GÜNDEM - 02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:23

Cezaevinden firar etti, yüzünü bıçakladığı kadına ’Affına sığınıyorum’ mesajı attı

A
A
A
Cezaevinden firar etti, yüzünü bıçakladığı kadına ’Affına sığınıyorum’ mesajı attı

Adana’da dini nikahlı yaşadığı kadını yüzünden bıçaklayıp cezaevine giren şahıs, firar edip genç kadına tehdit mesajları atmaya başladı. Can güvenliği olmadığını söyleyen genç kadın, "Hiçbir kadının yaşadığımı yaşamasını istemiyorum. Ölmekten çok korkuyorum" diyerek feryat etti.


Olay, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Caddesi’nde 23 Aralık 2021 yılında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu 1 çocuk annesi Sara Bekir (29), 3 yıl boyunca dini nikahlı yaşadığı Serkan T.’den ayrıldı. Ancak sürekli Sara Bekir’i tehdit ve takip eden Serkan T., 23 Aralık’ta genç kadının saklandığı otele demir sopayla girip saldırdı. Can havliyle kendisini dışarı atan kadının peşinden giden Serkan T., ardından Sara Bekir’in yüzünü ve kollarını bıçakla kesti. Yaralı kadın hastaneye kaldırılırken gözaltına alınan Serkan T.’nin ifadesinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.


Davadan vazgeçti, serbest bırakıldı


İddiaya göre, Serkan T.’nin ailesinden bu seferde tehditler alan Sara Bekir, şikayetinden vazgeçti ve bir süre sonra Serkan T., cezaevinden çıktı.


Tehditler devam etti, yeniden tutuklandı


Ancak aradan geçen yıllara rağmen Serkan T.’nin Sara Bekir’i tehditleri devam edince genç kadın, geçtiğimiz yıl yeniden şikayetçi oldu ve mahkeme Serkan T.’yi tutuklayıp cezaevine gönderdi.


Cezaevinden firar etti


Geçtiğimiz günlerde ise Serkan T., cezaevinden firar edip genç kadına, ‘Affına sığınıyorum, otel camından dışarı bakıyorum ve acaba Sara beni polise mi verecek diye düşünüyorum’ diyerek mesajlar atmaya başladı. Öte yandan Serkan T., gönderdiği bir sesli mesajında genç kadına, ‘İstersen Suriye’ye git, o askerleri, telleri geçer yine gelirim, sana güveniyorum’ demesi pes dedirtti.


"Dışarı çıkamıyorum"


Avukatı aracılığıyla yeniden şikayetçi olan genç kadın, yaşadığı süreci İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Can güvenliği olmadığını anlatan Sara Bekir, "Hiçbir kadının yaşadığımı yaşamasını istemiyorum. Adalet istiyorum, cezaevine girdi ancak tehditler nedeniyle şikayetimden vazgeçtim ve çıktı. Tehditler yine devam edince tekrar cezaevine girdi, bu seferde firar etti. Yine mesajlar atmaya başladı, dışarı çıkamıyorum. İstanbul’a kaçtım ama kızım burada, onu bırakamıyorum" ifadelerini kullandı.


"İyi değilim, tutuklanmasını istiyorum"


Serkan T.’nin tutuklanmasını istediğini belirten Sara Bekir, "Kızımın annesiz kalmasını istemiyorum, ölmekten çok korkuyorum. Gizli gizli yanına gidiyorum. İyi değilim, yeniden tutuklanmasını istiyorum" dedi.



Cezaevinden firar etti, yüzünü bıçakladığı kadına ’Affına sığınıyorum’ mesajı attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de bayramlaşma töreni düzenlendi Burhaniye ilçesinde, Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki bayramlaşma töreni yüzlerce vatandaşı buluşturdu. Törene katılan Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımın az olmasına tepki gösterdi. Şehit Turhan Bayraktar Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine Kaymakam Cumali Atilla’nın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bazı dernek yetkileri katıldı. Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımlın az olmasına tepki gösterirken, bundan sonra bayramlaşmanın kapalı bir yerde yapılmasını ve halkın daha çok katılımının sağlanmasını istedi. Törene katılanlar bir birleriyle bayramlaşırken, Kaymakam Cumali Atilla ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Kaymakam Cumali Atilla konuşmasında, "Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun. Dün Ramazanı tamamladık. Bu gün de bayram yapıyoruz. Tuttuğumuz oruçları Allah kabul etsin. Bayramın, sizlere, ülkemize İslam coğrafyasına ve mazlum coğrafyaya sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler de, "Bayram dargınlıkların kırgınlıkların bittiği, gönüllerin bir birine yaklaştığı günlerdir. Bayramların daha güzel bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi. Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki törenin jandarma, Hastane ve Huzurevi ziyaret edildi.
Denizli Küslerin barıştığı bayramlaşma halkası geleneği yaşatıldı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de küslerin barışması ve herkesin birbirine sarılması için her bayram sabahı sürdürülen ‘bayramlaşma halkası’ geleneği bu yıl olumsuz hava koşuları nedeniyle caminin içerisinde oluşturuldu. Tavas’a bağlı Yeni Mahalle’de yılla önce köyün ileri gelenleri tarafından kırgınlıkların unutulması ve küslüklerin sona erdirilmesi için başlatılan ‘Bayramlaşma Halkası’ geleneği bu yılda yaşatıldı. Her yıl Taşbaşı Camisinin avlusunda yaşatılan gelenek, bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle caminin içinde gerçekleştirildi. Caminin dışında bayramlaşmak için halka oluşturan cemaat, 7’den 77’ye tüm erkeklerin katıldığı bayramlaşma zincirini bu sene cami içinde kurdu. Yıllardır devam eden bayramlaşma geleneği sayesinde, herkes birbiriyle tokalaşıp sarıldığı için kimse küs veya kırgın kalmadı. Birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak gördükleri geleneği yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeni Mahalle eski muhtarlarından Hacı Ahmet Şen, "Mahallemizde yıllardır yaşattığımız bir bayramlaşma halkası geleneğimiz var. Bayram namazını kıldıktan sonra hocalarımız sürekli ikazda bulunur ve caminin avlusunda oluşturduğumuz halkada mahallenin 7’den 77’ye tüm erkekleri hep birlikte bayramlaşırdı. Fakat bu yıl havanın çok soğuk olması nedeniyle bayramlaşma halkamızı camimizin içerisinde oluşturduk. Bu bizim yıllardır hem gelenek göreneğimiz hem de küslerin barışması için bir fırsatımız. Adam aynı safta namaz kılıyor ama küs. Bayramlaşmak için birbirlerine el uzattıklarında, bu sayede barışmalarına vesile olunuyor. Bu gelenek göreneği ayakta tutmak için biz bayramlaşma halkasını oluşturmaya devam ediyoruz" dedi. Bayramların toplumsal dayanışma içi önemli bir fırsat olduğunun altını çizen cam cemaatinden Mehmet İnce ise "Geleneksel olarak her bayramda caminin avlusunda hep birlikte bayramlaşıyoruz. Komşularımız ve cami cemaatimiz bayram sabahı burada buluşuyor. Hiçbir şekilde küskünlüklerin devam etmesini istemiyoruz. Herkes birbiriyle sarılsın, dostluk, kardeşlik ve beraberlik olsun diye bu geleneğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.