EĞİTİM - 03 Temmuz 2022 Pazar 14:27

Ceyhan Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci

A
A
A
Ceyhan Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci

Ceyhan Meslek Yüksekokulu’nun (CMY) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Çukurova Üniversitesi Ceyhan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Ceyhan Meslek Yüksekokulu’nun (CMY) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Çukurova Üniversitesi Ceyhan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.


Törene, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Deniz Yıldırım’ın yanı sıra akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.


Törende geçtiğimiz mayıs ayı sonunda vefat eden Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 2. sınıf öğrencisi Murat Ölker’de unutulmadı. Mezun arkadaşları Murat Ölker’in fotoğrafını taşıyarak başarı belgelerini almaya çıktılar ve arkadaşlarını uzun süre alkışladılar.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören mezun öğrenciler adına dönem birincisi Murat Altınsu ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Deniz Yıldırım’ın yaptığı konuşmalar ile devam etti.


Kurulduğundan şu ana kadar yüksekokulun 10167 mezun verdiğini söyleyen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Deniz Yıldırım, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ise 73’ü kız, 108’i erkek olmak üzere mezun sayısının 181 olduğunu ve Ceyhan Meslek Yüksekokulu’nun bölgenin ara eleman ihtiyacını karşılayan en büyük eğitim kurumlarından birisi olduğunu kaydetti.


Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, mezun öğrencilerin kep atmaları ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.