EĞİTİM - 30 Aralık 2025 Salı 09:13

Diyadin imam hatip ortaokulu’na eğitim ziyareti

A
A
A
Diyadin imam hatip ortaokulu’na eğitim ziyareti

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, İlçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık, Şube Müdürleri Mehmet Nurullah İnanç ve Uğur Adıgüzel ile birlikte Diyadin İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.


Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında okulun genel durumu ve eğitim ortamları yerinde incelendi. Sınıfları gezen heyet, öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilenerek samimi sohbetler gerçekleştirdi. Eğitim-öğretim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İlçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık, okul yönetimi ve öğretmenlerin özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.


Ziyaret sırasında ayrıca okula kazandırılan yeni akıllı tahtaların durumu da incelenerek teknolojik donanımın eğitimdeki katkısı değerlendirildi. Eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.



Diyadin imam hatip ortaokulu’na eğitim ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Niziplioğlu Holding’e ‘izinsiz gram altın üretimi’ operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ‘faaliyet izni almadan gram altın üretildiği ve bu altınların piyasaya sürülerek haksız kazanç sağlandığı’ gerekçesiyle 13 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Niziplioğlu’nun da olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Holdinge bağlı 4 şirkete ve mal varlıklarına el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sabah saatlerinde Nizipoğlu Holding’e operasyon düzenledi. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından başlatılan soruşturmada, NZP Gold ve bağlı şirketler üzerinden, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan rafineri faaliyet izni almadan gram altın üretildiği, üretilen bu sertifikasız altınların resmi kayıtlara dahil edilmeden Kilis, Antalya ve Şanlıurfa’da bulunan kuyumcular aracılığıyla piyasaya sürüldüğü iddia edildi. Bu yöntemle yüksek miktarda haksız kazanç sağlandığı ve sistematik bir dağıtım ağı kurulduğu öne sürüldü. 13 adrese eş zamanlı baskın 16 Nisan 2026 günü saat 06.00 itibarıyla düğmeye basan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul’da önceden belirlenen 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltı alındı. Holding bünyesindeki 4 şirkette arama ve el koyma işlemleri başlatıldı. İstanbul Başsavcılığı’nın açıklaması şu şekilde: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, paraya eşit sayılan değerlerde sahtecilik" suçlarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, örgütün liderliğini Murat Niziplioğlu’nun yürüttüğü, NZP Gold ve bağlı şirketler aracılığıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan rafineri faaliyet izni olmaksızın izinsiz gram altın üretimi yaptığı, bu ürünleri sertifikasız ve resmi kayıtlara tabi olmadan kendi firmaları (Kilis, Antalya, Şanlıurfa ilinde bulunan kuyumcuları) ve piyasaya arz ederek yüksek miktarda haksız kazanç sağladığı ve sistematik şekilde dağıtımını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Örgüt mensubu toplam 7 şüpheli ve Niziplioğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren 4 şirkete yönelik olarak; İstanbul ili sınırları içerisinde belirlenen 13 adreste, 16 Nisan 2026 günü saat:06.00 itibariyle eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Halihazırda arama, yakalama ve el koyma faaliyetlerinin devam etmektedir. Şüphelilerin suç gelirleri ile elde edilen malvarlıklarına da CMK 128 md kapsamında el konulmasına karar verilmiştir."
Muğla Okuma aşkı yarım kalmadı 66 yaşında okuryazar oldu Muğla’da yaşayan 66 yaşındaki Gülgün Akçay, içindeki okuma sevdasını yarım bırakmayarak azmiyle herkese örnek oluyor. Kozağaç Mahallesi’nden gelerek kursa katılan Akçay, "Daha önce gelmediğim için pişmanım ama şimdi kendi işimi kendim görebiliyorum," diyerek mutluluğunu paylaştı. Menteşe ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan yetişkinler için okuma yazma kursu, öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha kanıtladı. Kursun en dikkat çeken ve azimli öğrencilerinden biri olan 66 yaşındaki Gülgün Akçay, yıllardır içinde ukde kalan okuma yazma hayaline kavuşmanın gururunu yaşıyor. Kursa kendi isteğiyle başladığını ve ailesinden büyük destek gördüğünü belirten Gülgün Akçay, geçmişte yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: "Kendi isteğimle gelip yazıldım; eşim ve çocuklarım da bu süreçte bana çok destek oldu. Daha önce nereye gidersem gideyim, hastanede bile kimlik bilgilerimi söyleyemiyordum. Ama şimdi her şeyi ezberledim, telefon numaramı bile rahatça söyleyebiliyorum. İyi kötü çabalayarak okumaya başladım" Okuma yazma öğrenme motivasyonunun arkasındaki manevi değere de değinen Akçay, "Aslında en büyük isteğim, Kur’an-ı Kerim’in altındaki o açıklamaları, yani meali kendi başıma okuyup anlayabilmek. Bunun için mücadele ettim ve başardığım için çok şükür" dedi. Gülgün Akçay’ın öğretmeni Gülsüm Uçar ise öğrencisinin enerjisinden ve öğrenme isteğinden övgüyle bahsetti. Yetişkinlere okuma yazma öğretmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade eden Uçar: "Öğrencim çok azimli, her gün büyük bir heyecanla sınıfa geliyor. Kitabını açıp dersine odaklanması beni çok mutlu ediyor. Hiç devamsızlık yapmıyor. Bir yetişkinin bu değişimine şahitlik etmek benim için büyük bir şans. Okuma yazma bilmeyen herkesi buraya bekliyoruz; sakın çekinmesinler, bu duyguyu tatmak çok özel" çağrısında bulundu.
İstanbul Mayıs ayında Siliviri’de görülecek olan duruşmaların detaylarına ulaşıldı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mayıs ayında Silivri’de görülecek olan bazı duruşmaların hangi salonda olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mayıs ayında Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsünde görülecek olan bazı duruşmaların yapılacağı salon planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başsavcılık, Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 Mayıs’ta ilk kez görülecek olan ’Casperlar’ suç örgütünün 145’i tutuklu 226 sanıklı davasının Silivri kampüs içerisinde yer alan 400 kişilik 2 nolu salonunda olacağını aktardı. İmamoğlu davası 1 nolu salonda olacak Öte yandan başsavcılık, aynı zamanda İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmeye devam edecek olan ’Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının da 1 nolu salonda devam edeceğini belirtti. Başsavcılık, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 16’sı tutuklu, 184’ü tutuksuz sanığın yargılandığı Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasının 2’inci duruşmasının ise kampüs içerisinde yer alan 400 kişi kapasiteli 3 nolu salonda 21 Nisan’da başlanacağını, 4 Mayıs’tan itibaren de Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce, ’Casperlar yeni nesil suç örgütü’ davasının 38’i tutuklu, toplam 68 suça sürüklenen çocuğun yargılamasına 3 nolu salonda başlanacağını aktardı.
Elazığ Gülistan Doku soruşturmasında Mustafa Türkay Sonel’in avukatlarından açıklama Tunceli’deki Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan Mustafa Türkay Sonel’in avukatı Merve Güldür, "Müvekkilimiz, üzerine atılı iddialar ve isnat edilen suçlar nedeniyle derin bir üzüntü ve şaşkınlık içerisindedir. Kendisi masumiyetinin ancak bu şekilde ortaya konulacağına inanarak tüm delillerin titizlikle incelenmesini, olduğu varsayılan görüntülerin tek tek tespit edilmesini bizzat talep etmekte ve adalete güvendiğini açıkça beyan etmektedir" dedi. Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyonlar düzenlenmiş ve 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltında bulunan Mustafa Türkay Sonel’in avukatları Merve Güldür ve Haydar Can Ünlü, Tunceli’ye giderek müvekkiliyle görüştü. Soruşturma hakkında bilgi alan avukatlar, ardından açıklama yaptı. Aileye bir ’itibar suikastı’ olduğunu savunan Avukat Merve Güldür, "Sözlerimize öncelikle acılı aileye sabır dileyerek başlamak istiyoruz. Süreci büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Aynı sizlerin gayesinin olayın aydınlanması olduğu gibi, bizim de en büyük isteğimiz bu olayın bir an evvel aydınlanmasıdır. Bugün Tunceli’ye geldik ve gözaltında bulunan müvekkilimiz Türkay Bey ile görüştük. Müvekkilimiz, üzerine atılı iddialar ve isnat edilen suçlar nedeniyle derin bir üzüntü ve şaşkınlık içerisindedir. Kendisi masumiyetinin ancak bu şekilde ortaya konulacağına inanarak tüm delillerin titizlikle incelenmesini, olduğu varsayılan görüntülerin tek tek tespit edilmesini bizzat talep etmekte ve adalete güvendiğini açıkça beyan etmektedir" diye konuştu. "-Olaylar örtbas ediliyor- algısı tamamen asılsızdır" Bu meselenin sosyal mecralarda yargısız infaz yapılacak bir konu olmadığını, adli bir olay olduğunu ifade eden Güldür, "Olayın bu şekilde dijital platformlara düşmesi sürecin ciddiyetini ve şeffaflığını etkilemektedir. Bugüne kadar oluşturulmaya çalışılan ’olaylar örtbas ediliyor’ algısı tamamen asılsızdır. Tarafımızca örtbas edilmesi gereken bir durum olmadığı gibi, bu saldırılarla ilgili yargı yoluna başvurulmuştur. Eleştiri sınırlarını aşan her türlü bilgi kirliliği hakkında hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildirir, resmi makamlar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz" ifadelerini kullandı. Avukat Haydar Can Ünlü ise, "Meslektaşımın da ifade ettiği üzere süreci büyük bir hassasiyetle takip etmekteyiz. Şu aşamada resmi makam ve merciler tarafından aktarılanlar dışındaki bilgi ve belgelere itibar edilmemesi gerekmektedir" dedi.