ÇEVRE - 10 Temmuz 2024 Çarşamba 11:42

Ceyhan’da hizmet seferberliği

A
A
A
Ceyhan’da hizmet seferberliği

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Uyumla, birlikte” sloganıyla başlattıkları hizmet seferberliği, Ceyhan’ın çehresini değiştirmeye devam ediyor. Çeşitli projelerle halkın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen belediyeler, önemli proje ve hizmetlere imza atıyor.


İlçede bulunan İnönü Mahallesi sakinlerinin yıllardır yaşadığı yol sorunu artık tarihe karışıyor. Bölgedeki yol çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, modern ve kullanışlı yolların mahalleye kazandırılacağını açıkladı. Ayrıca Ceyhan’ın ana arterlerinden biri olan Uğur Mumcu Bulvarı, genişletilerek otoban bağlantı yoluna bağlanıyor. Bu sayede trafik akışının rahatlaması ve ulaşımın kolaylaşması hedefleniyor. Ayrıca Başkan Aydar, eski Adana yolu olarak bilinen Toktamış-Sirkeli yolunun da yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağının müjdesini verdi.



Yürüyüş yolu geliyor


Ceyhan Belediyesi ekipleri tarafından Orhan Ekinci Bulvarı ve Uğur Mumcu Bulvarı arasında kalan kanal yolunu asfaltladı. Asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aydar, kanal yoluna yürüyüş yolu da yapacaklarının müjdesini verdi.



İhtiyaç sahibi emeklilere ikramiye ve vatandaşlara ‘et kart’ verdi


Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi 2 bin 750 emekli vatandaşa 7’şer bin TL ikramiye dağıttı. Ayrıca, Başkan Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteği ile ilçede ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ‘et kart’ dağıtımını sağladı. Evine et girmeyen vatandaşlar, bu kartlarla bayramı mutlu geçirdi.



Sarımazı, Ceyhan yolu tamamlanıyor


Ceyhan’ın Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi’ne açılan kapısı niteliğindeki Sarımazı-Ceyhan yolu yapımında sona gelindi. Başkan Aydar, stratejik öneme sahip olan yol tamamlandığında bölgenin ekonomik ve ticari faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağını söyledi.



İsmet İnönü Koşu, Spor ve Gençlik Parkı çevresi canlanıyor


Yapımı hızla süren İsmet İnönü Koşu, Spor ve Gençlik Parkı’nın yanında açılan yeni cadde asfaltlanarak hizmete açıldı. Parkın tamamlanmasıyla birlikte bölge, gençler ve sporseverler için önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.



Depremin izleri siliniyor


Ceyhan Belediyesi tarafından depremde zarar gören ve yıkım kararı alınan binaların yerleri temizlendi. Eski market binasının yerine yeşil alan yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Çarşı merkezinde vatandaşların dinlenebileceği ve zaman geçirebileceği alan oluşturuldu. Ayrıca, İstasyon ve Sanayi Kavşağı’na akıllı kavşak yapılarak trafik güvenliği artırıldı.



Ceyhan’ın çehresi değişiyor


Ceyhan’da başlatılan bu hizmet seferberliği, ilçenin her alanda gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "Zeydan Başkanla beraber ’Uyumla, birlikte’ çalışarak söz verdiğimiz proje ve hizmetleri bir bir vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Beş yıllık görev süremiz boyunca vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu uyumlu çalışma ile birlikte Ceyhan’ımızın çehresini değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.


Vatandaşlar ise Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.



Ceyhan’da hizmet seferberliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara "Sanayiden Sanata" projesi üçüncü kez ODTÜ’de hayat buldu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) iş birliğinde "Sanayiden Sanata" etkinliği düzenlendi. ODTÜ Rektörü Ahmet Yozgatlıgil, üniversite-sanayi iş birliğinin öğrencilerin kariyer gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. ODTÜ ile TAİDER iş birliğinde hayata geçirilen "Sanayiden Sanata" projesinin 3’üncüsü, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin "Malzeme Yoluyla Tasarım" dersi kapsamında aile şirketlerinden temin edilen atık malzemeleri kullanarak tasarımlarını hazırladığı belirtildi. Tasarımlar Dr. Öğretim Üyesi Damla Tönük öncülüğünde sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. "9 farklı firmanın desteğiyle Sanayiden Sanata adlı çalışma gerçekleştirildi" Serginin açılışında konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, üniversitelerin gerçek sektörle temas kurmasının önemine dikkat çekerek, öğrencilerin eğitim sürecinde sanayi ile iç içe çalışmalarının kariyer planlaması açısından büyük katkı sağladığını ifade etti. Öğrencilerin sanayi iş birliklerine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Yozgatlıgil, özellikle mühendislik ve bitirme projelerinde firmalarla ortak çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Bu sayede öğrencilerin hayallerindeki işleri bulma şansına eriştiğini ifade eden Prof. Dr. Yozgatlıgil, sözlerine şöyle devam etti: "Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde öğrencilerimiz özellikle gerek bitirme projelerinde, gerekse eğitim hayatlarında mutlaka sanayi ile temaslarına çok önem veriyor. Bugün de aslında Endüstriyel Tasarım öğrencilerimiz, 9 farklı firmanın desteğiyle ’Sanayiden Sanata’ adlı bir çalışmayı gerçekleştirdiler. Yani sanayinin atıklarını endüstriyel tasarımın o tasarım gücüyle, hayal gücüyle sanata dönüştürdükleri, ürüne dönüştürdükleri bir sergi. Bu sayede de öğrencilerimiz hem farklı sanayi kuruluşlarıyla bir dönem boyunca beraber çalışma fırsatı hem de bugün sergileme fırsatı buluyorlar. Bu üniversitemiz için hem sanata verdiğimiz önem, hem üniversite-sanayi-endüstri iş birliğine verdiğimiz önem kapsamında gerçekten de çok anlamlı bir projedir." Ankaralıları sergiyi ziyaret etmeye davet eden Rektör Yozgatlıgil, projeye katkı sunan sanayi kuruluşlarına teşekkür etti. Program, serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Muğla Muğla’da turunçgil bahçelerinde doğa dostu mücadele dönemi başladı Muğla’da turunçgil üretiminde kimyasal mücadeleyi azaltıp doğal dengeyi korumayı hedefleyen "Biyotop Temelli Sürdürülebilir Mücadele" çalışmaları başladı. Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da pilot olarak yürütülen proje ile faydalı organizmaların yaşam alanları güçlendirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bitki Sağlığı Programı kapsamında Muğla genelindeki turunçgil bahçelerinde "Biyotop Temelli Sürdürülebilir Mücadele" çalışmaları resmen başlatıldı. Doğal dengeyi merkeze alan proje kapsamında Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçeleri pilot bölge olarak belirlendi. İlçelerde biyotop bahçelerinin oluşturulmasına yönelik saha uygulamaları, uzman ekipler ve üreticilerin katılımıyla başladı. Çalışma ile kimyasal mücadele yerine, zararlılarla mücadelede etkili olan faydalı organizmaların yaşam alanlarının zenginleştirilmesi hedefleniyor. Böylece turunçgil üretim alanlarında biyolojik mücadelenin güçlendirilmesi ve çevre dostu üretim anlayışının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin sürdürülebilir tarım açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Doğal dengeyi koruyan, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla Muğla’nın bereketli topraklarını geleceğe hazırlıyoruz. Biyotop bahçeleri sayesinde ekosistemi destekleyerek turunçgil kalitemizi dünya standartlarında korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yetkililer, proje kapsamında üreticilere yönelik bilgilendirme ve saha çalışmalarının da devam edeceğini kaydetti.
Bursa (Özel) Türkiye’nin konuştuğu cinayet anının görüntüleri ortaya çıktı Bursa’nın Yıldırım ilçesinde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevgi Yandık’ın son anlarına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, katil zanlısı Doğan Ş.’nin genç kadını evden alıp 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte parka götürdüğü, ardından da tartışmanın başladığı anlar yer aldı. Öfkeli adamın eşini daha önce de 7 yerinden bıçakladığı öğrenilirken, güvenlik kameraları görüntülerinde ise "Öl, öl" diye bağırdığı anlar yürek burktu. Öte yandan, bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine dava 8 Temmuz’a ertelendi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan trajik olay Türkiye gündemine gelmişti. Olay 27 Ağustos 2025 tarihinde saat 22.00 sıralarında İncirli Caddesi’nde meydana geldi. Annesiyle yaşayan 27 yaşındaki Sevgi Yandık, eski eşi 32 yaşındaki Doğan Ş. tarafından "konuşmak" bahanesiyle dışarı çağrıldı. 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte evden çıkan genç kadın, Doğan Ş. ile parkta buluştu. Kısa sürede büyüyen tartışmada Doğan Ş., yanında getirdiği bıçakla eski eşini parkta çocuğunun gözü önünde defalarca bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Sevgi Yandık, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan Doğan Ş., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu ve sorgusunun ardından tutuklandı. Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin Sevgi Yandık ve çocuğuyla birlikte parka yürüdüğü anlar saniye saniye kaydedildi. "Öl" diye bağırdı, arkasına bakmadan gitti Ayrıca, ortaya çıkan son güvenlik kamerası görüntülerinde zanlı Doğan Ş.’nin olay anında eski eşi Sevgi Yandık’ı bıçaklarken "Öl, öl" diye bağırması yürek burktu. Cinayet soruşturması kapsamında bugün 20’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ise bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine 8 Temmuz’a ertelendi. Acılı aile, adalet için davanın görüleceği günü bekliyor.
Bursa Türkiye’nin konuştuğu cinayet anının görüntüleri ortaya çıktı Bursa’nın Yıldırım ilçesinde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevgi Yandık’ın son anlarına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, katil zanlısı Doğan Ş.’nin genç kadını evden alıp 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte parka götürdüğü, ardından da tartışmanın başladığı anlar yer aldı. Öfkeli adamın eşini daha önce de 7 yerinden bıçakladığı öğrenilirken, güvenlik kameraları görüntülerinde ise "Öl, öl" diye bağırdığı anlar yürek burktu. Ayrıca, dava da ertelendi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan trajik olay Türkiye gündemine gelmişti. Olay 27 Ağustos gecesi saat 22.00 sıralarında İncirli Caddesi’nde meydana geldi. Annesiyle yaşayan 27 yaşındaki Sevgi Yandık, eski eşi 32 yaşındaki Doğan Ş. tarafından "konuşmak" bahanesiyle dışarı çağrıldı. 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte evden çıkan genç kadın, Doğan Ş. ile parkta buluştu. Kısa sürede büyüyen tartışmada Doğan Ş., yanında getirdiği bıçakla eski eşini parkta çocuğunun gözü önünde defalarca bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Sevgi Yandık, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan şüpheli Doğan Ş., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu ve sorgusunun ardından tutuklandı. Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin Sevgi Yandık ve çocuğuyla birlikte parka yürüdüğü anlar saniye saniye kaydedildi. "Öl diye bağırdı, arkasına bakmadan gitti Ayrıca, ortaya çıkan son güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli Doğan Ş.’nin olay anında eski eşi Sevgi Yandık’ı bıçaklarken "Öl, öl" diye bağırması yürek burktu. Cinayet soruşturması kapsamında bugün 20’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ise bir görgü şahidinin gelmemesi üzerine 8 Temmuz’a ertelendi. Acılı aile, adalet için davanın görüleceği günü bekliyor.