ÇEVRE - 05 Mayıs 2024 Pazar 21:14

Aksaray’da yüksek kesimlere kar yağdı

A
A
A
Aksaray’da yüksek kesimlere kar yağdı

Aksaray’da aniden düşen hava sıcaklıkları ve yağmur yağışlarının ardından yüksek kesimlere kar yağdı.


Hava sıcaklıklarının aniden düştüğü ve meteorolojinin rüzgar ve şiddetli yağış tahminleri için uyarılarda bulunduğu Aksaray’da bugün yüksek kesimlere kar yağdı. Özellikle Hasan Dağı bölgesinde bulunan Helvadere beldesinin bir kısmı ve Hasan Dağı eteklerindeki otel bölgesine kar yağdı. Hava sıcaklıklarının 10 ila 2 derece arasında seyrettiği Aksaray’da bugün soğuk havada yüzünü gösterdi.


Kar yağışı ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı kentte normalin üzerinde seyreden hava şartları üreticileri de tedirgin ediyor.



Aksaray’da yüksek kesimlere kar yağdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Maksut Yüksek, Konya’ya veda etti Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, düzenlenen törenle Konya’dan uğurlandı. Emniyet Müdürü Maksut Yüksek için Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama programı düzenlendi. Programda konuşan Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, 10 Ocak 2025 tarihinde devraldığı Konya Emniyet Müdürlüğü görevinden Ankara İl Emniyet Müdürü olarak atanmasından dolayı ayrıldığını belirterek, "Selçuklu’nun başşehri, hoşgörünün merkezi ve huzurun beşiği olan bu müstesna şehirde hizmet etmiş olmak meslek hayatımın en mümtaz, onur nişanelerinden biri olarak daima kalbimde kalacaktır. Konya bizim için sadece bir görev yeri değil, aynı zamanda ailemle birlikte huzur bulduğumuz bir yuva olmuştur. Bizleri bir hemşehriniz, evladınız, bir kardeşiniz olarak bağrınıza bastığınız için hepinize minnettarım. Ankara’da bir kapınızın ve gönlümüzün her zaman açık olduğunu asla unutmayın. Bundan sonra da Konya’nın bir gönül elçisi olarak bulunduğumuz her ortamda şehrimizin güzelliğini anlatmaya devam edeceğim" dedi. Emniyet Müdürü Maksut Yüksek programın ardından Konya’dan ayrıldı. Törene, Hava Savunma ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Diker, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, protokol mensupları, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri katıldı.
Malatya Malatya Valisi Yavuz, 4 aylık asayiş verilerini açıkladı Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentte son 4 aylık asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ile birlikte kentteki asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Valilik Toplantı salonunda gerçekleşen açıklamada konuşan Vali Yavuz, Malatya’nın huzuru için tüm güvenlik güçleri ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. 2025 yılının ilk 4 ayı ile 2026’nın ilk 4 ayını kıyaslayan Vali Yavuz, terörle mücadelede bu yıl içinde 22 operasyon gerçekleştiğini, bu sayının geçen yılın ilk 4 ayında ise 26 olduğunu söyledi. Yakın coğrafyada yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’ye düzensiz göç olduğunu ifade eden Vali Yavuz, Suriye kaynaklı göçün neredeyse sona erdiğini söyledi. Vali Yavuz, "Bu kapsamda 2026’da şu ana kadar 7 operasyon yapıldı, 10 organizatör yakalandı" dedi. Narkotik veriler hakkında da bilgi paylaşımı yapan Vali Yavuz, "Bu konu hayati ve önemli. En önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi. 2026’da şu ana kadar 947 olay ve operasyon gerçekleştirdik. Bin 183 zanlı ise gözaltına alındı ve bunların 219’u tutuklandı" şeklinde konuştu. Malatya’da 2025 yılında kent tarihindeki en büyük organize suç örgütünün tasfiye edildiğini söyleyen Vali Yavuz, kararlı mücadelenin 2026 yılında da devam edeceğini belirtti. Yan kesicilik suçunun 2025 ve 2026 yılında hiç gerçekleşmediğini vurgulayan Vali Yavuz, sadece evden hırsızlıkta 5 olay artışının olduğunu ifade etti. Sosyal medya hesapları üzerinde de çalışma yaptıklarını söyleyen Vali Yavuz, siber suçlarda artış olduğunu belirterek, "2025 yılında 2 bin 369, bu yılda ise 2 bin 465 hesap üzerinde çalışma yapıldı. Bu sayı geçen yıla oranla yüzde 4 oranında arttı." Dedi. Malatya’da tescilli araç sayısının geçen yıla oranla arttığına dikkat çeken Vali Yavuz, "Geçen yıla oranla tescilli araç yüzde 6,5 oranında arttı. Bugün itibariyle 254 bin 53 araç trafikte mevcut. Motosiklet sayısı ise 25 bin 7’ye ulaştı. Motosiklet sayısı yüzde 17 oranında arttı." Diye konuştu.
Zonguldak Gönüllerden Yükselen Türküler: BEUN’da "Bu Toprağın Sesleri" Konseri Büyük Beğeni Topladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde, Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bu Toprağın Sesleri" adlı Türk halk müziği konseri, dinleyicilere hem duygusal hem de coşku dolu anlar yaşattı. Farabi Kampüsünde yer alan Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konser, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer Hanımefendi, Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürü Uygar Keskin, il ve ilçe protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış konuşmasının ardından sahne alan koro ekibi, Türk halk müziğinin seçkin eserlerini ustalıkla icra ederek dinleyicilerden büyük alkış aldı. Salonu dolduran sanatseverler, türkülere zaman zaman eşlik ederek gecenin coşkusunu hep birlikte paylaştı. Anadolu’nun zengin kültürel mirasını yansıtan eserler, dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Program sonunda koro ekibine çiçek takdim edildi. Ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi. Rektör Özölçer: "Türkülerimiz ve Şarkılarımız, Milletimizin Ortak Hafızasıdır" Konserin ardından değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, sanatın toplumsal birlik ve kültürel süreklilik açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek şu ifadeleri dile getirdi: "Bu Toprağın Sesleri adlı bu anlamlı programda, kültürümüzün en önemli taşıyıcı unsurlarından biri olan Türk halk müziğini hep birlikte dinlemek bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Türkülerimiz, şarkılarımız; milletimizin hafızasını, sevinçlerini, hüzünlerini ve ortak değerlerini geleceğe taşıyan en kıymetli miraslarımızdandır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizler; sadece bilimsel üretimi değil, aynı zamanda kültür ve sanat alanındaki gelişimi de en az onun kadar önemli görüyoruz. Çünkü sanat, bireyin estetik dünyasını zenginleştirirken toplumsal bağları da güçlendiren evrensel bir dildir. Bu duygu ve düşüncelerle böylesine anlamlı bir organizasyona emek veren Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ailesine, değerli koro ekibine ve bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere gönülden teşekkür ediyorum. Kültürü ve sanatı yaygınlaştıran Üniversitemiz, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, kültürel değerlerimizi yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya kararlılıkla devam edecektir."