GÜNDEM - 25 Şubat 2026 Çarşamba 11:46

Kozan’da ustaların Ramazan ayında pide mesaisi

A
A
A
Kozan’da ustaların Ramazan ayında pide mesaisi

Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan ayıyla birlikte fırınlarda yoğun mesai başladı. Kozan Belediyesi Halk Ekmek fırınında sahurla başlayan üretim, iftar saatine sıcak ekmek ve pide yetiştirme telaşıyla aralıksız sürerken, "askıda pide" uygulaması ilçede dayanışmanın en güzel örneklerinden biri oldu.


Kozan ilçesinde Belediye Halk Ekmek fabrikasında ustaların Ramazan ayında zorlu pide mesaisi sahur vakti başlayıp iftar vaktine kadar sürüyor. Öte yandan belediye tarafından ilk kez başlatılan "Askıda Ramazan pidesi" uygulaması ilçede dayanışmanın en güzel örneklerinden biri oluyor.


45 yıllık ekmek ustası Ali Öz, sabah 03.00’te işbaşı yaptıklarını belirterek iftar saatine sıcak ekmek yetiştirmek için yoğun tempoda çalıştıklarını kaydetti.


Ekmek ustası İbrahim Özdemir de günlük yaklaşık 16 bin ekmek üretildiğini ifade ederek Ramazan ayında pidenin vazgeçilmez olduğunu, üretimin askıda ekmek ve pide uygulamasıyla birlikte daha da arttığını söyledi.


Kozan Belediyesi Halk Ekmek Fırını sorumlusu Caner Sağlam ise sahurla başlayan üretimin iftar saatine kadar sürdüğünü belirterek, "Askıda pide uygulamasıyla günlük bin pide ihtiyaç sahipleri için ayrıca üretiliyor. Ekmek 220 gram 12,5 liradan, Ramazan pidesi ise 320 gram 20 liradan satışa sunuluyor" dedi.


Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Ramazan’ın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu belirterek, bu mübarek günlerde birlik ve beraberliğin güçlenmesinin önemine dikkat çekti.


Başkan Atlı, Ramazan boyunca iftar programlarının düzenleneceğini, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımlarının devam ettiğini ifade ederek, "Belediyeye ait halk ekmek fırınında her gün bin Ramazan pidesi, askıda pide uygulamasıyla ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılacak" diye konuştu.



Kozan’da ustaların Ramazan ayında pide mesaisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Mili Futbol Takımı, iki günlük iznin ardından çalışmalara başladı 2026 FIFA Dünya Kupası öncesinde oynayacağı ilk özel maçta, 1 Haziran’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Kuzey Makedonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, iki günlük iznin ardından Riva’daki çalışmalarına yeniden başladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde, basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, ilk olarak fitness salonunda ısınmanın ardından kuvvet çalışması yapan oyuncular daha sonra sahaya geldi. Burada da pas ve top kapma çalışmaları yapıldı. Son bölümde ise taktik uygulamalar üzerine çalışıldı. Altay Bayındır, Arda Güler, Merih Demiral ve Zeki Çelik antrenmanın ilk bölümünde yer aldı. Hakan Çalhanoğlu, sahada bireysel antrenman programı dâhilinde çalışırken, dizindeki sakatlığı nedeniyle idmana katılmayan Kerem Aktürkoğlu’nun tedavisine de devam edildi. Başkan Hacıosmanoğlu, teknik heyet ve futbolcularla bayramlaştı Antrenmanı, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz da tribünden takip etti. Başkan Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Ayaz, idman öncesinde teknik heyet ve futbolcularla bayramlaştı. Ay-yıldızlılar, yarın saat 18.15’te TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. Çalışmanın ilk 15 dakikalık bölümü medyaya açık olacak.
Bolu Bolu’da Kurban Bayramı dönüşü ağır vasıtalara geçit yok Bolu Valiliği, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dönüşünde yaşanacak trafik yoğunluğunu en aza indirmek amacıyla 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstanbul istikametine gidecek olan ağır vasıtaların geçişine izin verilmeyecek. Kurban Bayramı tatili sebebiyle özellikle büyükşehirlerden memleketlerine ve turizm bölgelerine giden güzergahlarda taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı öngörülerek, Bolu Valiliği tarafından alınan trafik tedbirleri duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre; Bu kapsamda 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’den itibaren 1 Haziran Pazartesi günü saat 01.00’e kadar, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul istikametine geçilerine izin verilmeyecek. İstanbul istikametine doğru uygulanacak olan ve arada kalan girişlerin de dahil edildiği kısıtlama güzergahları şu şekilde açıklandı: Anadolu Otoyolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-100 Devlet Karayolu’ndan ise Karabük il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-750 Devlet Karayolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. Tedarik zinciri için istisnalar belirlendi Bolu Valiliği, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve tedarik süreçlerinin aksamaması adına kısıtlamadan muaf tutulacak araçları da tek tek listeledi. İstisnai olarak seyirlerine izin verilecek ürün grupları şunlar: Yaş sebze/meyve, canlı hayvan, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar. Dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek. İlaç, tıbbi malzeme ve ambalajlı su ürünleri. Posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt. Açıklamada, bu ürünleri taşıyan kamyon, çekici ve tankerlerin öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde seyirlerine müsaade edileceği vurgulandı.