YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:26

EОİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI ABDULLAH ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

A
A
A
EОİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI ABDULLAH ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde olduğunu belirterek, Bakan Ömer Dinçer`in eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durması gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in eğitim muhabirleriyle yaptığı toplantıda; öğretmenlerin ilköğretimde ortalama 870 saat, ortaöğretimde ise 756 saat okulda kaldığı yönünde bir açıklama yaptığını aktaran Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelik, gerçeğin ise bakanın açıkladığı şekilde olmadığını ifade etti. İlköğretimdeki bir öğretmenin günde 6 saat derse girdiğini ve bunun da 180 günde 870 değil, bin 80 saat yaptığını dile getiren Çelik açıklamasında, "Bakan Dinçer`in vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmadığı gibi arada 210 saat gibi büyük bir fark bulunmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlerimiz öğle arasında ve nöbetlerde okulda bulunmakta, 180 iş gününün haricindeki günler için ek ders ücreti dahi alamamaktadır Üstelik hafta sonu kursları, etütler, toplantılar, seminerler bu çalışma saatlerine dahil edilmemiştir" ifadelerine yer verdi.
Bakan Dinçer`in açıkladığı 2011 OECD raporundaki dolar cinsinden maaşların ise 2009 verilerine göre hazırlandığını söyleyen Çelik açıklamasında şu sözlere yer verildi:
"Türkiye`de yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşının, yıllık 25 bin 536 dolar ve OECD ortalamasının 29 bin 767 dolar olduğu şeklinde ifade edilen rakamlar da 2009 yılına ait rakamlardır ve günümüzün gerçek rakamlarını yansıtmamaktadır. Şu an yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşı bin 592 TL`dir. Dolar cinsinden bakıldığında ise bu 877 dolara tekabül etmektedir. Bu öğretmenin ek ders ücretleriyle birlikte maaşı TL cinsinden bakıldığında 2 bin 49 TL, dolar cinsinden bakıldığında ise bin 129 dolar olmaktadır. Yıllık dolar cinsinden hesap edecek olursak da ham maaşı 10 bin 524 dolar, ek dersli maaşı ise 13 bin 548 dolar tutmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında Bakan Dinçer`in ifade ettiği rakamların neredeyse yarısı kadar olduğu görülecektir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hasan Altun’dan ’Ramazan’ ayı mesajı Gaziantep Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Ramazan ayı münasebetiyle mesaj yayımladı. Gaziantep Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Ramazan ayı mesajı yayımladı. Altun, mesajında, "11 Ayın Sultanı, mübarek ’Üç Aylar’ın sonuncusu ve en kıymetlisi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan ayı, Rabbimizin af, mağfiret, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır. Bu mübarek ayda, ’İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerifi’nin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, dertli olana derman olmalı ve yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. Bu vesileyle, Arabanlı üretici çiftçilerimiz ve tüm hemşerilerimin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın tüm insanlık için sevgi, barış, sağlık, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Kırşehir Bu hamam 3 asırdır insanları temizliyor KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de Osmanlı döneminden günümüze ulaşan ve yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Şehir Hamamı, zamana meydan okuyan mimarisiyle dikkat çekiyor. Dış cephesiyle mimari farkını ortaya koyan tarihi yapı, doğal havalandırma sistemi, kubbe içindeki ışık hüzmeleri, göbek taşı ve mermer detaylarıyla kentin önemli kültürel mirasları arasında yer alıyor. Osmanlılar döneminden günümüze aktarılan hamam, asırlara direnen yapısıyla ayakta kalmayı başarırken, özellikle kubbe içerisinden süzülen gün ışığı ve geleneksel göbek taşıyla ziyaretçilerine tarihi bir atmosfer sunuyor. Şehirde ilk olma özelliği taşıyan yapı, hem mimari yapısı hem de işlevselliğiyle öne çıkıyor. Kırşehir Tarih Araştırma Grubu Başkanı Şenol Dönmez, Osmanlı döneminde hamamların genellikle medreseler içerisinde ve komplike yapılar şeklinde inşa edildiğini söyledi. Dönmez, "Osmanlı hamamları geçmişte medreselerin içinde yer alıyordu ve çok yönlü bir yapıya sahipti. İnsanlar farklı dönemlerde hamama gelerek temizleniyordu. Yaklaşık 300 yıllık bu hamamın doğal bir havalandırma sistemi var. İçerisinde göbek taşı da bulunuyor" dedi. Hamam işletmecisi Ayhan Turunç ise Osmanlı’dan kalan kültürü yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ecdadımızdan miras kalan bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için çaba gösteriyoruz. Tarihi dokuyu koruyarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu. Tarihi Şehir Hamamı, hem yerli hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Gaziantep Müteahhit Mehmet Kaya’dan ’Ramazan’ ayı mesajı Gaziantep’in Araban ilçesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren Müteahhit Mehmet Kaya, 2026 yılı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Arabanlı Müteahhit Mehmet Kaya mesajında, "Arabanlı hemşerilerimizle birlikte bir Ramazan ayına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Öncelikle bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah (cc)’a hamd ediyoruz. Bu vesileyle inşallah Ramazan ayını idrak etmeye başlayacağız. Bilinmelidir ki, Ramazan ayı birçok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayı bir yönüyle Kur’an ayı, diğer bir yönüyle de nefsin terbiyesi için oruç ayıdır. Bu ayda Kur’an-ı Kerim’i çok okumalı ve onun insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki, nefsi eğitmenin ve terbiye etmenin yolu da bu ayda açılır. Aynı zamanda Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu sabır ve rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal manada nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Çünkü Ramazan ayı, kişinin içinde bulunduğu nimetlerin ve imkânların farkına varması için en uygun bir zaman dilimidir. Böylece insan elinde bulunan nimetlerden dolayı şükreder ve imkânı olmayan kardeşleriyle paylaşmayı da öğrenerek iyiliklerin artmasına sebep olur. Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta Arabanlı hemşerilerime, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sıhhat, hayır, iyilik ve güzellik getirmesini Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ve temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.