GENEL - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 11:02

Güler: "Suda yüzde 30 indirim kararı bir an önce hayata geçirilmeli"

A
A
A
Güler: "Suda yüzde 30 indirim kararı bir an önce hayata geçirilmeli"

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin önerisiyle alınan suya yüzde 30 indirim yapılması yönündeki kararın bir an önce uygulanması için tüm hukuki ve yasal yolları sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin önerisiyle alınan suya yüzde 30 indirim yapılması yönündeki kararın bir an önce uygulanması için tüm hukuki ve yasal yolları sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.


Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen 1’inci genel kurulunda kentteki su fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili kararı görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna gönderdi. ASKİ’nin genel kurulunun 2’nci oturumuna taşınan konu gündeme alınmayınca AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, duruma tepki gösterdi.


Güler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçim çalışmaları yürütülürken suyu ucuzlatma vaadinde bulunduğunu ancak alınan karara rağmen konunun yok sayıldığını ifade ederek, “Bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Karalar’ın seçim öncesi verdiği sözlerin arkasında durmasını ve meclisin aldığı karara saygı duymasını bekliyoruz. Suda yüzde 30 indirim yapılmasını kapsayan plan bütçe komisyon teklifini görüşmek üzere ASKİ Genel Kurulunu olağanüstü toplanması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Adanalı hemşehrilerimizin suda yüzde 30’luk indirimin bir an önce uygulanması için tüm hukuki ve yasal yolları kullanacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.