YEREL HABERLER - 05 Haziran 2017 Pazartesi 16:45

Başkan Yazgı, 250 kişilik ekiple sahaya indi

A
A
A
Başkan Yazgı, 250 kişilik ekiple sahaya indi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehirde meydana gelen sağanak yağışın ardından kriz masası oluşturarak 250 kişilik ekiple sahaya indi ve ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehirde meydana gelen sağanak yağışın ardından kriz masası oluşturarak 250 kişilik ekiple sahaya indi ve ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.


Aksaray’da sağanak yağış etkili olurken, belediye aldığı tedbirler ve yaptığı çalışmalarla vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırdı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yağışların etkili olması üzerine kriz masası oluşturarak, belediyedeki tüm birimleri harekete geçirdi. Başkan Yazgı, kriz masasında yapılan çalışmaları anbean izledikten sonra başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte sahaya inerek yağıştan etkilenen bölgeleri gezdi ve çalışmaları yerinde inceledi. Yağış nedeniyle Aksaray Belediyesinin 444 55 68 numaralı çağrı merkezine gelen istekler belediye ekipleri tarafından anında değerlendirildi. İtfaiye, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Temizlik İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Basın Yayın Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili birimlerden oluşturulan 250 kişilik ekip, su baskınından etkilenen alanlarda çalışma yaptı. "Yağmur rahmet ve berekettir” diyen Başkan Yazgı, “Ülkemizin ve şehrimizin yağışa çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ülkemizde, şehrimizde yağışlara çok ihtiyaç var. Barajların dolması ekinlerin sulanması ve içme suyu gibi önemli konularda yağışlara ihtiyacımız oluyor. Şehrimizde de meydana gelen yağış etkili oldu. Meteorolojiden aldığımız verilere göre metrekareye 19,8 mm yağış düşmüş. Bazı mahallelerimiz bu yağıştan olumsuz etkilendi. Ancak bizler Aksaray Belediyesi olarak oluşturduğumuz kriz masası, 250 kişilik ekibimizi harekete geçirdik. Çalışmaları hem online sistemle takip ettik hem de sahaya inerek bizzat yerinde inceledik. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik. Ben buradan yağış sırasında ve sonrasında sonrası çalışmalara katılarak emeği geçen tüm belediye personelimize gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.