EKONOMİ - 15 Ocak 2026 Perşembe 16:12

Kozan’da 453 üreticiye ayçiçeği tohumu desteği

A
A
A
Kozan’da 453 üreticiye ayçiçeği tohumu desteği

Adana’nın Kozan ilçesinde 453 üreticiye toplam 613 torba yüzde 50 hibeli ayçiçeği tohumu verilirken 12 bin dekar alanda üretim hedeflendiği belirtildi.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" projesi kapsamında, Adana’nın Kozan ilçesinde ayçiçeği üreticilerine yüzde 50 hibeli tohum desteği sağlandı. Proje ile ilçede yaklaşık 12 bin dekar alanda ayçiçeği üretimi hedeflenirken 453 üreticiye toplam 613 torba ayçiçeği tohumunun teslim edildiği belirtildi. 2026 yılı ekim sezonu hazırlıkları çerçevesinde teslim edilen tohumların toprakla buluşmasıyla bölgedeki bitkisel yağ üretimine stratejik katkı sunulduğu kaydedildi. Toplam bütçesi 4 milyon 596 bin 948 TL olan projenin yarısı olan 2 milyon 298 bin 474 TL’lik kısmının devlet tarafından hibe olarak karşılandığı ifade edildi.


İl Müdürü Atilla Bayazıt, "Destek bizden, üretmek sizden mottosuyla hareket ediyoruz. Ayçiçeği, hem su tasarrufu sağlaması hem de yağ sanayisi için olmazsa olmaz bir ürün. Bu desteklerle atıl arazilerimizi ekonomiye kazandırırken, çiftçimizin maliyet yükünü de hafifletiyoruz" dedi.


İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen program, protokol üyelerinin çiftçilere tohum torbalarını sembolik olarak teslim etmesiyle sona erdi. Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın yanı sıra Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, ilçe protokolü ve çok sayıda çiftçi katıldı.



Kozan’da 453 üreticiye ayçiçeği tohumu desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de bayram namazı sonrası ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı İstanbul’un Arnavutköy’de Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferi sabah saatlerinde kılınan bayram namazıyla birlikte yaşandı. Taşoluk Yeşil Camii’nde kılınan namazın ardından ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü bayram namazının ardından cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programa yoğun katılım sağlanırken, vatandaşlara simit ve çay ikram edildi. Ramazan ayı dolu dolu geçti Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Ramazan ayının bereketine vurgu yaparak, "Başta Arnavutköylü hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hemşehrilerimiz çok güzel bir Ramazan geçirdi. Sofralarımız, meydanlarımız ve etkinlik alanlarımız dolup taştı. Bu da Ramazan ayının bereketiydi. İnşallah bu bayramda da mazlum coğrafyalardaki tüm sıkıntıların sona erdiği güzel bir bayram geçiririz" dedi. Vatandaşlarımızla bayramlaştık Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ilçede dolu dolu geçtiğini belirterek, "Arnavutköy’de Ramazan ayı çok güzel geçti. Belediyemizin yaptığı programlar ve Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda Ramazan ayının yaşatılmasına yönelik çalışmaları sayesinde çok güzel bir Ramazan yaşandı. Bugün de kıymetli vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve meclis üyelerimizle bayramlaştık" ifadelerini kullandı. Bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda vatandaşlar bayram sevincini hep birlikte yaşadı.