POLİTİKA - 21 Temmuz 2024 Pazar 11:41

Yumurtalık Belediyesi çalışanları 10 yıl sonra maaşlarını eksiksiz aldı

A
A
A
Yumurtalık Belediyesi çalışanları 10 yıl sonra maaşlarını eksiksiz aldı

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı.



Belediyenin 90 milyon TL çeşitli firmalara borcu olduğunu, 24 milyon TL işçi-memurların eski alacaklarının yanı sıra 91 milyon TL ise memur, SGK, stopaj ve vergi ödemeleri olmak üzere toplam 205 milyon lira borcu bulunduğunu kaydeden Başkan Altıok, deyim yerindeyse tam bir inanılmaza imza attı.


Göreve başlamasının ardından geçen 3.5 aylık süre zarfında gider azaltıcı ve gelir artırıcı yoğun bir çalışma yürüten, ilçede hizmetlerin çeşitlendirilmesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük desteğini gördüklerini söyleyen Başkan Altıok, bu süreçte belediyenin giderlerini azalttı, gelirleri maksimum seviyeye çıkarttı.


Kısa süre içerisinde 10 yıldır hiçbir zaman tam maaş almayan işçi ve memurların tüm maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatıran ve yatırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, işçi ve memura toplamda 25 milyon TL’lik ödeme yaptı. Ödemelerin yaklaşık 7 milyon TL’sinin işçi ve memurların eski alacaklarına istinaden yapıldığını hatırlatan Başkan Altıok, “Emeğin en yüce değer olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz yatırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Uzun yıllardan sonra alın terlerinin karşılığını aldıkları için mutluluklarını paylaşan emekçiler, “Her ay maaş günümüz geldiğinde hesabımıza yatan para 6.000 TL oluyordu. Maaş gününde hesabımıza yatan para hiçbir ihtiyacımızı karşılamamıza yetmiyordu. Çok büyük sıkıntılara düştüğümüzde yalvar-yakar ilave olarak 2-3 bin lira parça parça para alıyorduk. Maalesef kendi alacağımızı bizlere dilenci sadakası gibi ödediler. Her ay içeride alacağımız kalıyordu. Bazı arkadaşlarımızın, içeride 250 bin, kimi arkadaşlarımızın 180 bin, kimimizin 120 bin TL alacağımız kalmıştı. Eski belediye yönetimi bizi ekonomik yönden çok zor durumda bıraktı. Telafisi ağır yaralar aldık. Çöp kamyonunun arkasında Adana sıcağında akşama kadar çalışan bir temizlik personeli arkadaşımızın maaşını alamaması içler acısı bir durumdu. Sağ olsun Erdinç Altıok başkanımız, göreve geldiği günden bu yana cebimiz para görmeye başladı. Evimizin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık” dediler.


10 yıldır belediyede çalışan pek çok işçi bugüne kadar tam maaşlarının ne kadar olduğunu dahi bilmediklerini, bu konularda kendilerine en ufak bir bilgi verilmediğini dile getirdiler. Erdinç Altıok’un belediye başkanı seçilmesinin hemen ardından Nisan ayında ilk defa maaşlarını hesaplarında gördüklerinde tam maaşlarının ne kadar olduğunu öğrendiklerini belirten çalışanlar, “Allah başkanımızdan razı olsun. 1 Nisan’dan bu yana her ay mesailerimizle birlikte tüm alacaklarımızı gününde ve eksiksiz olarak alıyoruz. Ayrıca, eski alacaklarımıza istinaden de bizlere ödeme yapıldı. Maddi olarak uzun yıllardan sonra bir nefes almış olduk. Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim Belediyesi’nin çini kursu ilgi görüyor Didim Belediyesi’nin çini kursları, kültürel mirasımızı geleceğe taşırken geleneksel sanatı üretimle yaşatıyor. Sanatın geleneksel yüzlerinden biri olan çini, Didim Belediyesi tarafından açılan kurs ile yeniden hayat buldu. Didim Belediyesi’nin düzenlediği Kültür ve Sanat Kursları kapsamında açılan çini kursu, Didimlilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen kurslarda katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler veriliyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen derslerde çini sanatının estetik anlayışı ve kültürel birikimi, motif çizimleriyle yüzeye aktarılıyor; ardından kömürleme, tuzlama ve tahrirleme aşamalarıyla çalışmalar tamamlanıyor. Didim Belediyesi tarafından açılan kurslarda 30 kursiyer eğitim alırken, haftalık üretim 150 parçaya ulaşıyor. Ürünlerde Didim’i yansıtan öğeler ön planda tutulurken kültürel miras teması öne çıkarılıyor. Ayrıca atölyede kalemlik, bardak ve hediyelik vazo gibi ürünlerden haftalık yaklaşık 500 adet üretim gerçekleştiriliyor. Didim’de kültür ve sanatın gelişimine katkı sunan kurslara ilişkin açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Kültür ve sanat, bir toplumun kimliğini oluşturan en önemli değerler arasında yer almaktadır. Bu anlayışla, Didim Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz Kültür ve Sanat Kurslarımız kapsamında düzenlenen çini kursumuza gösterilen yoğun ilgiden büyük mutluluk duyuyorum. Geleneksel sanatlarımızdan biri olan çiniyi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına kurslarımıza katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin ilgisi ve emeğiyle bu değerli mirasın daha da güçleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Kütahya, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 22 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 24 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28 Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 27 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 23 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Kars Zehir tacirlerine şafak operasyonu: Kars’ta 114 gram metamfetamin ele geçirildi, 2 tutuklama Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 114,66 gram metamfetamin ele geçirilirken, gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezinde "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şüphelileri gözaltına aldı. Operasyonda yapılan aramalarda toplam 114,66 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 5 kişi emniyete götürüldü. Şüpheliler hakkında "TCK-188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak" suçundan işlem yapıldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. V.N. (41) ve B.H. (35) isimli 2 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nce uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi, özellikle gençleri hedef alan sokak satıcılarına yönelik operasyonların artarak devam edeceği ifade edildi.