YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 12:19

MERSİN`DEN GELDİ, ADANA`DA IŞIK BULDU

A
A
A
MERSİN`DEN GELDİ, ADANA`DA IŞIK BULDU

Mersin’de yaşayan ve görme problemi çeken 49 yaşındaki Durmuş Erol Sümer, Dünyagöz Adana’nın doktorları sayesinde tekrar görme gücünü kazandı.
6 Yaşındayken gözüne tahta parçası batan, o günden beri görme problemi çeken ve Nisan ayında beyin kanaması geçirince de görmesi daha da azalan Durmuş Erol Sümer,20 gün önce geçirdiği Dünyagöz Adana’daki başarılı operasyon sayesinde gözlerindeki problemden kurtuldu.
Daha önce birçok tedaviyi denediğini ancak herhangi bir sonuç alamadığını belirten Sümer, "Dünyagöz’ün ismini biliyorduk, markaya olan güvenden dolayı tercih ettik. Yaklaşık 20 gün önce ameliyat oldum, çok mutluyum, ameliyattan önce hayatım karanlıktı, komşularım ve arkadaşlarım bile artık yüzümün güldüğünü söylüyorlar. Dünyagöz Adana ekibine ve doktorum Yetkin Özgan’a sonsuz teşekkürler ediyorum" şeklinde konuştu.
Ameliyatı yapan Dünyagöz Adana doktorlarından Dr. Yetkin Özgan, "Hastamız Durmuş bey, çocuk yaşlarda sağ gözüne aldığı darbe sonrası, o tarihten bu yana az gördüğünü ifade etti. Yaptığımız muayene ve ayrıntılı tetkikler sonrası, hastamıza görme şansı olabileceğini anlatarak operasyon planladık. Operasyonda ışığın gözün retina tabakasına geçmesini sağlayacak yeni bir göz bebeği oluşturduk. Yine aynı seansta özel dizayn bir göz içi merceği yerleştirdik. Hastamızın operasyondan sonraki görmesinde bariz bir değişim elde ettik. Operasyondan sonraki 20. Günde görme seviyesi yüzde otuzlara kadar ulaştı" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Soyer, Kaya ve Aslanoğlu’na İZBETON soruşturmasında bir tutuklama daha İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ. üzerinden kentsel dönüşüm projelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da olduğu 9 şüphelinin ardından eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İZBETON AŞ üzerinden Gaziemir Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projeleri kapsamında yürütülen soruşturmada; S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracılığıyla menfaat sağlandığı iddiasıyla "zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali" suçlarından işlem başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde, aralarında Ümit Erkol’un da bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şüphelilerden 9’u yakalanarak gözaltına alındı. Erkol’un da yer aldığı şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Firari olan diğer şüphelinin ise arandığı belirtildi. Öte yandan dosyada yeni bir gelişme daha yaşandı. Soruşturmada ’şüpheli’ konumunda bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, savcılığa verdikleri ifadelerin ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Soyer, Aslanoğlu ve Kaya, daha önce yürütülen zimmet soruşturması kapsamında da tutuklanmıştı.