GÜNDEM - 19 Kasım 2024 Salı 09:39

At sevdalıları Adıyaman’da bir araya geldi

A
A
A
At sevdalıları Adıyaman’da bir araya geldi

At sevdalıları Adıyaman’da bir araya gelip at koşturarak doyasıya eğlendi.


Adıyaman 02 Rahvan Atlı Spor Kulübü’ne bağlı çok sayıda atsever, otogar yakınlarındaki boş arazide düzenlenen etkinlikte atlarını koşturarak hem spor yaptı hem de sosyal bir ortam oluşturdu.


Katılımcılar, atların performanslarını izlerken bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesi konusunda ortak görüş bildirdi.


At binicileri, etkinlik sonunda yetkili kurumlara çağrıda bulunarak bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği uygun alanların tahsis edilmesini talep etti. Biniciler, şehirde at sporunun gelişimi ve yaygınlaşması için destek beklediklerini dile getirdi.


Etkinliğe katılan atseverler, hem sosyal bağların güçlenmesi hem de at sporunun tanıtılması açısından organizasyonun önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Biniciler, at sporunun daha fazla desteklenmesiyle Adıyaman’ın bu alanda öne çıkabileceğine dikkat çekti.



At sevdalıları Adıyaman’da bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.