ASAYİŞ - 22 Mayıs 2026 Cuma 11:49

Adana’da DEAŞ’ın uyuyan hücresine operasyon: 16 kişi yakalandı

A
A
A
Adana’da DEAŞ’ın uyuyan hücresine operasyon: 16 kişi yakalandı

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün "uyuyan hücresi" olduğu değerlendirilen Suriye ve Irak uyruklu 16 DEAŞ’lı yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.


Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik 20 Mayıs’ta operasyon düzenledi. Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.


Yapılan çalışmalarda, geçmiş yıllarda Suriye ve Irak’taki çatışmalara katılan DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen Suriyeli ve Iraklı 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün "uyuyan hücresi" olarak faaliyet gösterdiğinin değerlendirildiği öğrenildi.


Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Adana’da DEAŞ’ın uyuyan hücresine operasyon: 16 kişi yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Viyana’dan Muğla’ya eğitim buluşması Muğla’da eğitim alanında uluslararası iş birlikleriyle dikkat çeken MTK Koleji, Erasmus+ projeleri kapsamında yabancı eğitimcileri ağırlamaya devam ediyor. Daha önce İtalya’dan gelen eğitim heyetinin ardından bu kez Avusturya’nın başkenti Viyana’dan gelen öğretmenler MTK Koleji’nde öğrenciler ve eğitimcilerle buluştu. Avusturya’da faaliyet gösteren Mittelschule Singrienergasse okulunun öğretmenleri, Erasmus+ Staff Job Shadowing programı kapsamında MTK Koleji’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenlerle eğitim sistemleri üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, farklı eğitim uygulamaları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Konuk öğretmenler, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle bir araya gelerek samimi sohbetler gerçekleştirdi. Program kapsamında düzenlenen İngilizce ve Almanca sunumlar öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilirken, etkinlik sonunda soru-cevap bölümüyle kültürel etkileşim güçlendirildi. MTK Koleji yönetimi, Erasmus+ projelerinin öğrencilerin yabancı dil becerilerine, özgüven gelişimine ve farklı kültürleri tanımasına önemli katkılar sunduğunu belirterek, uluslararası eğitim iş birliklerini artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Öğrenciler ve öğretmenler açısından verimli geçen ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.