YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 14:27

TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ

A
A
A
TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün ’Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ isimli projesi kapsamında okullarda eğitim veren trafik polislerine başarı belgesi verildi.
Trafik kazalarından en çok etkilenen ve zarar gören ilköğretim öncesi ve ilköğretim seviyesindeki çocuklara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri tarafından ’trafik’ eğitimi verildi. ’Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ isimli proje kapsamında öğrencilere araç sürücülerinin davranışları ve araçların verebilecekleri zararlar konusunda bilgiler aktarıldı.
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2010-2011 eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar il merkezindeki 49 ilköğretim okulunun birinci sınıflarında okuyan 2 bin 955 öğrenciye ve engelli çocukların okuduğu 3 okulda 135 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise, il merkezinde bulunan 56 ilköğretim okulunun birinci sınıflarında okuyan yaklaşık 3 bin 200 öğrencinin tamamına eğitim verildiği kaydedildi.
Eğitimlerin sonunda görevli 9 trafik polisine Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli tarafından başarı belgesi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de tatil dönüşü trafik yoğunluğuna emniyetten önlem Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla 30 Mayıs saat 13.00 ile 1 Haziran saat 01.00 arasında Kayseri-Kırşehir arasında D-260 karayolunun kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyeceği duyuruldu. Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Kurban Bayramı tatili nedeniyle ülkemiz genelinde taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı göz önünde bulundurularak, trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için; 30.05.2026 Cumartesi günü saat 13.00 ’den itibaren 01.06.2026 Pazartesi günü saat 01.00’e kadar D-260 karayolunda Kayseri ilinden Kırşehir iline kadar kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyecektir. Ancak, yaş meyve/sebze, canlı hayvan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, ambalajlı su ürünleri, posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt ürünlerinin tedarik süreçlerinde aksaklıkların yaşanmaması amacıyla bu ürünleri taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle olmak üzere seyirlerine izin verilecektir" ifadelerine yer verildi.