Ağrı`da yetiştirilen yerli lahana tezgahlardaki yerini aldı.
Eski Hayvan Pazarı`nda traktör römorkunun içinde satış yapan üretici Abdurrahman Belecen, merkez ve köylerinde yoğun bir şekilde yetiştirilen lahananın yöresel mutfakta oldukça geniş bir menüye sahip olduğunu söyledi. Belecen, ``Lahana sarma, kapuska, lahana çorbası, yalancı dolma, ekşi lahana, zeytinyağlı dolma, kışlık lahana turşusu gibi çok çeşitli kullanılmaktadır. Ağırlıkları yaklaşık 10 ile 20 kilogram arası değişen lahana, büyüklüklerine göre 4 - 6 TL arası satışa sunmaktayız`` dedi.
Bilen Gündoğdu ise, lahananın sofralarının değişmez tatlarından olduğunu söyleyerek, ``Âilece yerli lahananın her türden yapılmış yemek çeşidini tüketmekteyiz`` diye konuştu.







