YEREL HABERLER - 14 Nisan 2017 Cuma 13:27

Ağrı’da “Yeni Türkiye Yeni Gelecek” Konferansı

A
A
A
Ağrı’da “Yeni Türkiye Yeni Gelecek” Konferansı

Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürlüğü tarafından “Yeni Gelecek Yeni Türkiye” adlı konferansı düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürlüğü tarafından “Yeni Gelecek Yeni Türkiye” adlı konferansı düzenlendi.


Gençlik merkezi spor salonunda yapılan konferansa Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürü Cihan Demir, yazar Mehmet Acet ve gençler katıldı. Konferansta konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürü Cihan Demir,”Geleceğimizin teminatı toplumun emaneti olan siz sevgili gençlerin, iyi ile kötü olanı ayıracağı, doğru olana yöneleceği ve kendinizi sürekli ilimle yoğurup, güzel ahlak sahibi insanlar olarak yetiştireceğiniz bir oluşuma bir düşünce sistemine olan ihtiyacımızı her çeçen gün daha da artmaktadır. Yeni Türkiye’nin yeni geleceği sizlersiniz. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan siz öğrencilersiniz. Özgüveninizi diri tutun ve kaybetmeyiniz, yeni Türkiye’nin yeni geleceğinin mimarları siz olacaksınız, onun için çok çalışmamız gerekir”dedi.


Yazar Mehmet Acet ise, yeniden yapılanma sürecinde uluslararası sistem ile yönetim modellerini iyi tanımaları, küreselleşen dünyanın var olan sorunlarını öğrenmeleri ve bu sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri amacıyla bilgiler verildi. Mevcut yönetim sistemi ile sistem değişikliğini değerlendiren Acet, tarihsel gelişimi içerisinde devlet ve hükümet sistemleri, güçler birliği ve güçler ayrımına dayalı sistemler ve bunlardan parlamenter sistem ile başkanlık sistemlerinin yapısı hakkında bilgiler verdi. Program sonunda Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürü Cihan Demir, yazar Mehmet Acet’e hediye takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.