GÜNDEM - 28 Şubat 2026 Cumartesi 16:12

Başkan Tutdere Ankara’da temaslarda bulundu

A
A
A
Başkan Tutdere Ankara’da temaslarda bulundu

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı makamlarında ziyaret etti.


Görüşmelerde Adıyaman’ın öncelikli altyapı ihtiyaçları ile deprem sonrası sosyal toparlanma sürecine ilişkin başlıklar değerlendirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile gerçekleştirilen görüşmede Atatürk Bulvarı ve yan yollarında asfalt yenileme çalışmaları, kavşak düzenlemeleri ve kent içi ulaşım altyapısına ilişkin öncelikli projeler ve talepler ele alındı. Toplantıda ayrıca Adıyaman’ın ulaşım ağının güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.


Başkan Tutdere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmede ise Adıyaman’ın deprem sonrası sosyal toparlanma süreci kapsamında yürütülen çalışmaları aktardı. Kadınlara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler ile bakanlık nezdindeki talepler gündeme getirildi. Görüşmelerde, sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi, madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik çalışmaların etkinliğinin artırılması ve mevcut projelerin kurumlar arası koordinasyon içinde sürdürülebilir biçimde yürütülmesi konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Tutdere, her iki bakana da Adıyaman’a gösterdikleri ilgi ve iş birliği dolayısıyla teşekkür etti.


Başkan Tutdere, Ankara programı kapsamında Adıyaman milletvekilleri ile de bir araya gelerek kentin devam eden yatırımları ve bakanlıklar nezdindeki süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca İLBANK yöneticileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde, altyapı projeleri, finansman süreçleri ve teknik destek başlıkları ele alındı. Adıyaman’da yürütülen ve planlanan çalışmaların hızlandırılması adına kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.



Başkan Tutdere Ankara’da temaslarda bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de sağanak ve dolu hayatı felç etti: İş yerleri sular altında kaldı Edirne’de etkili olan sağanak yağış ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok iş yeri, apartman girişi ve bodrum katını su bastı. Kentte altyapı ve belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar tepki gösterdi. 1. Murat Mahallesi Güngören Mazlum Caddesi ile Zübeyde Hanım Caddesi’nde çok sayıda dükkan ve iş yeri sular altında kaldı. Yağışın ardından cadde üzerinde büyük su birikintileri oluşurken, esnaf iş yerlerine dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı noktalarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar yoğun yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Tıkanan rögar suyu bodrum katlara doldu Abdurrahman Mahallesi Bahariye Çıkmaz Sokak’ta ise tıkanan rögar nedeniyle geri tepen pis su, bir inşaatın temeline ve çevrede bulunan binaların bodrum katlarına dolmaya başladı. Mahalle sakinleri kötü koku ve taşkın nedeniyle tepki gösterirken, altyapının özellikle yoğun yağışlarda yetersiz kaldığını ifade etti. İstinat duvarı devrildi 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Parkı yanında yer alan istinat duvarı da yağış sonrası toprağın suya doymasıyla birlikte büyük bir gürültüyle devrildi. Yağmurun şiddetiyle oluşan su baskısı ve biriken sular, olayın boyutunu gözler önüne sererken, çevrede kısa süreli panik yaşandı. Şans eseri olay sırasında bölgede kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi. Dolu araçların camlarını kırdı Kentte etkili olan dolu yağışı da maddi hasara yol açtı. Abdurrahman Mahallesi Şehit İstiklal Vardar Caddesi’nde park halinde bulunan bir aracın camları, dolunun etkisiyle patladı. Vatandaşlar, kısa sürede etkisini artıran dolu nedeniyle araçlarını korumaya çalışırken, bazı bölgelerde dolu tanelerinin yoğun şekilde yağdığı görüldü. "Altyapı yetersiz" tepkisi Yaşanan su baskınları ve hasarların ardından vatandaşlar, belediye hizmetleri ile altyapının yetersiz kaldığını savundu. Özellikle her yoğun yağış sonrası benzer görüntülerin ortaya çıktığını belirten mahalle sakinleri, rögar taşmaları, yetersiz drenaj sistemi ve su tahliye eksikliklerine tepki gösterdi. Kent genelinde ekiplerin su tahliye ve temizlik çalışmaları sürerken, vatandaşlar kalıcı çözüm için altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.