GÜNDEM - 29 Ekim 2024 Salı 13:27

Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

A
A
A
Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da da büyük bir coşku ile kutlandı.


Kutlama töreni Zafer Meydanı’nda gerçekleştirildi. Tören Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı’nın askeri araç üzerinde vatandaşların bayramlarını kutlaması ile başladı. Tören programı ardından okunan şiir ve kahramanlık türküleri ile devam etti. Halk oyunları gösterisi ile mehteran takımının da sahne aldığı törene vatandaşların hayli ilgi gösterdikleri gözlendi.


Törende konuşan Vali Yiğitbaşı, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet’in 101.’nci yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Vali Yiğitbaşı, “Cumhuriyet milletimizin en önemli kazanımlarından birisi. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanları ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.


Tören kutlamaları öğrenciler ve askeri birliklerin gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından sona erdi.



Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesinden LGS ve TYT provası Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, sınava hazırlanan öğrenciler için LGS ve TYT prova sınavı gerçekleştirildi. Sultangazi genelindeki okullarda eş zamanlı düzenlenen sınavlara çok sayıda öğrenci katıldı. Eğitime yönelik çalışmalarıyla öğrencilerin her zaman yanında olan Sultangazi Belediyesi, sınav sürecinde gençleri yalnız bırakmıyor. Öğrencilerin sınav deneyimi kazanması, eksiklerini görmesi ve sınav sürecine daha hazırlıklı hale gelmesi amacıyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) prova sınavları düzenlendi. Gerçek sınav atmosferi oluşturuldu 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik TYT provaları, gerçek sınav atmosferine uygun şekilde yapıldı. Öğrenciler, sınav öncesinde hem bilgi seviyelerini ölçme hem de zaman yönetimi konusunda kendilerini deneme fırsatı buldu. Sultangazi genelindeki okullarda gerçekleştirilen prova sınavlarıyla öğrencilerin eksiklerini görmeleri ve sınav kaygılarını azaltmaları hedeflendi. "Gençlerimizin yanındayız" Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Gençlerimizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için her zaman yanlarındayız. Gerçek sınav öncesinde öğrencilerimizin deneyim kazanmaları amacıyla düzenlediğimiz prova sınavlarının faydalı olacağına inanıyorum. Tüm öğrencilerimize sınav sürecinde başarılar diliyorum" dedi.
Ankara CHP’li Ahmet Akın: "Hep beraber bunun üstesinden geleceğiz, ayağa kalkacağız" Mahkemenin CHP Kurultayı’na yönelik ’mutlak butlan’ karanının ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Sükunetle, aklı selim bir şekilde, birlik beraberlik içerisinde hep beraber bunun üstesinden geleceğiz, ayağa kalkacağız" dedi. CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’nın Çankaya ilçesindeki konutunda ziyaret etti. Akın’ın ziyareti yaklaşık 30 dakika sürdü. Ahmet Akın, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Sükunetle, aklı selim bir şekilde, birlik beraberlik içerisinde hep beraber bunun üstesinden geleceğiz, ayağa kalkacağız. Dün program gereği buradaydım. Randevularımız vardı. Her geldiğimde Kemal Bey’i ziyaret ederim. Bu sefer de ettim. Hayırlısı olsun" dedi. "Unutmayın Türkiye’yi kuran parti CHP" CHP Genel Merkez’inde gerçekleşecek Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na da katılacağını dile getiren Akın, "Ama unutmayın Türkiye’yi kuran parti CHP, her zaman birlik, beraberlik ve kucaklayıcılık tavrıyla, o anlayışla devam eder" ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun moral ve motivasyonunun gayet iyi olduğunu belirten Akın, bu tarz durumların olağan şeyler olduğunu söyledi. Birlik beraberliğin hayat anlayışı olduğunu vurgulayan Akın, birlik ve beraberliğin her şeyin ilacı olduğunu belirtti. Akın ayrıca, eski Parti Meclisi’nden kimseyle görüşmediğini ifade etti.
Ordu Prof. Dr. Ayvallı: "Milli ve manevi değerler gelecek kuşaklara doğru aktarılmalı" İlahiyatçı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Ordu’da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, teknoloji ile büyüyen neslin milli ve manevi değerlerden uzak yetişmemesi adına herkese büyük görev düştüğünü söyledi. Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Alucralılar Derneği’nde, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’nın katılımıyla "Milli ve Manevi Değerlerin Önemi" konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Prof. Dr. Ayvallı, 1970 yılından bu yana hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan konferanslar verdiklerini belirterek, "Allah’a hamdolsun ki verdiğimiz konferanslarda bugüne kadar hiçbir maddi menfaat düşünmedik. Yaptığımız bu hizmetin dini, milli ve manevi bir hizmet olduğuna inanıyoruz. Bu hizmetler para ile yapılmaz. Dinimize, dilimize, vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalı, bunları yeni nesillere doğru şekilde aktarmalıyız. Milletleri ayakta tutan milli ve manevi değerleridir. Bu değerler gelecek kuşaklara aktarıldığında toplumlar varlıklarını sürdürebilir. Bir toplumu içten yıkmak isteyenler, önce onun ahlakını, inancını ve milli değerlerini hedef alırlar" dedi. Özellikle gençlerin zararlı akım ve alışkanlıklardan korunması gerektiğine dikkat çeken Ayvallı, "Bu konuda anne-baba ve büyüklerin yanı sıra hepimize görev düşüyor. 21. yüzyılda gelişen teknolojiyle birlikte Batı’nın olumsuz etkilerinden uzak bir şekilde yeni nesillere maddi ve manevi değerlerimizi, İslam dinimizi, şanlı tarihimizi ve medeniyetimizi ilmi ve objektif bir şekilde öğretmemiz şarttır" diye konuştu. Osmanlı Devleti dönemindeki milli ve manevi değerlerin önemine de değinen Ayvallı, Türk devleti güçlü olduğu sürece İslam dünyasının da güçlü olacağını ifade ederek, Türk milletinin önemli tasavvuf alimleri yetiştirdiğini söyledi. Türkiye Gazetesi Karadeniz Bölge Temsilcisi Ahmet Kadem Kaptı ise programa katılım sağlayan Prof. Dr. Ayvallı’ya teşekkür ederek, düzenlenen konferansın önemine vurgu yaptı. Programa üniversite hocaları, akademisyenler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.