GÜNDEM - 02 Nisan 2026 Perşembe 12:34

Gölbaşı’nda Mart ayında 32 bini aşkın hastaya sağlık hizmeti verildi

A
A
A
Gölbaşı’nda Mart ayında 32 bini aşkın hastaya sağlık hizmeti verildi

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesi’nin Mart ayına ilişkin hasta istatistikleri paylaşıldı.


Açıklanan verilere göre ay boyunca toplam 32 bin 796 hasta muayene edildi. Hastanede, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden muayene olan hasta sayısı 10 bin 867 olarak kaydedilirken, randevusuz muayene olan hasta sayısının 8 bin 128 olduğu bildirildi. Acil servise başvuran hasta sayısı ise 13 bin 801 olarak açıklandı. Öte yandan, randevu almasına rağmen muayeneye gelmeyen hasta sayısının bin 130 olduğu belirtildi.


Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Gölbaşı halkının ve hasta yakınlarının sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü vurgulandı. Açıklamada, daha kaliteli ve daha ulaşılabilir sağlık hizmeti sunma hedefiyle hizmetlerin geliştirilmeye devam edeceği ifade edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar KKTC Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Akar, KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ile makamında görüştü. Akar, Kıbrıs milli meseleleri olduğunu söyleyerek, "Türkiye kardeşlerimizi çalışmalarını siyasi, savunma, güvenlik, sanayi, üniversiteler konularında destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Ortadoğu’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Güney Kıbrıs’ın aldığı kararların hiç de doğru olmadığını görüyoruz. Bazı ülkelerin üs kurmalarını, yerleşmeleri sadece kendilerinin değil adanın güvenliğini riske etmektedir. Biz adanın barış adası olmasını istiyoruz. Kıbrıs hiçbir şekilde Yunan adası değildir. Barış ve huzurun devam etmesini istiyoruz. İster Doğu Akdeniz’de ister Kıbrıs’ta Kuzey Kıbrıs’ın haklarını çiğnetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Korukoğlu ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin zihniyetinin değişmediğini belirterek, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin liderinin EOKA açıklamaları Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin zihniyetinin değişmediğini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma, güvenlik alanlarında verdiği destek çok önemlidir. Güney Kıbrıs’ın farklı ülkelerde yaptığı anlaşmalarla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi askeri üs haline getirmiş, Güney Kıbrıs adayı hedef haline getirmiştir" şeklinde konuştu.