YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 19:38

EОİTİM-SEN VE KESK`TEN YENİ YASA TASARISINA TEPKİ

A
A
A
EОİTİM-SEN VE KESK`TEN YENİ YASA TASARISINA TEPKİ

Eğitim-Sen ve KESK Adıyaman şubeleri, yeni yasa tasarısına tepki göstererek basın açıklaması yapıldı.
Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Eğitim Sekreteri Ali Derin, "Bilindiği gibi 12 Eylül 2010 anayasa değişikliğinden sonra yapılması gereken yasal düzenleme hükümet tarafından geciktirildiği için, kamu emekçileri ve emeklileri ilk kez 2010 Ocak ayından bugüne maaşlarını zamsız almaktadırlar. Yaklaşık 8 aydır tartışma yürütülen yasa tasarısının Genel Kurula gönderilen son hali KESK`i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Tasarı sürecinin baştan sona kandırma ve oyalamadan
ibaret olduğunu belgelemektedir. Üçlü dayanışma kurullarında ve meclis komisyonlarında yapılan tartışmalarda defalarca evrensel standartlara uygun bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmemize rağmen hükümet kendi siyasi ihtiyaçlarına uygun biçimde yandaş konfederasyonunu koruyup, geliştirmeyi hedefleyen bir tasarı hiçbir olumlu öneriyi dikkate almadan genel kurula getirdi" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğlaspor’da Besim Durmuş dönemi sona erdi Muğlaspor, teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrılma talebinin yönetim tarafından kabul edildiğini açıkladı. Karar, sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olunan karşılaşmanın ardından geldi. Muğlaspor’da teknik direktörlük görevinde değişiklik yaşandı. Kulüp, yaptığı resmi açıklamayla teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Durmuş’un şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kuruluna ilettiği belirtildi. Yönetim kurulunun bu talebi değerlendirdiği ve kabul ettiği açıklandı. Açıklamada, "Kulübümüze şampiyonluk yaşatarak tarihimize önemli bir başarı kazandıran Teknik Direktörümüz Besim Durmuş, şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kurulumuza iletmiştir. Yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilen bu talep kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Muğlaspor yönetimi, Durmuş ve ekibine teşekkür ederek, kulübe kazandırdıkları şampiyonluk ve verdikleri emekler için minnet duyulduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca, kariyerlerinin devamında başarı dilekleri de iletildi. Gelişme, Muğlaspor’un sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından geldi. Bu sonuçla birlikte Muğlaspor’da teknik yapılanmada değişim kararı netleşmiş oldu.