YEREL HABERLER - 22 Eylül 2014 Pazartesi 15:03

Ak Parti Seyhan İlçe 68. Danışma Meclisi Toplantısı

A
A
A
Ak Parti Seyhan İlçe 68. Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ’68. İlçe Danışma Meclis Toplantısı’ yoğun katılımla Adana İl Başkanlığı’nda yapıldı.
İlçe Danışma Meclisi Toplantısına İl Koordinatörü İsmail Bilen, Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan ve Av. Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Av. Fikret Yeni ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Yüreğir İlçe Başkanı Av. H.Bahadır Balcılar, Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu, Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, Karataş İlçe Başkanı Mustafa Özcan, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları , Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.
AK Parti Adana İl Koordinatörü İsmail Bilen, Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Av. Mehmet Şükrü Erdinç ve İl Başkanı Av. Fikret Yeni’nin selamlama konuşmalarının ardından Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş söz alarak katılımcılara hitap etti.
Siyasi partiler için kadroların ne anlama geldiğini ifade eden Başkan Yeşiltaş, “Parti bir kadro hareketidir. Bizim kadromuz, ‘Uzun Adam’ın gönlü ile birleşen bir kadrodur. Seçim çalışmalarında birlik ve beraberlik içerisinde uyumlu bir şekilde çalışan ilçe yönetimime, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyelerine, mahalle başkanlarına, mahalle gönüllü yöneticilerine, sandık görevlileri, sandık müşahitlerine ve seçimlerde Seyhan ilçe teşkilatına yardımcı olan tüm AK gönüllülere teşekkür ederim. Bu kadroya gönül verenler, gece gündüz demeden samimiyetle, sadakatle çalıştı. Özel hayatlarına, ailelerinden ve işlerinden fedakarlık gösterip bizimle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak hala işimiz bitmedi” diye konuştu.
Seyhan ilçesinin çok zor bir bölge olduğunu bildiğini söyleyen Başkan Yeşiltaş, “AK Parti’de seçim çalışmaları bir seçimin hemen ertesi günü başlar. Bizim hedeflerimiz Seyhan ilçe teşkilatı olarak çok daha yüksek bu nedenle performansımızı daha da artırarak durmak yok yola tam hız devam diyoruz bu nedenle seçim sonrası hiç durmadan ziyaretlerimizi yapıyoruz yapmaya da hiç durmadan devam edeceğiz. Ev ziyaretleri, düğün, taziye, esnaf ve hastane ziyaretleri gibi programları ile gücümüz yettiğince vatandaşlarımızla iç içe olmaya çalışıyoruz” dedi.
AK Parti 5. Olağan Kongre sürecinden bahseden Yeşiltaş, “Kongre sürecimiz başladı inşallah AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı olarak bu süreci en iyi şekilde geçirerek bir bayram havası içerisinde kongremizi yapacağız” diye konuştu.
Danışma Meclisinde divan başkanlığını İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, yaparken, katip üyeliğini Aslıhan Demiralay, üyeliklere İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çörtük, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Muhammed İslam Akyüz, Ziyapaşa Mahalle Başkanı Metin Can yaptı.
Danışma meclisi toplantısı sonrası CHP ve MHP’den AK Parti’ye katılanlara milletvekilleri tarafından rozet takıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.