ASAYİŞ - 04 Aralık 2020 Cuma 17:05

Yaya önceliğine dikkat çekildi

A
A
A
Yaya önceliğine dikkat çekildi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve faaliyetle yaya önceliğine dikkat çekildi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve faaliyetle yaya önceliğine dikkat çekildi.


Yayaların yoğun bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’ndeki yaya geçitlerinde ekiplerle birlikte vatandaşlar da “hak ver öncelik ver”, “öncelik hayatın, öncelik yayanın” ve “yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” pankartları açarak konunun önemine dikkat çekti.


Trafik güvenliğini sağlamak adına sürücülere ve yayalara konunun sürekli ve ısrarla takip edildiğini göstermek istediklerini söyleyen Trafik Denetleme Amir V. Komiser Yardımcısı Uğur Alkan, yapılan denetim ve uygulamalarla yaya ölümlerinde yüzde 21,9’luk azalma olduğunu belirtti.


Merzifon’da 2020 yılından bu güne kadar 759 araç sürücüsüne 453 bin 882 TL idari para cezası yazıldığını aktaran Alkan, “Ülkemiz geneli 2020 yılının ilk 10 aylık döneminde meydana gelen kazalarda, kaza yerinde 243 yaya hayatını kaybetti. Önceki yılın aynı dönemine göre ise alınana tedbirler, gerçekleştirilen denetimler ve bilgilendirme/bilinçlendirme faaliyetlerinin de katkısıyla yaya ölümlerinde yüzde 21,9’luk azalma sağlanmıştır. Trafik güvenliğini sağlamak adına sürücülere ve yayalara konunun sürekli ve ısrarla takip edildiğini göstermek amacıyla İlçemiz Merzifon’da 2020 yılından bu güne kadar 759 araç sürücüsüne 453 bin 882 TL idari para cezası yazılmıştır. ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla bu konudaki denetimlerimiz ve faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Depremde hayatını kaybeden Ahmet Eyüp Türkaslan anısına turnuva düzenlendi Gaziantep’te 6 Şubat depreminde Malatya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan anısına futbol turnuvası düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türaslan (28) enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden Türkaslan anısına memleketi Gaziantep’te futbol turnuvası düzenlendi. Tarihi Gaziantep Lisesi’nde düzenlenen turnuvaya 30 sınıf takımı katıldı. Turnuva oynanan final maçı ile sona erdi. Final maçını Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Milli Eğitim Müdürü Yasip Tepe, merhum Ahmet Eyüp Türkaslan’ın annesi Emine Türkaslan ve ağabeyi Muhammet Salih Türkaslan, Gaziantepspor’dan antrenörü Kadir Aslan, Abdülhamit Türkaslan ile çok sayıda öğrenci ve veli izledi. Ahmet Eyüp Türkaslan Sınıflararası Futbol Turnuvası’nda birinci olan takımın ödülünü Gaziantep Valisi Kemal Çeber verirken, ikinci olan takımın madalya ve ödüllerini ise Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe takdim etti. Gaziantep Lisesi Müdürü Mehmet Kürşat Hamurlu ve tüm öğretmenler, Gaziantep Lisesi mezunu olan Ahmet Eyüp Türkaslan’a büyük bir vefa gösterdi. Törende konuşan Vali Çeber, "En önemli değerlerimizden biri de şüphesiz vefa. Gaziantep Lisesi’ni tebrik ediyorum. Ahmet Eyüp kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Turnuva sonrasında Ahmet Eyüp Türkaslan’ın annesi ve ağabeyine plaket takdim edildi.
İstanbul Bakırköy’de kadınlara "lastik değiştirme" dersi Bakırköy’de kadınlar için düzenlenen ’Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi’ renkli görüntülere sahne oldu. Atölyede eğitim alan 15 kadın otomobil lastiğini başarıyla söküp taktı. Bakırköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi" düzenlendi. Atölyede erkeklerle özdeşleşen lastik değiştirme eğitimi, kadınlar için verildi. Atölye içeriği, kadınların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları araç bakımı ve lastik değişimi yapım becerilerine sahip olacak şekilde hazırlandı. Atölyede, 15 kadına teorik eğitim verildikten sonra kadınlar bilgilerini pratiğe dökerek lastik değiştirdi. Kadınların heyecanla lastik değiştirdikleri anlar renkli görüntülere sahne oldu. “Kadınlar, kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Kezban Alacücük, “Atölyenin başvurularını ilk çıktığımız zaman bütün başvuruların dolduğunu, aynı gün içerisinde gördük. Bu da gerçekten bu alanda ne kadar çok ihtiyaç olduğunu bize göstermiş oldu. Bugün burada ilk atölyemizi 15 kadınla gerçekleştirdik. Çok farklı meslek alanlarından kadınlarımız var. Yaş grupları da çok farklı. Öğretmenlerimiz, mimarlarımız, öğrencilerimiz var. Bu popülasyon çok önemli. İhtiyacın ne kadar geniş bir alanda olduğunu bize gösteriyor. Atölyelerimizi düzenli olarak 2 haftada bir rutin bir şekilde yürütüyor olacağız. Talepler geldikçe, biz de atölyelerimizi sürdürüyor olacağız. Bugün burada kadınlar, ’Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi’ ile kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler. Araçlarında herhangi bir ikaz ışığı olduğunda bunun sebebinin ne olduğunu ve ne yapmaları gerektiğini öğrenecekler. Araç bakımını kendileri üstlenebilecekler. Atölyemiz interaktif ve uygulamalı bir atölye. Dolayısıyla şuan da teorik kısmındalar, birazdan araç üzerinde lastik değiştirmeyi kendileri uygulamalı olarak deneyimliyor olacaklar” dedi. "Kimseye ihtiyaç duymadan, kendi lastiğimizi kendimiz değiştirebileceğiz” Atölyede eğitim alan Lale Çokgezer, “Katıldığım eğitim kadınlara lastik hakkında bilgiler verdi. Ayrıca lastiğin değişimini öğreniyoruz. Çok faydalı bir eğitim. Kimseye ihtiyaç duymadan, kendi lastiğimizi kendimiz değiştirebileceğiz. Devamını bekliyorum. Bence eğitim kadınlar tarafından çok rağbet görecek. Ben çok beğendim, bilgilendim. Hesabımdan da paylaşacağım. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı. “Lastik patlarsa nasıl değiştirmemiz gerektiğini öğrendik” Lastik değiştirme eğitimi alan Melike Çiçek ise, “Lastik hakkında bilgi edindik. Seyir halindeyken lastiğimiz patlarsa veya herhangi bir arıza durumunda nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz. Lastik patlarsa nasıl değiştirmemiz gerektiğini öğrendik. Şuan da eğitimini alacağız” şeklinde konuştu.
Nevşehir Koreli heyet Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti Ankara’nın kardeş kenti Seul’den gelen, Seul Belediyesi Meclis Başkanı Hyeonki Kim ile belediye bürokratlarından oluşan Güney Kore heyeti, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti. Belediye Başkanı Rasim Arı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Seul Belediye Meclisi Başkan Vekili Hyeonki Kim ve beraberindeki heyeti kabul etti. Güney Kore’den gelen heyeti ilk olarak başkanlık makamında konuk eden Arı, burada heyete Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Arı; Nevşehir’in UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi kilise, manastır ve yer altı şehirleri ile Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın merkezi olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl dünyanın farklı ülkelerinden 4 milyonu aşkın turist ağırlayan bölgenin 2024 yılında 5 milyonu aşkın turisti ağırlamayı hedeflediğini kaydeden Başkan Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olan tarihi Kayaşehir ile ilgili bilgiler verdi. Nevşehir Belediyesi tarafından kentte gerçekleştirmeyi planladıkları turizm yatırımlarından da bahseden Arı, heyette bulunan Seul Belediyesi Meclis Başkanı Hyeonki Kim’e çini bir tabak hediye etti. Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Türkiye’deki belediyecilik sistemini anlatarak sorularını cevaplandırdı.