GÜNDEM - 25 Mart 2026 Çarşamba 09:47

Kuraklık ile mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması masaya yatırıldı

A
A
A
Kuraklık ile mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması masaya yatırıldı

Afyonkarahisar’da artan kuraklık ile mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla toplantı gerçekleştirildi.


Toplantı Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. Toplantıda ‘Çevre Dostu Tarımsal Uygulamalar ve Nitrat Eylem Planlarının Gerçekleştirilmesi ve Denetlenmesi’ başlığıyla yapılan toplantıya çok sayıda kurum personeli katıldı. Toplantının ardından kurumdan yapılan yazılı açıklamada ise "İklim değişikliği, kuraklık ve artan tarımsal uygulamalar ile birlikte su kaynaklarımızın gelecek nesillere en iyi nitelik ve kapasitede miras bırakılabilmesi için hayvancılık işletmelerine yönelik izleme ve denetim çalışmaları yapılacaktır. Bu çerçevede ilçe temsilcisi havza sorumlusu personellerimiz ile toplantı ve işletme denetim, izleme çalışması gerçekleştirildi.


Bu alanda ilimiz bünyesinde ki Akarçay, Burdur, Sakarya ve Büyük Menderes Havzalarındaki hayvancılık işletmelerine yönelik izleme ve denetim çalışmalarını sağlayacak ilçe temsilcisi personellerimize NİBİS ve NEPİZ sistemi hakkında işleyişe dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Sonrasında izleme ve denetim kapasitesine sahip hayvancılık işletmesinde örnek olacak uygulama çalışması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Başkent Üniversitesi Adana’da sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren "Berna Ateşoğlu 7. Sanat Günleri" kapsamında önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Başkent Üniversitesi, sağlık alanındaki güçlü çalışmalarının yanı sıra sanat ve kültür alanındaki etkinlikleriyle de toplumsal yaşama katkı sağlamaya devam ediyor. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, sanatın farklı alanlarını buluşturarak Adana’nın kültür ve sanat hayatını zenginleştiriyor. Kışla Sağlık Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde sergi, söyleşi programları ile sinema gösterimi sanatseverlerle buluşturuldu. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Altınoran Derneği Başkanı Yaşar Ateşoğlu yaptı. Ateşoğlu konuşmasında, "Sanat insanı insana yaklaştıran güçlü bir köprüdür. Bu buluşma yalnızca bir anma değil; üretimin, paylaşmanın ve çoğalmanın devamıdır" dedi. Program kapsamında ilk olarak fotoğraf sanatçısı Kadir Ekinci’nin doğanın ritmini ve kolektif uyumu anlatan "Kazların Senfonisi" adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluştu. Ardından Başkent Üniversitesi toplantı salonunda film gösterimi gerçekleştirildi ve sinema ile fotoğraf sanatının bir araya geldiği özel bir sanat akşamı yaşandı. Sanat Günleri kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlikte ise Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi ve Prof. Dr. Murat Zencirkıran’ın katılımıyla söyleşi programı gerçekleştirildi. İç mekan bitkilerinin tanıtımı, korunması ve kullanımına yönelik kapsamlı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Aynı akşam düzenlenen fotoğrafik gösterilerde de fotoğraf sanatçıları Ergun Karadağ, Erol Özdayı ve Melih İnanlı eserlerini sanatseverlerle paylaştı.
İzmir İzmir’de sanayi sitesindeki yangın kontrol altına alındı İzmir’in Buca ilçesindeki bir sanayi sitesinde sabaha karşı çıkan yangın, saatler süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Can kaybının yaşanmadığı olayda 3 atölye ve 2 depo büyük zarar gördü. Seyhan Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. iddiaya göre orman ürünleri deposunda başlayan alevler kısa sürede büyüdü. Yangın çevredeki diğer iş yerlerine de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Olayda 3 atölye ve 2 deponun zarar gördüğü belirlendi. Bölgede herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangın sonucu işyerlerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı. "Büyük maddi kayıp yaşandı" Yanan mobilya atölyesinin sahibi Nihat Atabey (19), gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını belirterek, "Mekan sahibi olarak olay yerine geldiğimizde alevler çoktan yükselmişti. Karşılaştığımız durum içler acısıydı. Alan ağırlıklı olarak depo şeklinde kullanılıyordu. İçerisindeki hazır mobilya ürünleri ile komşu dükkanlardaki malzemeler tamamen küle döndü. Şu an ortada çok büyük bir maddi kayıp var. Normal şartlarda sabah 08.00’de işbaşı yapıyoruz. Gece gelen bir telefonla durumdan haberdar olduk. Yangın biz bölgeye ulaşmadan büyüdüğü için çok fazla müdahale imkanı kalmamıştı. Fakat çalışanlarımız yine de ellerinden geleni yaptı. Sanayi sitesindeki iş yerleri birbirine çok yakın konumda. Alevler hızla yayıldı ve sıçrama sonucu dükkanlar ağır hasar gördü" ifadelerini kullandı.