GÜNDEM - 13 Mart 2026 Cuma 16:37

Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı

A
A
A
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı

Türk Kızılay, "81 İlde 81 Aşevi" hedefi doğrultusunda Adana’da Fatma-Arif Zaloğlu Aşevi’ni hizmete açtı.


"Bu Ramazan’da da Bir Başına Olanların Yanı Başındayız" sloganıyla Ramazan bereketini milyonların sofrasına taşıyan Türk Kızılay, yeni aşevleriyle iyiliği daha fazla haneye ulaştırmaya devam ediyor. Tek başına yaşayanlar, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere Ramazan ayında her gün 61 bin kişilik iftarlık sıcak yemek dağıtan Kızılay, "81 İlde 81 Aşevi" programı kapsamında Adana’da yeni aşevini açtı.



"Günlük 3 çeşit yemekle 3 bin kişilik kapasiteyle hizmet verecek"


Merkez Yüreğir ilçesinde açılan aşevinin açılışında konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Türk Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerinin ve bir başına yaşayan büyüklerimizin her gün kapısını çalıp sıcak yemek götürebiliyor, o bir başınalık duygusunu hafifletebiliyorsak bu aşevlerimiz sayesinde mümkün oluyor. Adana’da açılışını gerçekleştirdiğimiz Fatma-Arif Zaloğlu Aşevimiz, olağan dönemde günlük 3 çeşit yemekle 3 bin kişilik kapasiteyle hizmet verecek. Bunun yanında aşevimiz, afet ve acil durumlarda bölge için önemli bir beslenme üssü olarak görev üstlenecek tek seferde 11 bin kişilik yemek üretme kapasitesiyle ihtiyaç anlarında çok güçlü bir destek sağlayacak" ifadelerini kullandı.



"İyilikte yarışmalıyız"


Adana Valisi Mustafa Yavuz ise, "Kızılay bizim yanı başımızda olan çalışma arkadaşımız. Ben bu şehirde seli, pandemiyi ve 6 Şubat depremlerini yaşadım. Kısa bir ayrılıktan sonra tekrar bu şehre geri döndüm. Yanı başımızda kimler vardı derseniz; yanı başımızda evet elbette ki AFAD’ımız vardı, kolluk kuvvetlerimiz vardı, diğer kurumlarımız vardı ama yanı başımızda hep Kızılay da vardı. O şehirde aş ve iş varsa o şehirde huzur vardır. Evet, Adana’mızda aş varsa, iş varsa o Adana’mızda huzur daha iyi tahkim edilecektir. İşte burası az önce genel başkanımız bahsetti; günlük 3 bin, olağanüstü hallerde 11 bine hatta 30 bine kadar kapasitesini artırarak vatandaşımızın zor zamanında yardımcı olarak ona açıkçası dokunacak bir tesisi birazdan açacağız. İyilik diyoruz. Evet, iyilikte yarışmalıyız" diye konuştu.


Konuşmaların ardında aşevinin açılış kurdelesi kesildi. Bugün, aşevinde hazırlanan yemeği de ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya yaptı ve 3 bin kişilik yemek, iftarda tarihi Taşköprü’de vatandaşlara dağıtılacak.



Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Başkan Seçer: "Gizlilik kararı olan dosyanın bilgileri üzerinden karalama kampanyası başlatılması doğru değil" Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, özel kalem müdürünün gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Takdir edersiniz ki anayasal bir hükümdür; devam eden bir soruşturmayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bile konuşma yapılamaz" dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2026 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda yapılan toplantıda komisyonlara havale edilen toplam 28 madde görüşüldü. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ın gözaltına alınmasına ilişkin soruya yanıt veren Başkan Seçer, soruşturmanın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü ve dosyada gizlilik kararı bulunduğunu belirtti. Devam eden bir soruşturma hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını ifade eden Seçer, "Takdir edersiniz ki anayasal bir hükümdür; devam eden bir soruşturmayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bile konuşma yapılamaz. Dosyada gizlilik var. Buna rağmen sosyal medyada özellikle mal varlığı konusunda ciddi bir bilgi kirliliği oluşturuldu" diye konuştu. Gizlilik kararı olan bir dosya üzerinden kamuoyuna bilgi sızdırılmasını da eleştiren Seçer, "Evrakların ne olduğunu bilmeden bazı karalama kampanyaları başlatılıyor. Bunun neresinde masumiyet karinesi var? Soruşturma devam ediyor. Avukatlarımız arkadaşımızın neyle suçlandığını öğrenir öğrenmez biz de gerekli açıklamayı yapacağız" ifadelerini kullandı. Büyük projelerini anlattı Mersin Büyükşehir Belediyesinin borçlanma konusunda dengeli bir politika izlediğini vurgulayan Seçer, belediyelerin borçlanmasına karşı olmadığını ancak rasyonel olmayan borçlanmaların eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin önemli yatırımlarına değinen Seçer, Müftü Deresi Yaşam Vadisi projesinin üç etap halinde hayata geçirileceğini ve ihale sürecinin başladığını belirtti. Tramvay projesi için de çalışmaların tamamlandığını aktaran Seçer, "Proje revizyonlarını bitirdik ve dosyayı Cumhurbaşkanlığına sunduk" dedi. Kentte yürütülen ulaşım projeleri hakkında da bilgi veren Seçer, Müftü Deresi Köprüsü’nün 4. Çevre Yolunu Toroslar’a bağlayacağını, Akdeniz ilçesinde Hal Katlı Kavşağı, Mezitli’de bütünleşik kavşak, Saya Katlı Kavşağı, Mersinli Ahmet Caddesi’nde katlı kavşak ve Beşyol’da tüp geçit projelerinin hayata geçirileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin sürekli yatırım yapan bir belediye haline geldiğini belirten Seçer, "Bir zamanlar ‘çayla, çorbayla belediyecilik mi olur’ diye eleştirenler vardı. Şimdi Mersin’in şantiye alanına döndüğünü herkes görüyor" diye konuştu.
Balıkesir Havran’da 102 çiftçiye 2 bin 500 incir fidanı dağıtıldı Balıkesir’in Havran ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda 102 çiftçiye toplam 2 bin 500 adet incir fidanı dağıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Havran Millet Parkı’nda düzenlenen İncir Fidanı Dağıtım Törenine Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın katıldı. Program kapsamında ilçedeki 102 çiftçiye yüzde 100 hibe desteğiyle toplam 2 bin 500 incir fidanı dağıtıldı. Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Havran’ın incir üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Mandalinası ve özellikle Havran siyah inciri kalitesi ve aromasıyla çok özel bir yere sahip. Bunun yanı sıra sarı dizilik ve kara dizilik gibi yerel incir çeşitleriyle de ön plana çıkmış bir ilçemiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz kırsal kalkınmayı destekleme programı kapsamında incir fidanlarımızı yüzde yüz hibe desteğiyle çiftçilerimize teslim ediyoruz" dedi. Üretimin önemine dikkat çeken Başkan Ahmet Akın, "Burada hepimiz çiftçimizin bereketini artırmak için bir aradayız. Üretim arttıkça refah da artar. Üretemeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Üretmek, üretimi paylaşmak ve gelir artışını sağlamak hem çiftçimizin hevesini artırıyor hem de gelecek nesillere örnek oluyor. Biz çiftçimizin emeğini karşılıksız bırakmayacağımıza ant içtik. Bu doğrultuda hep birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ise ilçedeki üreticilere verilen desteklerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve emeği geçenlere teşekkür etti. Program, çiftçilere incir fidanlarının dağıtılmasıyla sona erdi.
Samsun Hırsızlık suçundan 60 kaydı bulunan 8 çocuk annesi kadın tutuklanınca ağlayarak cezaevine götürüldü Samsun’da girdiği evden hırsızlık yapan, çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilen 8 çocuk annesi kadın, 13 yaşındaki oğluyla birlikte yaptığı hırsızlık sonrası yakalanınca çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 60 yıl hapis cezası olduğu için en küçük çocuğu 1,5 yaşına gelene kadar cezası durdurulan kadın tutuklanınca ağlayarak cezaevine götürüldü. Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir ikametten yaklaşık 20 bin TL nakit paranın çalınması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü takip ve araştırma sonucunda hırsızlık olayını Saniye G. (31) ile oğlu 13 yaşındaki Ç.G.’nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında anne ve oğlu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede Saniye G.’nin evden hırsızlık suçunda 60 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, 8 çocuk annesi olduğu öğrenilen Saniye G.’nin daha önce aldığı hırsızlık suçundan toplam yaklaşık 60 yıl hapis cezasının, bebeği bulunduğu gerekçesiyle infazının ertelendiği, en küçük çocuğunun 6 aylık olduğu, en büyük çocuğunun ise 13 yaşında olduğu belirtildi. Şüphelinin, cezaevine girmemek için sık sık çocuk doğurduğu öğrenildi. Annesiyle birlikte hırsızlık olayına karışan 13 yaşındaki Ç.G. işlemleri yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki işlemleri tamamlanan Saniye G. bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Saniye G., ağlayarak Samsun Kapalı Cezaevine götürüldü.
Aydın Başkan Kaya engelli İskender’in isteğini yerine getirdi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, engelli vatandaş İskender Karataş’ın talebini geri çevirmedi. Sevgi Yolu’nda karşılaştığı Başkan Kaya’dan kullanılamaz hale gelen tekerlekli sandalyesinin değiştirilmesini isteyen Karataş’ın bu isteği kısa sürede yerine getirildi. Başkan Kaya, Sosyal Hizmetler Birimi ile birlikte yeni tekerlekli sandalyeyi Karataş’a bizzat teslim etti. Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan 49 yaşındaki Karataş’a 2 yaşında menenjit, 18 yaşında ise Parkinson teşhisi konuldu. Hastalığın ilerlemesiyle yürüyemez hale gelen Karataş uzun yıllardır tekerlekli sandalye kullanıyor. Artık kullanılamaz durumdaki sandalyesi, Belediye tarafından yenilenerek kendisine teslim edildi. Tekerlekli sandalye tesliminde Başkan Kaya ile sohbet eden Karataş, develeri çok sevdiğini belirterek Başkan Kaya’dan develerini görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Kaya, Karataş’ı en kısa sürede deve çiftliğine götürerek develerle buluşturma sözü verdi. Başkan Kaya ayrıca Karataş’ı yeni sandalyesiyle belediyeye davet etti. Teslimin ardından açıklama yapan Başkan Kaya, İskender Karataş’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, "İskender bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Sandalyesinin artık kullanılamayacak durumda olduğunu gördük ve Sosyal Hizmetler Birimimiz ile birlikte yenisini kendisine teslim ettik. Bundan sonra da birimimiz kendisine her konuda destek olmaya devam edecek. Sosyal belediyecilik bizim en önemli önceliğimiz. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm üretmek için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.