ASAYİŞ - 11 Haziran 2025 Çarşamba 14:40

Dağda ağır yaralı bulunan kayıp gencin kaza yaptığı belirlendi

A
A
A
Dağda ağır yaralı bulunan kayıp gencin kaza yaptığı belirlendi

Aksaray’da kayıp olarak aranan ve dün ağır yaralı olarak dağda bulunan 26 yaşındaki gencin trafik kazası sonucu yaralandığı belirlendi.


Olay, dün Aksaray’ın merkeze bağlı Akhisar köyü dağlık arazisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde babası Murat Ergün (50) ile görüşerek eve geleceğini söyleyen Mustafa Ergün’den (26) gece boyunca haber alınamadı. Kurtuluş Mahallesi’nde oturan gencin babası oğlu evine gelmeyince polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Oğlunun telefonuna da ulaşamayan baba, dün sabah saatlerinde oğlunun arkadaşlarıyla birlikte arama yaparken dağlık arazide Mustafa Ergün’ü motosikletiyle birlikte ağır yaralı olarak buldu. Bilinci kapalı olan gencin yüzünde ve vücudunun birçok yerinde yara olduğunu gören arkadaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı genç ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan gencin durumunun ağır olduğu, böbrek yetmezliği bulunduğu için hayati fonksiyonlarında ağır hasar oluştuğu öğrenildi.



Olay gecesi arkadaşlarından ayrılıp dağlık arazide kaza yapmış


Olayın ardından Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı inceleme başlattı. Jandarma Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin de olay yerinde detaylı incelemeler yaptığı olayda ekipler, Ergün’ün kaybolduğu gece arkadaşlarıyla birlikte alkol aldığını belirledi. Alkol aldıktan sonra Ergün’den ayrılan arkadaşları evlerine giderken, Ergün’ün motosikletiyle dağlık araziye çıktığı tespit edildi. Alkollü olarak kullandığı motosikletiyle araziye çıkan Ergün’den ertesi güne kadar haber alınamazken, aynı gece arkadaşlarından birini aradığı ve kaza yaptığını söylediği ortaya çıktı. Ergün’ün aradığı arkadaşına ulaşan jandarma ekipleri, şahsın Ergün ile yaptığı konuşmanın hat kesilmesi nedeniyle yarıda kaldığı ve nerede nasıl kaza yaptığı hakkında bilgiye ulaşılamadığını tespit etti. İfadesi alınan gencin arkadaşı, "Hat kesilince görüşme yapamadık. Kaza yaptığını söyledi ama nerede nasıl olduğunu söyleyemedi. Telefon kapandı. Sonra tekrar tekrar aradık ama maalesef telefona ulaşamadık" dedi.



Hayati tehlikesi süren genç Konya’ya sevk edildi


Jandarma ekiplerince yapılan detaylı araştırma ve incelemelerde şahsın alkollü olarak kullandığı motosikletle çıktığı dağlık araziden inerken motorun rampa aşağıya devrildiği belirlendi. Hastanede yapılan sağlık kontrolünde ise şahsın yaralarının darp değil kaza sonucu oluştuğu tespit edilirken, ilk müdahaleleri Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan gencin böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle hayati riskinin bulunduğu, bu nedenle de Konya’da bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Olay yerinde bulunmayan motosikletle ilgili de inceleme yapan jandarma, şahsın alkollü olarak kaza yapması nedeniyle motosikleti olay yerinden alarak evlerine götürdüklerini ortaya çıkardı.



Dağda ağır yaralı bulunan kayıp gencin kaza yaptığı belirlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Subaşıoğlu; "23 Nisanı büyük bir gururla kutluyoruz" AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir açıklama yaptı. Başkan Subaşıoğlu, "Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan bu özel günü gururla kutluyoruz" dedi. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulundu. "Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan bu özel günü gururla kutluyoruz" diyen Başkan Subaşıoğlu, "23 Nisan 1920, sadece bir Meclis açılışı değil, Aziz milletimizin ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek kendi kaderini eline aldığı tarihi bir dönüm noktasıdır. İstiklal Harbimizi yöneten Gazi Meclis, tam bağımsızlık yolundaki en güçlü kalemiz olmuştur. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve sevginin en somut göstergesidir. Bizler de AK Parti kadroları olarak genç nesillerimizi, medeniyet değerlerimize bağlı, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi en büyük görevimiz kabul ediyoruz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.