GENEL - 25 Mart 2021 Perşembe 17:13

Amasya Valisi, vatandaşı Kanuni’nin sözüyle uyardı: "Her şeyin başı sağlık"

A
A
A
Amasya Valisi, vatandaşı Kanuni’nin sözüyle uyardı: "Her şeyin başı sağlık"

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, pazar ziyaretinde vatandaşa “Kanuni Sultan Süleyman bile ’Her şeyin başı sağlık’ demiş.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, pazar ziyaretinde vatandaşa “Kanuni Sultan Süleyman bile ’Her şeyin başı sağlık’ demiş. Sağlığımız iyi olacak” dedi.


Amasya Valisi Mustafa Masatlı, korona virüs vaka sayısının artışını önlemek amacıyla pazar yerlerinde uygulanan tedbirleri yerinde incelemek için Taşova Perşembe Pazarı’nı ziyaret etti. Vali Masatlı, Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” bilindik sözüyle vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Pazar yerindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Masatlı, korona virüs ile mücadelede başarıya ulaşıla bilinmesi için vatandaşların tedbirlere tam olarak riayet etmelerini istedi. Mutant virüs nedeniyle bulaş riskinin yüksek olduğuna işaret eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, ev dışında “daima” maske takılması, cadde ve sokaklarda sigara içilmemesi, ev ziyaretlerinin kesinlikle yapılmaması, salgını tamamen hayattan çıkarana kadar vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.


Vali Mustafa Masatlı, pazar yeri ziyaretine vatandaşla sohbettin de “Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Kanuni’nin dedesi Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim’in babası(2. Bayezid) Amasya’dan biliyorsunuz. Kanuni Sultan Süleyman bile ’Her şeyin başı sağlık’ demiş. Sağlığımız iyi olacak. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.