GÜNDEM - 26 Temmuz 2024 Cuma 14:36

Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner kentteki su sorunu açıklaması

A
A
A
Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner kentteki su sorunu açıklaması

Su sorununun yaşandığı Adiyaman K-1 Konteyner Kent’e giderek denetim yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “Belediye emrinizde, devletin kurumları emrinizde, bu zor günleri birlikte atlatacağız” dedi.


Adıyaman K-1 Konteyner Kentte yaşayan vatandaşlar, içme suyu sıkıntısını ve yaşanan su kesintilerini protesto ederek yetkililere çözüm bulunması için çağrıda bulunmuştu.


Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de, sabah saatlerinde Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri ve AFAD yetkilileri ile birlikte konteyner kente giderek denetimde bulundu.


AFAD yetkilileri ve Belediye Su İşleri ekipleri ile birlikte kapsamlı bir denetim gerçekleştiren Başkan Tutdere, depolardan ve çeşmelerden akan suları kontrol etti. Tutdere denetim sırasında su kalitesi ve su kesintileriyle ilgili raporları tek tek inceledi, vatandaşın su ile ilgili şikayetlerini tek tek dinledi.


Vatandaş su kesintisinin dışında asıl problemlerinin sudaki koku ve tat olduğunu belirtti. Başkan Tutdere de, suyun kokusunu kontrol ederek numunelerin tekrar inceleneceğini ve şikayetler dikkate alınarak gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.


Başkan Tutdere, “Rahat olun, sorun devam ederse beni telefonumdan arayabilirsiniz. Biz sizin yanınızdayız. Belediye hepinizin emrinde, valilik hepinizin emrinde, devletin bütün kurumları sizin emrinizde. Bu zor günleri beraber atlatacağız, suda sorun varsa mutlaka düzeltiriz, bir çaresi vardır biz de o çareyi buluruz” dedi.


Koku ve tatla ilgili raporları inceleyen Başkan Tutdere farklı noktalardan tekrar numune alınarak gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.


Tutdere, "Hemşehrilerimizin su ile ilgili yaşadığı sıkıntıları en kısa sürede gidermek için buradayız. AFAD yetkilileri ve belediyemizin su işleri ekipleri ile birlikte kapsamlı bir denetim gerçekleştirdik. Farklı noktalardan su numuneleri alarak analiz için laboratuvarlara gönderdik. Açıkta duran vanaların kapatılması, depolarla ilgili bakım ve diğer çalışmalar ve suyun kalitesinin artırılması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Vatandaşlarımızın su sorununun çözülmesi için tüm ekiplerimizle seferber olduk” diye konuştu.



Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner kentteki su sorunu açıklaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İnegöl’de trafikte bıçaklı gerginlik: Sürücüye 180 bin TL ceza Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen olayda, motosikletinden inerek diğer sürücüye bıçakla saldırı girişiminde bulunan sürücüye 180 bin TL idari para cezası uygulandı. İnegöl Belediyesi İzleme ve Değerlendirme Merkezi kameraları, olayın tespit edilmesinde önemli rol oynadı. Olay saat 19.30 sıralarında Cuma Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinde seyir halinde olan Yusuf G. (23) yönetimindeki 16 CAJ 918 plakalı motosiklet ile ara sokaktan çıkan Gökhan E. idaresindeki 16 BIU 443 plakalı motosiklet çarpışmaktan son anda kurtuldu. Kazadan şans eseri kurtulan sürücüler araçlarını durdurdu. Gerginlik yaşanması sonrası Yusuf G. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak destek istedi. Bu sırada öfkelenen sürücü Gökhan E., motosikletindeki bıçağı alarak diğer sürücünün üzerine yürüdü. Çevrede bulunan vatandaşlar araya girerek muhtemel bir yaralanma ya da daha büyük bir olayın yaşanmasını engelledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tarafları ayırarak duruma müdahale etti. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, İnegöl Belediyesi İzleme ve Değerlendirme Merkezi kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede Gökhan E.’nin motosikletten aldığı bıçakla diğer sürücünün üzerine yürüdüğü, vatandaşlar tarafından engellendiği anbean görüntülendi. Trafik ekipleri tarafından sürücü Gökhan E.’ye, trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inme suçundan 180 bin TL para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken, motosikleti de 60 gün trafikten men edildi.
Tunceli Tunceli’de 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı Tunceli’de 10 Nisan Polis Haftası coşkulu bir törenle kutlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Tunceli’de de Emniyet Teşkilatı’nın 181’inci Yıldönümü dolayısıyla coşkulu kutlama töreni gerçekleşti. Sabah saatlerinde Yeraltı Çarşısı üstünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Akşam ise Munzur Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda sahne performanslarıyla geceye renk katıldı. Zaman zaman duygusal, zaman zaman coşkulu anların yaşandığı etkinlikte yapılan konuşmalarda Türk Polis Teşkilatı’nın köklü geçmişi, fedakarlıkları ve toplumun huzur ve güvenliği için yürüttüğü çalışmalar vurgulandı. Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, "Gerçekten çok güzel bir gece yaşadık. Bazen duygusallaştık, bazen coştuk. Çok güzel bir gece yaşadık. Bu teşkilat ne zaman bizlere güzel geceler yaşatmadı ki. Her gecemiz güzel olsun diye gün geldi canlarını verdiler, gün geldi bayramlarını verdiler gün geldi gecelerini verdiler, gün geldi eşlerinin ve evlatlarının zamanından verdiler. Gün geldi bütün sevdiklerini geride bıraktılar. Ama tek bir hedefleri vardı, bu milletin evlatları huzur ve güven içerisinde yaşasın. 181 yıldır bu fedakarlık yapılıyor" diye konuştu. Tunceli İl Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay ise "Mensubu olmaktan her daim gurur duyduğum teşkilatımız 2 asra yakın bir süredir hukukun üstünlüğünü rehber edinerek insan haklarına saygılı bir biçimde vatandaşlarımızın huzurunu, canını, malını, namusunu ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla üstün fedakarlıklar yapmış devletimizin şefkatini, adaletini ve gücünü vatandaşlarımıza hissettirmiş ve bu uğurda şehit ve gaziler vermiş kadim bir teşkilattır. Polislik sadece bir meslek değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk, fedakarlık ve adanmışlık gerektiren onurlu bir görevdir. Teşkilatımızın her bir mensubu gerektiğinde kendi hayatını hiçe sayarak ülkemizin huzuru ve vatandaşlarımızın güvenliği için görev yapmaktadır. Suçla mücadelede gösterilen kararlılık halkımızla kurulan güçlü güven bağıyla birlikte güçlü bir devlet iradesi ortaya çıkmaktadır. Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü olarak bizler aziz milletimizin bize duyduğu güvenin farkındayız. Bu güvene layık olabilmek adına başta terörle mücadele olmak üzere organize suç örgütleriyle mücadelede, zehir tacirlerine göz açtırmayacağımıza asayiş, kaçakçılık ve siber suçlarda gerek suçun önlenmesinde gerek suçluların adalet önüne çıkarılmasında aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizden emin olabilirsiniz" dedi. Programa Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, Tunceli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal, Tunceli İl Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler, çok sayıda teşkilat mensubu ve vatandaş katıldı.