sahip. Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi. Çiçekle karşılanan yerli ve yabancı turistler de yapılan bu sürprizden ve günlerinin kutlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.
Aydın Aydın’da ’Kara Defter’ çetesine operasyon: 4 tutuklama Aydın’da tehdit ve silah zoruyla mağdurlardan çek ve senet aldıkları, bu belgeler üzerinden icra takibi başlatarak haciz yoluyla lüks araç ve taşınmazlara el koydukları belirlenen ’Kara Defter’ adlı organize suç çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Söke ilçesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde faaliyet gösterdiği belirlenen ’Kara Defter’ adlı organize suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin mağdurlardan tehdit ve silah zoruyla çek ve senet aldıkları, bu belgeler üzerinden icra takibi başlatarak haciz yoluyla lüks araç ve taşınmazlara el koydukları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin yüksek faiz karşılığında borç para vererek mağdurları iş yeri ve ikametlerinde baskı altına aldıkları ve tehdit ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, Aydın merkezli gerçekleştirdikleri operasyonda 10 şüpheyi Söke’de yakalanarak gözaltına aldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 10 cep telefonu, 10 SIM kart, 1 senet, 3 bin 900 TL nakit para, 1 adet tefecilik konulu sözleşme senedi, tefecilik suçunda kullanıldığı değerlendirilen 75 boş senet ile tefecilik konulu çeklerle ilgili dilekçe ele geçirilerek el konuldu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Söke Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 1 şüpheli ise serbest bırakıldı.