YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 17:16

AİLE VE GENÇLİK EĞİTİMİ KONFERANSI

A
A
A
AİLE VE GENÇLİK EĞİTİMİ KONFERANSI

Kozan’da Aile ve Gençlik Eğitimi konulu bir konferans veren eğitimci yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailelere çocuklarını başkaları ile kıyaslamamaları, evde mahkeme kurarak onları yargılamamaları, her istediklerini almamaları ve aşırı korumacı olmamaları tavsiyesinde bulundu.
Adana’nın Kozan ilçesinde İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, “Aile ve Gençlik” konulu konuşma yaptı.
Belediye Sinema Salonunda öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile iki seansta gerçekleşen konferansın ilk bölümünde öğrencilere hitap eden Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul; öğrencilere başarının sınırlarını zorlamaları gerektiğini ve çalışma yolunda hiçbir zaman kendilerine sınır koymamalarını ifade ederek zaman zaman kendi yaşantısından da örnekler verdi.
İkinci seansta velilere yönelik verilen konferansta Doç. Dr. Halit Ertuğrul konuşmasının bu bölümünde aile içi konulardan, öğrenci-öğretmen diyalog ve ilişkilerinin yanı sıra kendi özel hayatı hakkında bir takım bilgilerden bahsetti. Konuşmasının ilk bölümünü aile içi muhtemel sorunlar ve çözüm yolarına ayıran Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, her çocuğun kendi ailesi içinde çok özel olduğundan ve asla başka ailelerin çocuklarıyla kıyaslanmaması gerektiğini kaydetti. Ertuğrul; “Hayatın en zor imtihanı insanın kendi çocuğu ve eşi ile olan imtihanıdır. Eğer bir insan akşam olduğunda evine sağ salim dönüyor ve ailesi ile birlikte gönül rahatlığı içinde yemeğini yiyebiliyor ise insanın en büyük serveti budur. Bizler elimizdeki birtakım varlıkların kıymetini çok iyi bilelim. İnsan başına bir iş gelmeyince elindeki maddi ve manevi varlıkların kıymetini anlayamıyor” diye konuştu.
Bilim adamlarının elli yıldır huzur ve mutluluk nedir sorusuna cevap aradığına dikkat çeken Dr. Ertuğrul, “Oysa huzur ve mutluluk insanın kendini bilmesi, topluma ayak uydurabilmesi, insanın sahip olduğu bir takım varlıkların ve sağlığının kıymetini bilmesi ve kendini keşfetmesidir” tespitinde bulundu.
Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Dr. Ertuğrul şöyle devam etti:
“Bizler aile hayatında üç önemli noktaya dikkat etmeliyiz. Bunlardan birincisi özellikle 4-18 yaş grubunda çocuğu olan ailelerimizin en büyük yanlışı çocuklarımıza ne istiyorsa almamızdır. Eğer bir çocuk her denildiği yapılırsa o çocuk hayatta karşılaşmış olduğu bazı problemleri çözemez ve başarısız olur. Elindeki varlıkların kıymetini bilemez. İkinci husus bazı anne ve babalar eve sürekli mahkeme kurarak çocuğu yargılarlar. Bu durum da çocuğun depresyona girmesine neden olur. Üçüncü ve son husus ise çocuklarımıza sürekli olarak rahat bir hayat şartları sunmaktır. Onları sürekli var olan tehlikelere karşı korumak ve onlara bir iş yaptırmamaktır. Böyle çocuklar hiçbir zaman cesaretli olamazlar”
Konuşmasının son bölümünde daha çok kendi yaşantısından ve günlük hayatta yaşanmış gerçek olaylardan oluşan hikayelere yer veren Ertuğrul, kimi zaman salondakileri güldürdü kimi zamansa duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu Bartın’da 9 gün önce engelli Tevfik Çetinbağ’ın hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan eşi de hayatını kaybetti. Çiftin 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıkarken, kazada ölen 9 yaşındaki kızlarının son kez cenazesinin getirildiği ev kendilerine mezar oldu. Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde bedensel engelli Tevfik Çetinbağ’ın evinde tüpten çıkan gaz nedeniyle yangın çıkmış, evde yatalak halde bulunan Tevfik Çetinbağ alevlerin arasında kalmıştı. Dışarı çıkarak yardım isteyen Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağı kurtarmak için yeniden alevlerin arasına dalmıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede söndürülürken, feci olayda Tevfik Çetinbağ hayatını kaybetmiş, Seher Çetinbağ ve Selim Çetinbağ ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağır şekilde yaralanan Seher ve Selim Çetinbağ 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Bartın Devlet Hastanesine ardından ise İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Selim Çetinbağ’ın hayati tehlikesi sürürken, Seher Çetinbağ ise 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köyüne getirilerek, aynı yangında hayatını kaybeden kocasının mezarının yanına defin edileceği öğrenildi. 6 yıl önce ölen kızlarının tabutunun getirildiği ev kendilerine mezar oldu Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, "Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle" diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı. Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetti.