ASAYİŞ - 09 Ekim 2017 Pazartesi 14:59

Ağrı Valililiği 18 yaşından küçüklere bilet satışını yasakladı

A
A
A
Ağrı Valililiği 18 yaşından küçüklere bilet satışını yasakladı

Ağrı Valiliği il genelinde, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla şehirler arası otobüs terminallerinde, havaalanında ve bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmasını düzenleyen Valilik Yönergesi yayınladı.

Ağrı Valiliği il genelinde, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla şehirler arası otobüs terminallerinde, havaalanında ve bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmasını düzenleyen Valilik Yönergesi yayınladı.


Valilikten yapılan açıklamada, “Ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocukların başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkiyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla, İlimiz sınırları içerisinde bulunan şehirlerarası otobüs terminallerinde, havaalanında ve bunların acentelerinde, bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmasını düzenleyen Valilik Yönergesi yayımlanmıştır” denildi.


Açıklamada, “Yönerge kapsamında 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilerek, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet talep eden çocuğa bilet satışı yapılacaktır.


Bilet almak isteyen çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek yoktur. 18 yaşından küçükler yalnız başına bilet talep ettiklerinde velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde bu durum derhal kolluk görevlilerine bildirilecektir. 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi uyarınca, yönergede bu belirtilen hususlara uymayan kişiler hakkında kolluk kuvvetlerince 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince idari işlem uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.