GÜNDEM - 14 Ağustos 2025 Perşembe 14:44

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan, sanayici ve iş insanlarıyla buluştu

A
A
A
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan, sanayici ve iş insanlarıyla buluştu

Adıyaman Valisi Osman Varol, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ile birlikte, ilde yatırım, üretim ve istihdam sağlayan sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.


Gerçekleştirilen toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni teşvik yasası hakkında katılımcılara kapsamlı bir sunum yapıldı. Yeni düzenlemelerin sanayi sektörü üzerindeki etkileri ve sağlanacak destekler ayrıntılı şekilde ele alındı.


Toplantıda ayrıca, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da ticari ve ekonomik hayatın yeniden canlandırılmasına yönelik ihtiyaçlar, talepler ve karşılaşılan sorunlar gündeme getirildi. Sanayici ve iş insanlarının görüşleri alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.


Adıyaman’ın kalkınmasında önemli rol üstlenen sanayici ve iş insanlarına, yatırımları ve üretimleriyle hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine sağladıkları katkılar dolayısıyla teşekkür edildi.



Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan, sanayici ve iş insanlarıyla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Eşi tarafından öldürülen kadının tabutunu kadınlar taşıdı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi tarafından sokak ortasında başından tüfekle vurularak öldürülen 3 çocuk annesi Kadriye Köken (40), son yolculuğuna uğurlandı. Talihsiz kadının tabutu cenaze namazının ardından cenaze aracına kadar kadınlar tarafından taşındı. Olay, dün saat 14.00 sıralarında Alaşehir Sakarya Mahallesi Şehit Nuri Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Süreyya Köken (42), yolda yürüyen Kadriye Köken’i tüfekle başından vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Kadriye Köken’in cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından adli tıp kurumuna sevk edildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilen Köken için, Alaşehir Kavala Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kadriye Köken, kılınan namazın ardından Alaşehir Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. Törende Köken’in yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutu kadın dernekleri taşıdı Cenaze namazının ardından Kadriye Köken’in tabutu cenaze aracına kadar kadınlar tarafından omuzlarda taşındı. Alaşehirli kadın dernekleri üyeleri kadınlara karşı şiddeti kınayan dövizler taşıdı. Cenaze törenine CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kadriye Köken’in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aksaray Herkesin canını hiçe sayan o drift atan sürücülere ceza yağdı Aksaray’da dün gece etkili olan kar yağışının ardından karla kaplı yollarda araçlarıyla trafiğe çıkan birçok sürücü şehri adeta drift pistine çevirirken, görüntüleri ihbar olarak değerlendiren polis sürücülere ceza yağdırdı. O tehlikeli anların anbean görüntülendiği drifti atan sürücülerin ise ehliyetleri alındı. Olay dün gece Tacin Mahallesi Tacin Caddesi üzerinde yaşandı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede şehri beyaza bürürken, gece yarısı kar yağışını fırsat bilen trafik magandaları şehri adeta drift pistine çevirdi. Ters yol demeden, tehlike demeden herkesin canını hiçe sayarak karlı yolda drift atan sürücüler adeta kazaya davetiye çıkardı. Şehrin belirli noktalarında trafiğe çıkan o sürücülerin yürekleri ağza getirdiği anlar anbean kameralara yansıdı. Kimisi minibüsle, kimisi hafif ticari araçla, kimisi de otomobille çıktığı yolda drift atarak seyretti. Kamerayla kaydedilen o görüntüler herkesi korkuturken, trafik magandaları birçok kez kazaları kıl payı atlattı. Araçlara vurmak üzereyken şans eseri duran araç sürücüleri buna rağmen drift atmaktan vazgeçmedi. Görüntüleri ihbar olarak değerlendiren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri görüntülerden yola çıkarak araç ve sürücüleri tespit etti. Bunun üzerine 4 ayrı sürücüye 46 bin 392’şer liradan toplam 185 bin 568 lira para cezası kesti. Öte yandan sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulurken sürücüler hakkında adli işlem başlatıldı.