GÜNDEM - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:29

Başkan Köksal 1 Mayıs’ı kutladı

A
A
A
Başkan Köksal 1 Mayıs’ı kutladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı


Başkan Köksal yayınladığı kutlama mesajında 1 Mayıs tarihinin emekçilerin, birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:


“Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizde ne yazık ki işgücü ucuzlamış, çalışanın hakkı masada kalmıştır. Ailesini geçindirmek ve evine ekmek götürmek için çaba gösteren emekçilerimizin daha rahat koşullarda, hakkını alarak yaşaması ulaşmak istediğimiz hedefler arasındadır. Asgari ücreti asıl ücret hâline getirmek isteyen anlayışın yanlışlığını biliyoruz, görüyoruz. İşçi, memur, kadrolu, sözleşmeli, beyaz yaka, mavi yaka tüm emekçi kesimlerin yüksek enflasyon karşısında ezildiğini biliyoruz.


31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden önce söz verdik; Belediye çalışanlarımızın maaşlarını iyileştiriyoruz. Umarım ki Belediyemizin bu uygulamasının örnek oluşturacaktır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bütün çalışma arkadaşlarımız ile çok büyük bir aileyiz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.