ASAYİŞ - 24 Kasım 2025 Pazartesi 18:10

Ağrı’da KOM’dan nokta operasyon, uzun namlulu silahlar yakalandı

A
A
A
Ağrı’da KOM’dan nokta operasyon, uzun namlulu silahlar yakalandı

Ağrı’da düzenlenen operasyonda uzun namlulu silahlar, tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi; 3 şüpheli gözaltında, 1 kişi tutuklandı.


Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde 7 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.


Operasyonda 1 adet AK-47 uzun namlulu tüfek, 3 adet AK-47 şarjörü, 139 adet AK-47 fişeği, 1 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 185 adet tabanca fişeği ele geçirildi.


Adreslerde bulunan 3 şüpheli hakkında 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçundan gözaltı işlemi yapılırken, hakkında arama kararı bulunan 1 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.