YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 15:00

KOZAN`DA `ATATÜRK` KOŞUSU

A
A
A
KOZAN`DA `ATATÜRK` KOŞUSU

Adana’nın Kozan ilçesinde organize edilen; ’Atatürk Koşusu’nda büyük çekişme yaşandı. İlköğretim ve liseler arasında düzenlenen yarışlarsa; ’yıldızlar’ ve ’gençler’ kategorilerinde gerçekleştirildi.
Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan ’Atatürk Koşusu’na, toplam 106 öğrenci katıldı. Çevreyolu Üniversite Kavşağı’ndan başlayan yarış, İsmet Atlı Şehir Stadı’nda son bulurken, yarışlardaysa ’Yıldız Kızlar’ kategorisinde birinciliği Meryem Çelik (Kozan YİBO) elde ederken, Goncagül Acar (Şehit Kubilay İlköğretim Okulu) ikinci, Hatice Kur da (Kozan Yibo) üçüncü oldu.
’Yıldız Erkekler’ kategorisindeyse birinci Şeref Kara (Şehit Cengiz Eroğlu İlköğretim Okulu) olurken, Alican Gültekin (Şehit Cengiz Eroğlu İlköğretim Okulu) ikinci. Sefa Öztürk (Güneri Köyü İlköğretim Okulu) de üçüncülüğü elde etti. ’Genç Kızlar’ kategorisinde Seda Temurtaş (Mehmet Akif Ersoy Lisesi) birincilik kürsüsüne çıkarken, Çiğdem Karaduman (Kız Meslek Lisesi) ikinci, Şeyda Aşçı (Fen Lisesi) da üçüncülükle yetindi. ’Genç Erkekler’ kategorisinde İlhan Yavuz (Endüstri Meslek Lisesi) birinci olurken, Resul Akçalı (Endüstri Meslek Lisesi) ikinci, Abdullah Furkan Fındık (Anadolu Öğretmen Lisesi) da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyalarını Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Şube Müdürü Olkan Dağlı ve Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Aytaç Arslan verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Sokaklarda aradığı altınını sosyal medyadan buldu Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde çantasındaki altını düşüren kadın, altını bularak sosyal medyada paylaşan esnafın paylaşımını gördü. Mağazaya giden kadın, altınına kavuştu. Alaplı ilçesindeki Hükümet Caddesi’nde esnaflık yapan Alper Çelik; işyerinin önünde bir kutu içinde altın bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen Çelik, iki kadının alışveriş yaptığı sırada kadınlardan birinin çantasından bir adet kutu içinde altın düşürdüğünü gördü. Çelik, altının sahibine ulaşmak için güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu sırada sokak sokak gezerek düşürdüğünü altınını arayan Bahar Yüksel, Alper Çelik’in sosyal medyadan paylaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde kendisini gördü. İşyerine giderek altının kendisine ait olduğunu söyleyince, altınına kavuştu. Altınları sahibine ulaştırdığı için mutluluk yaşadığını belirten Alper Çelik, " Geçtiğimiz Cuma günü mağazamızın önünde; kamera kayıtlara göre iki kadın bir adet altın düşürmüşler. Mağaza önünde hadise yaşandığı için bir vatandaş mağaza önünden geçerken altını bulduktan sonra bize teslim etti. Bizde kendi sosyal medya hesabımızdan görüntülerdeki kişileri tanıyan olursa bize yönlendirmesini istedik. Bu yönde paylaşım yaptık. Videoda kendisini tanıyan Bahar Yüksel mağazamıza gelerek düşürülen küçük altının kendisine ait olduğunu söyledi. Biz de kendisine teslim ettik. Altınına kavuşan hanımefendi ise çok mutlu oldu ve teşekkür etti" diye konuştu.
Isparta Ayazmana Mesireliği yeni yüzüyle kullanımına hazırlandı Isparta’da bulunan Ayazmana Mesireliği Isparta Belediyesi tarafından yeniden onarıldı. Mesirelik alan tamamen elden geçirilerek aydınlatma, zemin ve piknik alanları düzenlemesi ile yeniden ele alındı. Isparta’nın önemli mesirelik alanlarından biri olan Ayazmana Mesireliği yeniden ele alındı. Mesirelik alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken, bunlardan biri de mesirelik alana giriş bölgesindeki giriş takının yenilenmesi oldu. Uzun yıllar önce yapılan ve zamanla yıpranan giriş takında yapılan incelemeler sonrasında iç kısmında çatlaklar tespit edilmişti. Bundan dolayı harekete geçen Isparta Belediyesi bölgede takın risk oluşturmaması amacıyla mart ayı içinde yıkımını gerçekleştirmiş ve yenisinin yapılması için çalışma başlatmıştı. Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında öncelikle yıkımı yapılan Ayazmana Mesirelik giriş takının yerine daha modern bir şekilde yeni tak yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları kapsamında yapılacak olan yeni takın iç bölümü betonarme, dış cephesi ise köfke taşı ile kaplanacak. Çalışmalarda temel betonu atılan giriş takının haziran ayı ortasında tamamlanması planlanıyor. Ayazmana Mesireliği’nde giriş takının yapımının yanı sıra şu ana kadar 2 havuzun çevresi begonit taşlarla kaplandı, aydınlatması yapılıyor. Yine havuzların üst kısmı ile piknik alanı arasında kalan yolda da begonit çalışması gerçekleştirilecek. Mesirelik alanda da düzenlemeye gidiliyor. Bu çerçevede yıkılan taş duvarların tamiratları gerçekleştirildi. Mesirelik alan tamamen elden geçirilerek hem aydınlatma hem zemin düzenlemesi hem de piknik alanları yeniden ele alınıyor.
Samsun Samsun 500 bin kadife çiçeği ile renklendirildi Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla yeşil alanları renklendiriyor. Bu kapsamda son bir buçuk ayda kentte yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi toprakla buluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan alt ve üstyapı yatırımlarını sürdürürken bir yandan da park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarına devam ediyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte tabiatın canlandığı bu dönemde çalışmalara hız verildi. Çoğunluğu kadın personel tarafından oluşan ekiplerle yapılan çalışmalarda son bir buçuk ayda yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi dikildi. Mayıs ayının sonuna doğru bitilmesi planlanan çalışmalarla birlikte Samsun’da yeşil alanlar rengarenk bir görünümde olmaya devam edecek. ’Daha yeşil bir Samsun’ için çalıştıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil alanlarda, park ve bahçelerden trafik adalarına, refüjlere kadar birçok alanda ekiplerimiz tarafından şehrimizin daha estetik ve daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Çoğunluğu kadın personelimiz tarafından oluşan ekiplerimizle ilkbahar döneminde peyzaj çalışmalarımız yoğun olarak yapılıyor. Samsun’da mevcut yeşil alanlarımızı koruyup, güzelleştirip, kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.