ASAYİŞ - 01 Nisan 2026 Çarşamba 21:00

Alkollü halde direksiyona geçti, 3 araca birden çarptı

A
A
A

Aksaray’da alkollü halde direksiyon başına geçen sürücü, önce sollamaya çarptığı araca sonra da park halindeki 2 araca çarptı. Kazada alkollü sürücü hafif yaralandı.

Kaza, Ereğli Kapı Mahallesi Acem Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinden sanayi istikametine seyreden Muhammet D. (22) idaresindeki 68 AGC 449 plakalı otomobil, hatalı sollama yapmak için seyrettiği sağ şeritten sol şeritteki Eren K. yönetimindeki 68 AFA 049 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle ters istikamete dönen araç bu kez de park halindeki 68 HH 998 ve 68 ABB 283 plakalı otomobillere çarparak durabildi. 4 aracın karıştığı trafik kazasında alkollü sürücü hafif şekilde yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı alkollü sürücüye ilk müdahaleyi ambulans içinde yaptı. Polis ekipleri trafiğe kapanan yolda güvenlik önlemleri alarak kazayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede alkol metre üfletilen Muhammet D. isimli sürücünün 1.69 promil alkollü olduğu belirlendi. Bunun üzerine sürücüye alkollü araç kullanmaktan 25 bin lira ceza kesilirken ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapalı kalan yol araçların çekici marifetiyle çekilmesinin ardından trafiğe açıldı.

Alkollü sürücü ise tedavisinin ardından hakkında başlatılan adli işlemler gereği ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yasin Can



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da görsel şölen: "Pembe Dolunay" Erek Dağı’ndan yükseldi Van’ın doğusunda yer alan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı, bu akşam yılın en özel doğa olaylarından birine ev sahipliği yaptı. Baharın gelişini müjdeleyen ’pembe dolunay’, dağın zirvesinden yükselerek Vanlılara unutulmaz bir görsel şölen sundu. Van’da baharın habercisi olarak bilinen ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın zirvesinden yükselerek muhteşem manzarasıyla izleyenlere görsel şölen sundu. Kent genelinde açık ve sakin havanın etkili olmasıyla birlikte gökyüzünde beliren dolunay, kısa sürede vatandaşların ilgisini çekti. "Şehrin üzerinde bir mücevher gibi parladı" Nisan ayının ilk dolunayı olan ve adını baharda açan yabani çiçeklerden alan ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın arkasından belirdi. Dağın karlı zirveleriyle birleşen dolunayın ışıltısı, gökyüzünü ve kentin silüetini aydınlattı. Gece boyunca etkisini sürdüren dolunay, izleyenleri mest etti. Kent sakinleri, bu tür doğa olaylarının Van’ın doğal güzelliklerine ayrı bir değer kattığını dile getirdi. "Neden "Pembe" Dolunay?" Astronomi kaynaklarına göre "pembe dolunay" ismini, Kuzey Amerika’da baharın başında açan "Phlox subulata" (Alev çiçeği) adlı pembe çiçeklerden alıyor. Ayın fiziksel rengi aslında pembe olmasa da, ufuk çizgisinden yükselirken atmosferik kırılmalar nedeniyle büründüğü sıcak tonlar, Erek Dağı’nın üzerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.