GENEL - 02 Mart 2021 Salı 00:49

Amasya Valisi Masatlı’dan normalleşme sürecine destek çağrısı

A
A
A
Amasya Valisi Masatlı’dan normalleşme sürecine destek çağrısı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Korona virüs (Kovid-19) vaka haritasına göre çok yüksek riskli kategoride yer alan kentte normalleşme sürecine geçebilmesi amacıyla destek çağrısında bulundu.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Korona virüs (Kovid-19) vaka haritasına göre çok yüksek riskli kategoride yer alan kentte normalleşme sürecine geçebilmesi amacıyla destek çağrısında bulundu.


Yaptığı yazılı açıklamada son bir aylık dönemde daha hızlı bulaşma özelliği gösteren ve yurtdışı kaynaklı mutasyonlu Kovid-19 virüsünün ülke genelinde ve Amasya’nın da içinde yer aldığı Karadeniz Bölgesinde ciddi ölçülerde yayıldığı tespit edildiğine dikkat çeken Vali Masatlı, “Amasya, bulunduğu konum itibariyle gerek ticari gerek sosyo-kültürel, gerekse sağlık hizmetleri anlamında başta Samsun olmak üzere Karadeniz Bölgesi ile sıkı ilişkiler içerisindedir. Amasya ve Karadeniz illeri arasında yaşanan etkileşim neticesinde Sağlık Bakanlığımız tarafından paylaşılan güncel vaka haritasında ilimiz çok yüksek risk grubu taşıyan iller arasında yer almıştır. Değerli Amasyalılar alacağımız basit tedbirler ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek bu tabloyu tersine çevirmek hiç de zor olmayacaktır” diye konuştu.


Tarihi, kültürü ve yetiştirdiği büyük şahsiyetler ile daima Anadolu coğrafyasına örnek teşkil eden Amasya’da özlenen eski günlere hızlı bir şekilde dönebilmenin alınacak etkili tedbirlerle mümkün olacağına değinen Mustafa Masatlı, “Bizler ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışıyla halkımızın sağlığını her şeyin önünde tutuyoruz. Sizlerin sağlığı ve can güvenliği bizler için önemlidir. Lütfen kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığı için biraz daha sabır ve özveri gösterin ve bu süreci el birliğiyle atlatalım” ifadelerini kullandı.


Masatlı, bir an önce normalleşeme sürecine geçilebilmesi için şu konularda hassasiyet gösterilmesinin yeterli olacağına işaret etti; “Zorunlu kalmadıkça il dışına seyahat etmeyelim. (Özellikle yüksek risk içeren Orta ve Doğu Karadeniz illeri.) Seyahat etmek zorundaysak, işimizi hızlıca hallederek ilimize dönelim. Mecbur kalmadıkça ikametlerimiz ve işyerlerimizden dışarı çıkmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına istisnasız uyalım. Sevdiklerimizin sağlığı için akrabalık, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimizi bir süreliğine uzaktan sürdürelim. Taziye ve geçmiş olsun ziyaretlerimizi erteleyerek, telefon ve sosyal medya kanalları ile sevdiklerimizin yanında olalım. Bu kurallara sadece kendimiz için değil, aylardır ekmek paralarını kazanmak için gün sayan esnaflarımız, okullarında yüz yüze eğitim görmek için can atan evlatlarımız, sokağa çıkıp özgürce gezemeyen büyüklerimiz ve gençlerimiz için yapalım. Haydi Amasyalılar el ele vererek bunu hep birlikte başaralım.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.
Zonguldak Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı Zonguldak’ta kemik büyümesi bozukluğu hastası Alimen Gülpınar ile İrem Şükran Gülpınar çifti nikah kıyarak dünyaevine girdi. Trabzon’da müzisyenlik yapan 25 yaşındaki Alimen Gülpınar, şarkı söylediği anların yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. El sanatları işiyle ilgilenen İrem Şükran Kılıç videoyu görünce Alimen Gülpınar ile sosyal medyadan görüşmeye başladı. Evlenip yuva kurmaya karar veren Alimen Gülpınar, İrem Kılıç’ın annesinin yaşadığı Çatalağzı beldesine geldi. Müzik aletini satarak Zonguldak’a gelen Gülpınar, İrem Kılıç’ın ailesinin de destekleriyle nikah tarihi alarak hazırlıklara başladı. 1 metre 27 santimetre boyundaki çiftin nikahını Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş kıldı. Nikahta gelinin damadın ayağına basmasının ardından evlilik cüzdanı geline takdim edildi. Dans eden çifte mutlu günlerinde yakınları da eşlik etti. Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladıklarını anlatan Alimen Gülpınar, “Annemi kaybedeli 6 ay oldu. Maddi durumum yok, çalışamıyorum, iş bulamıyorum. Müzisyenim ama müzik aletimi sattığım için durumum yok. Boyumdan dolayı kimse bana iş vermedi. Her şeyi denedim olmadı. Rabbim bir yerden kapı açıyor. Eşimi kırmadım, buraya geldim. Ailesi bana destek çıktı. Ailesini ailem olarak görüyorum. Herkes çok güzel tepkiler verdi. Önemli olan kalp, insanın kalbi sağlam olsun. Sevginin boyla alakası yok. Eşim iyi ki karşıma çıktı. Onu çok seviyorum, iyi ki hayatımdı. Bundan sonra Zonguldak’ta yaşayacağım. Müzik aletim olmadığı için çalışamıyorum, bu konuda yardım istiyorum” diye konuştu. Nikah töreni sonrası eşinin soyadını alan İrem Gülpıar “Başlangıçta aileler nasıl tepki verir diye korktuk. Ailemize hemen söyleyip söylememe konusunda bir aşama yaşadık. Sonra açıklamaya karar verdik. Ailemiz anlayışla karşıladılar” diye ifade etti. Genç çiftin nikahını kıyan Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş da, "İnşallah evlerini kurdukları gibi işlerini kurmak da bize nasip olur. Ömür boyu mutluluklar diliyorum. Hayatta her şey gelip geçiyor. Birbirlerine destek olurlarsa her şeyin ne kadar kolay olacağını göreceklerini ümit ediyorum” dedi.