ASAYİŞ - 09 Ağustos 2024 Cuma 13:39

Köprüde asılı kalan otomobil düşmesin diye üzerine çıktılar

A
A
A
Köprüde asılı kalan otomobil düşmesin diye üzerine çıktılar

Adıyaman’da freni tutmayan otomobil köprünün korkuluklarında asılı kaldı. Otomobilin köprüden düşmemesi için vatandaşlar üzerine çıkararak ağırlık dengelemesi yaparken içerisinde bulunan 4 kişi de vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Kaza, Adıyaman Yunusemre Mahallesi Millet Caddesi üzerinde meydana geldi. Sibel Kaya’nın kullandığı 06 FT 0589 plakalı otomobil rampayı çıkarken otomobil sürücüsü kontrolü kaybetti. Frenleri tutmayan otomobil geri geri Millet Köprüsü'ne kayarak korkuluklara çarptı. Korkuluklar parçalanırken, otomobil aşağı düşmekten son anda kurtuldu.

Otomobil köprüde asılı kaldı, içindekileri vatandaşlar kurtardı

Yarısı havada kalan otomobil ise köprüde asılı kaldı. Kazaya ilk müdahaleyi vatandaşlar yaparak sürücü ve 3’ü çocuk 4 yolcuyu düşme tehlikesi olan otomobilden çıkarttı. Vatandaşlar askıda kalan otomobilin düşmemesi için de ön kaputunun üzerine çıktı. Bir taraftan da iple çekilen otomobil, polis ekiplerinin de gelmesiyle başka bir araca bağlanarak çekildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

Cihan Kizir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Muhtarın zor anları: "Benim hiçbir şeyden haberim yok" Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki su kaynaklarının ihaleye çıkarılmasını basından öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köylünün kendisine "Sattığın suları git durdur" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen muhtar, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor" ifadelerini kullandı. Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Birol Taşkın güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Toplantı sırasında eline mikrofonu alan Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki doğal mineralli ve jeotermal su kaynaklarının ihaleye çıkarılması sürecini değerlendirdi. İhaleye ilişkin kararı yerel medyadan öğrendiğini dile getiren Temel, bu durumun köy halkı arasında huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti. "Böyle mi muhtarlık yapacağız?" Vatandaşların kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Temel, kendisine söylenen ’Sattığın suları git durdur’ sözüne tepki göstererek, "Biz muhtarlar olarak neden her şeyden sorumluyuz? Maden ocağı konusunda mücadele verdik, 1,5 yıldır. Onun için Allah’a şükür bir şeyler yaptık ama şimdi de su olayı çıktı başımıza. Bunun için köylüyle akşam toplandık, karar aldık. Kararımızda itirazımızı beyan ettik. Biz sesimizi kime duyuracağız? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Biz muhtarlar masada alınan kararları neden medyadan öğreniyoruz? Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor. Böyle mi öğreneceğiz, böyle mi muhtarlık yapacağız?" dedi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İl Encümeninin Mudurnu ve Mengen ilçelerindeki 4 farklı noktada jeotermal ve doğal mineralli su arama ruhsatı için ihaleye çıkacağı öğrenildi.