ASAYİŞ - 02 Mart 2026 Pazartesi 22:09

İncirlik’teki canlı yayın soruşturmasında 5 kişi serbest bırakıldı

A
A
A
İncirlik’teki canlı yayın soruşturmasında 5 kişi serbest bırakıldı

Adana’da ANKA Haber Ajansı’nın İncirlik Hava Üssü çevresinden yaptığı canlı yayınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında ANKA Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şeker’in de bulunduğu 5 kişi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği hava saldırılarının ardından bölgedeki stratejik askeri noktalar dikkatle izlenmeye başlandı. ANKA Haber Ajansı, İncirlik Hava Üssü’nden yaklaşık 1 saat 14 dakika süren canlı yayın gerçekleştirdi. Yayının ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görüntülerin paylaşılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, muhabir S.Ö., belediye personeli G.B., gazeteci M.B. ile çekim için izin verdiği ileri sürülen iş yeri sahibi Ö.A.’yı gözaltına aldı. ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şeker de Ankara’da gözaltına alınarak Adana’ya getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kenan Şeker ve diğer 4 kişi, adli tıptaki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kenan Şeker ve diğer 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kağıtsporlu basketbolcular Süper Lig hedefine odaklandı Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un oyuncuları, kulübün sağladığı imkanlar ve kurumsal yapı sayesinde Süper Lig hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Farklı şehir ve ülkelerden gelerek Kocaeli temsilcisinin başarısı için ter döken oyuncular, kulüpteki aile ortamına dikkati çekti. Takım kaptanı Mert Ulutaş, kulüp bünyesindeki 5. sezonunu geçirdiğini belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok büyük ve güçlü bir belediye. Dışarıdaki insanlar ’Kocaeli gerçekten başarılı’ diyor. İmkanları çok fazla. Bu çatı altında olmak bana prestij sağlıyor. Artık burası benim evim diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu. "Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz" Takımın 34 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Kevin Kaspar da kulübün çok branşlı yapısına işaret ederek, "Burada basketbolu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda Süper Lig’e çıkarak bu emeğin karşılığını alırız" ifadelerini kullandı. Türkiye’deki kariyerinin büyük bölümünü Kocaeli’de geçiren ABD’li oyuncu Keshun Sherrill ise şehirdeki atmosferden memnun olduğunu vurgulayarak, taraftarla aralarında güzel bir uyum yakaladıklarını kaydetti. Kağıtspor altyapısından yetişerek A takıma yükselen 22 yaşındaki Eren Özen de kendi şehrinin takımında oynamanın gurur verici olduğunu, takım içindeki güçlü arkadaşlık bağının başarıyı desteklediğini ifade etti. Özen, "Tribündeki herkes eşimiz, dostumuz. Burada oynarken işten ziyade arkadaşlık ön planda. Bu da bizi daha çok bağlıyor" dedi.