- 29 Nisan 2023 Cumartesi 09:57

Adıyaman’da Karabük Çarşısı kuruldu

A
A
A
Adıyaman’da Karabük Çarşısı kuruldu

Karabük Valiliği tarafından Adıyaman’da, işyeri yıkılan esnaflar için çarşı kuruldu.

Karabük Valiliği tarafından Adıyaman’da, işyeri yıkılan esnaflar için çarşı kuruldu.


Eskisaray Mahallesi’nde eski Orman Binası’nın yıkılan yerine 9 adet konteyner işyeri yapıldı. Adıyaman’da Koordinatör Vali olarak görev yapan Karabük Valisi Fuat Gürel öncülüğünde, kurulan çarşıya birkaç gün içerisinde esnaflar yerleşecek. Karabük Valisi Fuat Gürel, çalışmalarda sona gelinen çarşıda incelemede bulundu. Gazetecilere açıklamada bulunan Fuat Gürel, “Depremden hemen sonra ülkemizin her bölgesinden insanlarımız bu bölge için seferber oldu. Depremden sonra bizde Karabüklüler olarak bu bölgeye neler yapılabileceği çalışması içiresine girdik. Bu bölgeye 350 kamyon malzeme gönderdik, 57 kamyon odun gönderdik. Bunun ötesinde neler yapabiliriz düşünürken, geçici konaklama hususunda destek vermek istedik. Hatay Hassa’ya bir Karabük Mahallesi kurduk. Adıyaman’da da konteynerden Karabük Mahallesi kuruyoruz. Bunun ötesinde, koordinatör vali olarak görevlendirildikten sonra burada ki çarşıları görünce, İçişleri Bakanımızın da talimatlarıyla depremde zarar gören esnaflarımız için bu çalışma içerisine girdik. Karabüklüler olarak bu bölgedeki esnaflarımıza katkımız olsun istedik. Bir iki gün içerisinde işyerlerini teslim edeceğiz. Buradaki hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Devletimizin imkanları, milletimizin imkanları ile bu sıkıntıların üstesinden el birliği ile gelmiş olacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de farklı suçlardan aranan 11 şüpheli tutuklandı Çanakkale’de jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 51 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında, 62 bin 294 şahıs ve 60 bin 405 araç sorgusu yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 51 aranan şahıs ve 17 araç yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından ’6284 Sayılı Kanunun Tedbir Kararına Aykırılık’ suçundan 3 gün kesinleşmiş zorlama hapis cezası bulunan 3 şüpheli, ’hakaret’ suçundan 2 ay 27 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’alkol ve uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma’ suçundan 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kamu kurum ve kuruluşlarını vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlama’ suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, çeşitli suçlardan ifadelerinin alınmasına yönelik 40 şüpheli olmak üzere toplam 51 kişi yakalandı. Aranması bulunan 11 şüpheli tutuklandı Farklı suçlardan aranması bulunan 51 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak işlemleri için jandarmaya sevk edildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 51 şüpheliden 11’i tutuklandı.
İstanbul Bayrampaşa’da yasak U dönüşü yapan sürücüyü böyle darp ettiler, olaydan sonra aracı sattılar İstanbul Bayrampaşa’da yasak ‘U’ dönüşü yapmaya çalışan otomobil sürücüsü, önündeki araçta bulunanlar tarafından darp edildi. O anlar kameraya yansırken, olayın ardından şüphelilerin aracı sattığı öğrenildi. Saldırıdan dolayı gözaltına alınan otomobil sürücüsüne 226 bin TL idari para cezası uygulandı.Olay, 11 Mayıs Pazartesi saat 01.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre seyir halindeki bir otomobil sürücüsü, yasak olan bölgeden "U" dönüşü yapmak istedi. Bu sırada karşı istikametten ilerleyen bir otomobil son anda manevra yaptı. Bunun üzerine otomobilin arka koltuğundan inen 4 şüpheli ‘U’ dönüşü yapan otomobilin sürücüsüyle tartışmaya başladı. Aralarından bir kişi ise tekme ve yumruklarla araç içerisindeki sürücüye saldırdı.Önce plakayı söktüler, sonra aracı sattılarGeldikleri araca binerek olay yerinden uzaklaşan saldırganların, bir süre sonra durarak aracın plakalarını söktükleri öğrenildi. Darbedilen otomobil sürücü ise saldırganlardan şikayetçi olurken polis ekipleri saldırganları tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganların indiği otomobilin ertesi gün satıldığı öğrenildi. Saldırganların içinde bulunduğu otomobilin sürücüsü olan E.Ş. polis ekiplerince yakalanarak 226 bin TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan E.Ş.’nin polise verdiği ilk ifadesinde, otomobilin arka koltuğunda bulunan şüphelileri tanımadığını, araç sahibinin ehliyeti olmadığı için otomobili kendisinin kullandığını söyledi. Şüpheli E.Ş. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.