GENEL - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 12:03

Engelli çocukların anneleri emeklilik istiyor

A
A
A
Engelli çocukların anneleri emeklilik istiyor

Engelli çocukların anneleri, ömürlerini sürekli bakım ve gözetime muhtaç çocuklarına adadıkları için işe girip çalışma imkanları olmadıklarını dile getirerek, emeklilik haklarının verilmesini istiyor.

Engelli çocukların anneleri, ömürlerini sürekli bakım ve gözetime muhtaç çocuklarına adadıkları için işe girip çalışma imkanları olmadıklarını dile getirerek, emeklilik haklarının verilmesini istiyor.


Adana’nın Yüreğir ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan engelli çocuklardan Emre Döner’in (18) annesi Meziyet Döner ile Özkan Canbolat’ın (17) annesi Atike Canbolat, engelli çocuklarıyla 24 saat ilgilendikleri için bir işe girip sosyal güvenlik pirimi ödeyemediklerinden emekli olamadıklarını söylediler.


Meziyet Döner, çocuğunun ateşsiz havale geçirmesi sonucu bebekliğinde hastalandığını ve zihinsel engelli olduğunu belirterek, “Çocuğum ateşsiz havale geçirmesi sonucu bebekliğinde hastalandı ve zihinsel engelli oldu. Ömrümü çocuğuma adadım. 3 kardeşten sadece Emre hasta diğerleri ise normal yaşamını sürdürüyor. Sosyal hayatımız hiç yok. Hiçbir aktivitemiz yok. Ne misafir alabiliyoruz ne de misafirliğe gidebiliyoruz. Hasta oğlumuza bakmaktan ne kitap okuyabiliyor ne tiyatroya ne sinemaya gidebiliyoruz. Çalışamıyoruz. Ev ve okul arasında gidip geliyoruz. Devlet bize belli bir bakım ücreti veriyor ama yeterli olmuyor. Çalışamadığımız için biz de emekli olamıyoruz. Devletimiz bu olaya el atmalı ve engelli anne veya engelli çocuğuna bakan baba ise onlara emeklilik hakkı vermelidir. Engelli oğlumla her saniye ilgileniyorum. Ona bakmaktan işe giremiyorum. Bizim gibi Türkiye’de binlerce aile var. Devletimizin bu konuya el atmasını ve engelli annelerinin emekli edilmesini istiyoruz” dedi.


Atike Canbolat da çocuğu Özkan Canbolat’ın da ateşsiz havale denilen hastalıktan dolayı zihinsel engelli olduğunu ifade ederek, "Sosyal hayatımız hiç yok. Ne misafir alabiliyoruz, ne de misafirliğe gidebiliyoruz. Devlet hastanelerinde rezil oluyoruz. Bu çocukların durumu belli, değişecek bir şeyleri yok. İyileşemezler. Her bir- iki senede bir rapor istiyorlar, yenilemek zorunda kalıyoruz. Buna bir son verilmelidir. Bir de emeklilik istiyoruz. Çünkü yapacak bir şeyimiz yok. Evden okula, okuldan eve gidiyoruz" diye konuştu.



Belediyelerden her semte engelli parkı yapılmasını istediler


Belediyelerden de engelli parkları yapmasını isteyen Atike Canbolat, “Adana’da sadece bir adet engelli parkı Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda var. Orası uzak. Aracımız yok. Belediyelerimiz her mahalleye veya bir semte engelli parkı yapmalı ve sadece oraya engelli çocuklar gidebilmelidir” dedi.


Daha önce kendilerine bağlanan engelli parasının, bir eve giren belli ücreti aşınca kesildiğini hatırlatan Atike Canbolat, "Sonra kesilen parayı bizden geri tahsil ettiler. Eşim işinden ayrılınca yeniden bağlandı. Bizim bu kazanılmış hakkımız elimizden alındı. Buna da bir çözüm getirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuklu’da asfalt ve altyapı sezonu başladı Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi 2024 yılı asfalt ve altyapı sezonunu sıcak asfalt çalışmalarıyla açtı. Selçuklu Belediyesi yeni dönemin asfalt ve altyapı çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirdiği altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarıyla Selçuklu’nun modern görünümüne katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda 2 asfalt ve 3 altyapı ekibi Selahaddin Eyyubi Mahallesi, Kahramanlar Caddesi ve Kale Mahallesi 2611 Sokak üzerinde çalışma gerçekleştiriyor. Ekipler önümüzdeki günlerde ise Selahaddin Eyyubi Mahallesi Yelda Parkı yürüyüş yolları, Horozluhan Mahallesi Testiler Sokak, Sarayköy Mahallesi Sarayköy Caddesi, Tepekent Mahallesi Söğütözü Yolu’nda asfalt ve altyapı çalışması yapacak. Öte yandan, Kahramanlar Caddesi’ndeki çalışmanın tamamlanması ile yeni trafik eğitim alanı da Selçuklu’ya kazandırıldı. “İlçemizin yaşam kalitesini her alanda yükseltiyoruz” Altyapı çalışmalarına önem verdiklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Altyapı ve asfalt bizim hizmet planlamamızda büyük önem verdiğimiz, öncelikli faaliyet alanlarının başında geliyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, planlamalar doğrultusunda gece gündüz demeden, ana yollar ve caddeler başta olmak üzere kent genelinde çeşitli yol kesimlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleştirdiğimiz altyapı ve asfalt çalışmalarının yanı sıra her alanda ilçemizin yaşam kalitesini sürekli yükseltiyoruz. Tüm bu çalışmaları ekip çalışması ve uyum içerisinde gerçekleştiriyoruz. Tek amacımız ilçemizin marka değerini artırarak Türkiye’ye her alanda rol model olmayı sürdürmek" dedi.
Denizli Başkan Kepenek: “Her işin başında emekçilerimizin alın teri vardır” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Bizler, emekçilerimizin haklarını korumak, çalışma şartlarını iyileştirmek ve onlara layık oldukları değeri vermek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kepenek mesajında, “Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan çok özel bir gün. Bu anlamlı günde, tüm emekçi kardeşlerimizin haklarını, alın terini ve emeğini saygıyla selamlıyorum. Emek, toplumumuzun temel taşıdır ve her işin başında emekçilerimizin alın teri vardır. Bizler, emekçilerimizin haklarını korumak, çalışma şartlarını iyileştirmek ve onlara layık oldukları değeri vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün, emekçilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde oldukları bu özel günde, tüm emekçi vatandaşlarımıza sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. 1 Mayıs, sadece emekçilerimizin değil, tüm insanlığın daha adil, daha eşit ve daha özgür bir dünya için bir araya gelmesinin sembolüdür. Bu vesileyle, tüm dünya emekçilerinin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, emeği ile hayatımıza katkıda bulunan her bir kişiye şükranlarımı sunuyorum. Bugün, emekçilerimizin sorunlarını bir kez daha gözden geçirme ve onların daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlama noktasında hepimize düşen görevleri hatırlatma günüdür. Unutmayalım ki, emekçilerimizin refahı, toplumumuzun refahıdır. Hep birlikte, daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz. Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Malatya DAİMFED Malatya Şube Başkanlığına Kadircan Esen getirildi Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şubesi 44 kurucu üyenin katılımı ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda başkanlığa İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen seçildi. Kurucu üyelerin katılımı ile gerçekleşen ilk toplantı da oy birliği ile DAİMFED Malatya Şubesi Başkanlığına İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen seçildi. Kadircan Esen kendisini bu göreve layık gören federasyon ve kurucu heyete teşekkür ederek, "İnşaatı akademik, hukuki, mali, mühendislik-mimarlık, müteahhitlik ve tedarik başlıkları altında ayrı ayrı ele almamız gerekiyor. Bilimin ve hukukun çerçevesinde tüm meslektaşlarımız ile birlikte hareket ederek şehrimize ve mesleğimize katkılar sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Bayrağını ve mesleğini seven herkese kapılarının açık olduğunu da ifade eden Esen, "Tüm kurum ve STK’lar ile bütüncül hareket edip Malatya’mızı eski günlerine döndürmek gayesindeyiz. Bu kurucu ekipte 2 akademisyen, 2 avukat,1 mali müşavir, 16 İnşaat Mühendisi, 5 mimar ve 1’er jeoloji, harita ve makine mühendisi ile 15 İş İnsanı arkadaşlarımız yer alıyor. Bu mesleki kombinasyonun kıymetli olduğunu düşünüyorum. Umuyorum oluşturacağımız teşkilat şeması ve yönetim kurulu ile reel ve uygulanabilir çalışmalar yaparız” diye konuştu. DAİMFED’in Malatya Şubesi kurucuları ise şu isimlerden oluşuyor: "Prof. Dr. Mehmet, Dr. Öğretim Görevlisi Cenk Fenerli, İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, Avukat N. Serhat Alataş, Avukat M. Mirza Dinçer, İnşaat Mühendisi Hamit Ilıcak, Mimar Mustafa A.Şavata, İş İnsanı Bülent Güngör, İnşaat Mühendisi Yılmaz Kalkan, İnşaat Mühendisi Mehmet Çetin, Mimar Reha İpekçi, İnşaat Mühendisi Mehmet Gündüz, İnşaat Mühendisi Mehmet Bak, İş İnsanı Nejdet Seçilmiş, Jeoloji Mühendisi Ramazan Arpacı, İnşaat Mühendisi Uğur Şişman, İş İnsanı Resul Kış, İnşaat Mühendisi Ahmet Taner Tan, İş İnsanı Osman Hasar, İnşaat Mühendisi Talha Karaca, İş İnsanı Mehmet Kundaktepe, Mimar Atacan Ş. Kılınç, İş İnsanı Aziz Özel, İnşaat Mühendisi M. Onur Altun, Mali Müşavir Enes Güngör, İnşaat Mühendisi Fatih Sevim, İş İnsanı Aydın Apak, Harita Mühendisi Hamit Güneş, İnşaat Mühendisi M. Alperen Deniz, Mimar Hasan Bazna, İş İnsanı M. Emin Doğaner, İnşaat Mühendisi Mustafa Çavdar, Makine Mühendisi Berkay Başer, İş İnsanı Ömer Selen, İş İnsanı M. Emin Yıldız, İnşaat Mühendisi Hüseyin Benli, İş İnsanı Yusuf Büyük, İş İnsanı Mahmut Hangül, İnşaat Mühendisi Gökhan Tavut, İş İnsanı Fuat Bayındır, İnşaat Mühendisi Emre Sağdıç, Mimar Sinan Altıntop, İş İnsanı Semih Dağlı ve İş İnsanı Musa Anşin."
Elazığ Bilardoda Elazığ’a Türkiye Şampiyonluğu 3 Bant Bilardo 1. Etap Veteranlar Türkiye Şampiyonası Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Elazığ’ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu oldu. 2024 Yılı Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 3 Bant Bilardo 1. Etap Veteranlar Türkiye Şampiyonası Diyarbakır Stadyumu altında bulunan bilardo salonunda gerçekleştirilerek son buldu. 22-28 Nisan tarihleri arasında yapılan 3 Bant Bilardo 1. Etap Veteranlar Türkiye Şampiyonası 55 yaş üzeri Veteranlar Türkiye Şampiyonasına, Türkiye’nin 80 ilinden 125 sporcu katılım sağladı. Elazığ’ı Diyarbakır’da yapılan Şampiyonada temsil eden Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu olarak Elazığ’ımızı gururlandırdı. Şampiyona 28 Nisan Pazar günü düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ’’Son 1 yıldır ilimizde faaliyet gösteren bilardo branşı birçok müsabakaya ev sahipliği yaparak aynı zamanda birçok başarıya da imza attı. Bilardo branşımızın Elazığ’a kazandırılması gördüğümüz üzere başarılı bir çalışma olmuş. Diyarbakır ilinde gerçekleştirilen 3 Bant Bilardo 1. Etap Veteranlar Türkiye Şampiyonasına katılan başarılı sporcumuz Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonluğuna imza atarak hem başarısına başarı kattı hem de bizleri gururlandırdı. Şampiyon olan sporcumuz Yetkin Çelikel’i, Bilardo İl temsilcimiz Lokman Korucu’yu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz’’ denildi.
Trabzon İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda yaşanan istifalar nedeniyle il yönetimi düştü. İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetiminde birçok ismin istifası nedeniyle il yönetimi düştü. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın partisinden istifasının ardından Trabzon İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanlıği görevinden istifa ettiğini belirten Fatma Başkan, 2023-2024 seçimlerinde partilerinin uygulamış olduğu stratejinin başarılı olmadığını belirterek, “Özellikle yerel seçimlerde muhalefete karşı kullanılan dil ve söylemler seçmen nezdinde eleştiriye ve şüpheye sebebiyet verdi. İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık. Parti aidiyetimizle birlikte çalıştık. Vekilimiz Yavuz Aydın’la yerel seçimlerde birçok konuda fikir ayrılığına düştük. Fakat seçim sürecinde partime zarar vermemek adına yine her şeye rağmen süreci düzgün yönetmeye çalıştım. Ancak İYİ Parti olarak sınırlı il ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık. Trabzon’da Mustafa Bıyık başkanımızla Yomra Belediyesi’ni alarak mevcut belediyemizi koruduk” dedi. “İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı” “Kendi söylemlerimizle çeliştik, millete ve tabana rağmen siyaset yapılmayacağını gördük” diyen Başkan, “Bu durumun ardından Genel Başkanımız Meral Akşener bir kongre kararı aldı ve aday olmayacağını belirtti. İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı. Partimizin çok değerli üç ismi kongrede adaylığını açıkladı. Bunlardan birisi de şehrimizin gururu, bakanımız Koray Aydın’dı. Biz kendisini destekledik. Zaten Trabzon teşkilatına yakışan da buydu. Trabzonlu bir genel başkan adayı varken başka bir adayı destekleyemezdik, bize yakışmazdı. Süreçte diğer genel başkan adaylarımızı da aradım ve hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Trabzon çok farklı bir şehirdir. Bu şehrin yazılı olmayan kuralları, çok keskin normları vardır. Bu şehir milliyetçidir, kendi adamını tutar. Kendinden olanı her zaman destekler. Fakat İYİ Parti Olağanüstü Kongresi’nde böyle olmadı. İYİ Partililerin oyları ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Genel Başkan Sayın Koray Aydın’la dostluk yapıp, yol yürüdüğü halde desteklemeyenler oldu” şeklinde konuştu. “Yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum” İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini kaydeden Başkan, “Kongrede yaşanan bazı olaylar bizi derinden sarsmıştır. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, kongrede oy kullanamamıştır. Bilgileri yanlış girilmiştir. Kasıtlı veya kasıtsız bilmiyoruz. Ancak bir önceki kongrede sorunsuz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamaması şüpheli bir durumdur. Kongre ile alakalı çok daha fazla şey söyleyebilirim ancak siyasi etik gereği bu konulara fazla girmek istemiyorum. Sonuca gelecek olursak artık İYİ Parti İl Başkanı olarak yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum. Bugün itibariyle yürütmüş olduğum İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na ve İYİ Parti ailesine başarılar dilerim. Şimdiye kadar benimle yol yürümüş il yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, teşkilat mensuplarıma ve partimize gönül veren herkese emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.