ASAYİŞ - 24 Eylül 2025 Çarşamba 09:32

Öğrencilerin servis şoförü Songül ablası..."Ben bu işi yaparım" dedi, direksiyona geçti

A
A
A
Öğrencilerin servis şoförü Songül ablası..."Ben bu işi yaparım" dedi, direksiyona geçti

Adana’nın Kozan ilçesinde servis şoförlüğü yapan 2 çocuk annesi, öğrencilerin gönlüne girdi, ’Songül ablası’ oldu.


Kozan ilçesinde 4 yıl önce 47 yaşındaki Songül Esen, ilçenin ilk kadın servis şoförü olarak direksiyon başına geçti. Öğrencilerin "Songül ablası" olan 2 çocuk annesi hem güvenli sürüşü hem de samimi tavırlarıyla velilerin de öğrencilerinde takdirini topladı. Çocukları evlerinden alıp güvenle okullarına ulaştıran Esen, ders çıkışında ise onları ailelerinden biri gibi karşılayarak tekrar evlerine götürüyor. Servis bekleme sürelerinde aracın bakım ve temizliğini de yapan Esen, çocukları çok sevdiği için eşinden bu mesleği devir aldığını anlattı. İlk zamanlar ilçede tek olan kadın şoför sayısının daha sonra ikiye çıktığı öğrenildi.


"İlk zamanlar trafikte çok tepki aldım"


2 çocuk annesi Songül Esen, "Çocukları çok sevdiğim için bu işi tercih ettim. Kendime ‘Ben bu işi yaparım’ dedim ve başardım. İlk zamanlar trafikte çok tepki aldım, hatta üstüme araba sürenler oldu. Ama şimdi öğrencilerimden aldığım sevgi her şeye değer. Kadınlar trafikte panik yapmadan bu işi rahatlıkla yapabilir. Çünkü trafik hata kaldırmaz, biz emanet taşıyoruz" dedi.


Öğrencilerin kendisine zaman zaman duygusal mektuplar yazdığını da belirten Esen, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. İlçede kendisiyle birlikte bir kadın servis şoförünün daha görev yaptığını aktaran Esen, Kozan’da kadınların bu meslekte örnek olabileceğini sözlerine ekledi.


Songül ablalarına olan sevgilerini ifade eden öğrencilerden Elif Ölmez, "Songül ablamızı çok seviyoruz, onunla yolculuk keyifli geçiyor" diye konuştu.


Öğrencilerden İlyas Gök ise, "Bize abla gibi davranıyor, kurallara uyuyoruz ve kendimizi güvende hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.