YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 12:37

ÜLKÜ OCAKLARI`NDAN MEHMET METİNER`E TEPKİ

A
A
A
ÜLKÜ OCAKLARI`NDAN MEHMET METİNER`E TEPKİ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in ’Dersim’i Kerbela’ya benzetmesiyle ilgili sözlerine Adıyaman Ülkü Ocağı Başkanı Rıfat Erdem’den tepki geldi.
Mehmet Metiner’in "Dersim’de isyan olduğunu söylemek katliamın üstünü örtmektir. Dersim yaşadığımız yüzyılın Kerbelası’dır" şeklindeki açıklamalarına memleketi Adıyaman’dan tepki geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Rıfat Erdem, Mehmet Metiner’in siyaseti memleketi ve milletine faydalı birer araç olarak kullanması gerektiğini belirterek, bu açıklamaların akla mantığa sığmadığını kaydetti. Mehmet Metiner’in, Başbakan ile alakalı yıllar önce söylediği sözlerin internete düşmesinin ardından ne yapacağını bilemeyen
bir hal içerisine girdiğini vurgulayan Erdem, "Kimsenin faydasına olmayacak işlerle uğraşıyor ve yaptığı açıklamalarla kamuoyunun büyük bir kesiminin vicdanını sızlatıyor. Mehmet Metiner’e soruyorum; Dersim Kerbela ise Türk ordusu da burada yezit mi oluyor? Lütfen bu sorumuza cevap versin. Konuşacağı kelimeleri ve ifadece edeceği şeyleri ölçerek ve tartarak; tarihi gerçeklerle konuşsun. Meclisimizde birçok tarihçi mevcuttur. MHP’li milletvekillerin ’Arşivlere göre konuşalım’ önerilerine sırt dönerek,
açıklama yapıyor. Yaptığı açıklamalar hiçbir tarihi yansıtmamaktadır. Mehmet Metiner, Adıyaman’ın genel özellikleri, ahlakını ve kültürünü yansıtmayan bir siyaset izliyor. Mahalle dedikoducularından, birbirine çekemeyen insan özelliklerini sergiliyor. Metiner, boş işlerle uğraşıyor. Mehmet Metiner’in Fevzi Çakmak ve Sabiha Gökçen’le bir sıkıntısı mı var? Bu milletin tarihinde bu milletin yüzünü kara çıkacak hiçbir şey yoktur. Cumhuriyetle, Mustafa Kemal Atatürk ile bu milletin öz değerleriyle
hesaplaşma var. Mehmet Metiner’in bu tür patavatsız çıkışları Başbakanın da dikkatinden kaçmadı. ’Mehmetçiğim sen bu işlere karışma’ gibi bir ifadesinin iyi okunması lazım. Biz çok iyi okuyoruz. ’Mehmet sen bize puan kaybettiriyorsun’ demek istemiştir. Bazı iddialara göre Mehmet Metiner’in partiden ihracı söz konusudur. Bizde memlekete millete faydalı işler yapın, diyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta beyaz esaret: Tipiden göz gözü görmüyor Kars genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına, hayatı felç etti. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda görüş mesafesi yer yer sıfıra kadar düştü. Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Kars’ta kendisini şiddetli tipi olarak gösteriyor. Akşam saatlerinde başlayan ve hızını artıran tipi nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda görüş mesafesi yer yer sıfıra kadar düştü. Etkili olan tipi nedeniyle karayolları araç trafiğine kapatıldı. Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, "Susuz-Boğatepe-Göle Devlet yolu tipi ve görüş olmaması nedeniyle 1 Ocak 2026 saat 23.00 itibariyle kolluk kuvvetleri ve 183. Ardahan Şube ile koordineli olarak tüm araç trafiğine kapatılmıştır. Yine Ardahan-Kars yolunun Kars İl Sınırı-Susuz yolunun Sakaltutan Geçidinde yoğun kar, tipi ve görüş mesafesinin olmaması nedeniyle kolluk kuvvetleri ve Kars Şube Şefliği ile irtibatlı olarak tüm araç trafiğine kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Şehir merkezinde göz gözü görmüyor Öte yandan, şehir merkezinde de yayalar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekerken, esnaf dükkanlarının önünü temizlemek için büyük çaba sarf ediyor. Belediye ekipleri ise şehir içi ana arterleri açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kars Valiliği, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Köy yolları ulaşıma kapandı Yoğun kar ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yoluyla ulaşım kesildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için fırtınanın dinmesini bekliyor. Meteoroloji verilerine göre, kar yağışı ve fırtınanın gece de etkisini sürdürmesi bekleniyor.