ASAYİŞ - 10 Haziran 2025 Salı 16:49

Kayıp genç dağda ağır yaralı bulundu

A
A
A
Kayıp genç dağda ağır yaralı bulundu

Aksaray’da 2 gündür kayıp olarak aranan 26 yaşındaki genç motosikletiyle çıktığı dağda arkadaşları tarafından ağır yaralı olarak bulundu.


Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Akhisar köyü dağlık arazisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde babası Murat Ergün (50) ile görüşerek eve geleceğini söyleyen Mustafa Ergün’den (26) gece boyunca haber alınamadı. Kurtuluş Mahallesinde oturan gencin babası oğlu evine gelmeyince polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Oğlunun telefonuna da ulaşamayan baba bugün sabah saatlerinde oğlunun arkadaşlarıyla birlikte arazide arama yaptı. Arkadaşları dağlık arazide yaptığı aramada Mustafa Ergün’ü motosikletiyle birlikte ağır yaralı olarak buldu. Bilinci kapalı olan Ergün’ün yüzünde ve vücudunun birçok yerinde yara olduğunu gören arkadaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerini güçlükle bulabilen sağlık ekipleri yaralı genci ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan Ergün’ün durumunun ağır olduğu, böbrek yetmezliği bulunduğu için de hayati fonksiyonlarında ağır hasar oluştuğu öğrenildi.


Yaşanan olayı anlatan baba Murat Ergün, "Kayıptı, akşam 7’de görüştük. Biz köyden geliyorduk, o da ‘Ben eve geçiyorum’ dedi. 8’den sonra bir daha ulaşamadık, haber alamadık. Karakola gittim, arkadaşlarıyla aradık bulamadık. Bugün bir arkadaşı bulmuş, ambulansla biz de oraya gittik. Düşman olmayınca şüphelenilecek bir durum yok ki darp olsa yüz bin liralık telefonu var onu alırlardı, almamışlar. Gözündeki gözlüğü almamışlar. Birileriyle uğraştı, dövdüler oraya attılar" dedi.


Olayın ardından Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine gelerek Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı inceleme başlattı. Şahsın kaza yaparak mı yoksa darp edilerek mi yaralandığı araştırılırken, tedavisi devam eden Mustafa Ergün’ün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.



Kayıp genç dağda ağır yaralı bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Subaşıoğlu; "23 Nisanı büyük bir gururla kutluyoruz" AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir açıklama yaptı. Başkan Subaşıoğlu, "Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan bu özel günü gururla kutluyoruz" dedi. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulundu. "Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan bu özel günü gururla kutluyoruz" diyen Başkan Subaşıoğlu, "23 Nisan 1920, sadece bir Meclis açılışı değil, Aziz milletimizin ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek kendi kaderini eline aldığı tarihi bir dönüm noktasıdır. İstiklal Harbimizi yöneten Gazi Meclis, tam bağımsızlık yolundaki en güçlü kalemiz olmuştur. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve sevginin en somut göstergesidir. Bizler de AK Parti kadroları olarak genç nesillerimizi, medeniyet değerlerimize bağlı, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi en büyük görevimiz kabul ediyoruz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.