GÜNDEM - 22 Ocak 2025 Çarşamba 20:24

Hamur Kaymakamı Mahir, pilot olma hayali kurulan öğrencilerle havalimanını gezdi

A
A
A
Hamur Kaymakamı Mahir, pilot olma hayali kurulan öğrencilerle havalimanını gezdi

Ağrı’nın Hamur ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen “Bir Hayalim Var” projesi çerçevesinde, pilot olma hayali kuran öğrenciler, Hamur Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir’in öncülüğünde Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’nı ziyaret etti.


Hamur Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, öğrencilerin hayallerine dokunmayı hedefleyen “Bir Hayalim Var” projesi kapsamında, gelecekte pilot olma hedefi taşıyan gençleri makam aracıyla havalimanına götürdü. Ziyarette Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş de eşlik etti.



Havalimanı ve uçak gezisinde büyük heyecan


Ziyaret sırasında öğrenciler, havalimanı personelinden terminal binalarının işleyişine, uçakların kalkış ve iniş süreçlerinden hava trafik kontrol kulesine kadar birçok konuda bilgi aldı. Kaymakam Mahir, öğrencilerle birlikte kontrol kulesini ziyaret ederek, kule çalışanlarından havacılık sektörü ve kule işleyişi hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından uçağa geçen öğrenciler, pilot koltuğuna oturarak unutulmaz anlar yaşadı. Kaymakam Mahir, çocuklarla tek tek ilgilenerek onların sorularını yanıtladı ve hayallerine ulaşmaları için azimle çalışmaları gerektiğini söyledi.



“Hayallerinize ulaşmak için çalışmaya devam edin”


Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Mahir, “Bir Hayalim Var” projesiyle çocukların hayal dünyasını zenginleştirmeyi ve onlara hedeflerine ulaşma konusunda motivasyon sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Mahir, “Bugün öğrencilerimizle birlikte onların gelecekteki meslek hayalini yerinde deneyimleme fırsatı sunduk. Çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek, bizim için en büyük motivasyon. Umuyorum ki bu ziyaret, onları hedeflerine bir adım daha yaklaştırır. Çocuklarımızın hayallerine ulaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kaymakamlık ve eğitmenlerin desteğiyle öğrencilerin hayal kurma cesareti kazandığını ifade etti.


Ziyaretin sonunda öğrenciler, Kaymakam Mahir ve diğer yetkililere teşekkür ederek, havalimanından unutamayacakları anılarla ayrıldı.



Hamur Kaymakamı Mahir, pilot olma hayali kurulan öğrencilerle havalimanını gezdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ, Erasmus+ BIP kapsamında uluslararası öğrencileri ağırladı Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ Blended Intensive Programme(BIP) programı kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrencileri kampüsünde ağırladı. Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından organize edilen Erasmus+ BIP çerçevesinde, Polonya, Almanya, Litvanya, İspanya ve Romanya’dan gelen 34 kişilik öğrenci grubu üniversitede ağırlandı. Programa; Radom Academy of Economics (Polonya), Technical University of Ilmenau (Almanya), Civitas University (Polonya), CEDEU University (İspanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Kielce University of Technology (Polonya), Ovidius University of Constana (Romanya), Bydgoszcz University of Science and Technology (Polonya), Lithuanian University of Engineering (Litvanya) ve Babe-Bolyai University (Romanya) öğrencileri katıldı. Programın ilk gününde öğrenciler için rektörlük ziyareti ve kampüs tanıtımı gerçekleştirildi, ardından şehir merkezinde bilgilendirme gezisi düzenlendi. İkinci ve üçüncü günlerde "International Security" ve "Research Techniques" dersleri yüz yüze yapılırken, dersler Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yürütüldü. Akademik içeriklerin yanı sıra öğrenciler arası etkileşimi artırmaya yönelik sosyal etkinlikler de gerçekleştirildi. Program kapsamında dördüncü gün Safranbolu gezisi düzenlenerek katılımcıların bölgenin tarihi ve kültürel mirasını tanımaları sağlandı. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın konuşmasıyla sona erdi. Katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edilirken, program sonunda öğrenciler İstanbul’a uğurlandı. Erasmus+ BIP programının, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılması açısından önemli bir organizasyon olduğu değerlendirildi.
Karabük KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu. Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi. Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi. Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı "Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri", Arş. Gör. Kadriye Öz ise "Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu. Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı. Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.