ÇEVRE - 01 Mart 2024 Cuma 10:13

Güvercinlerile dost oldu, ömrünün yarısını onları besleyerek geçirdi

A
A
A
Güvercinlerile dost oldu, ömrünün yarısını onları besleyerek geçirdi

Ağrı’da yaşayan 75 yaşındaki Fevzi Maral, hayvan sevgisiyle çatısına konan yüzlerce güvercini 39 yıldır bıkmadan usanmadan elleriyle besliyor.


Ağrı’nın zorlu kış şartlarında yiyecek bulmaya zorlanan başta güvercinler olmak üzere tüm hayvanların gönüllü koruyucusu olan Fevzi Maral (75) Ağrı’nın merkeze bağlı Baloluk köyünde yaşadığı evinde her sabah aynı saatte bahçesine gelen ve çatısına konan bütün hayvanları eliyle besleyerek, herkese örnek olacak davranışı ile takdir topluyor.



Güvercinlerile dost oldu, ömrünün yarısını onları besleyerek geçirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Pelikan sürüsünü tarlada gören çiftçilerin tarifi ilgi çekti Konya’nın Karapınar ilçesinde göç yolculuğundaki pelikan sürüsü tarlada mola verdi. Göç yolculuğundaki bir pelikan sürüsü Karapınar ilçesi Uzunkaş mevkiinde tarlaya indi. Tarlada pelikanları gören vatandaş o anları cep telefon kamerasıyla görüntüledi. Elektrik akımına kapıldığı düşünülen pelikanı bulan çiftçi Emre Elibol, kanadını açarak, "İki metre kanat var. Ayaklara bak, bu pelikan mıydı" şeklinde konuşurken, gagasını "Değnek gibi" diye tarif ederek o anlara telefonla kaydetti. Elibol, "Bahar ayının gelmesiyle beraber pelikanların göç mevsimi başladı. Tarlalarımızdan falan geçiyorlar zaman zaman tarlalarımıza iniyorlar. Burada karnını doyuruyorlar. Ne yazık ki birisi elektrik direğinde akıma kapılmış ölmüş. Çok üzüldük, olmaması gereken bir şeydi ama olmuş artık" dedi. "Ambardan mısır getirdik ama veremedik kaçtılar" Çiftçi Yasin Kuzu ise, "Bugün normalde her gün olduğu gibi işimize geldik. Kuşları görünce telefon ile kayda aldım hem insanlar görsün hem de anı kalsın istedim. Normalde bizim bölgemizde leylek sürüleri görülürdü. İlk defa şahit olunca anı olsun istedim. Sürekli uçup gidiyorlardı. Bizim tarlamızda ilk defa pelikanları bu şekilde toplu olarak gördüm. Ambardan mısır getirdik ama balıkçıl bir tür oldukları için veremedik kaçtılar. Benim de hoşuma gitti bu şeklide kayda aldım" şeklinde konuştu.