YEREL HABERLER - 31 Ocak 2012 Salı 16:42

OKA`DA BAŞKANLIK AMASYA`DAN, ÇORUM`A DEVREDİLDİ

A
A
A
OKA`DA BAŞKANLIK AMASYA`DAN, ÇORUM`A DEVREDİLDİ

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (OKA) yönetim kurulu başkanlığı görevi Amasya’dan, Çorum’a devredildi.
Amasya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin (YHKB) encümen ve birlik toplantıları yapıldı. Bir yıldır OKA’nın yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Amasya Valisi A. Celil Öz, görevi Çorum Valisi Nurullah Çakır’a devretti. Çakır, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Valisi Adnan Çiçek ve diğer yetkililerin de katıldıkları toplantıda Vali Öz’e plaket verdi.
OKA’nın çalışmaları hakkında bilgiler veren ve ayrıca TR 83 Orta Karadeniz Bölgesi Bölgesi inovasyon stratejisinin geliştirilmesiyle ilgili çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Vali Öz, “Yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi, bunun ekonomiye ve toplumsal hayata kazandırılmasıyla ilgili bir strateji planı hazırlanması ve uygulamaya geçirilmesini planlıyoruz. Bunun ilk toplantısını gerçekleştirdik, diğer illerimizde de gerçekleştirip Temmuz ayı itibariyle inovasyon stratejisi planı oluşturulacak ve eylem planıyla birlikte uygulamaya geçirilecek” dedi.
Vali Öz, beraberindeki konuklarla birlikte Amasya Hatuniye Mahallesi’nde OKA desteğiyle hizmete giren otel ve diğer işletmelerde incelemelerde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Dutlulu, MASMEK kursiyerleriyle buluştu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (MASMEK) bünyesindeki el sanatları atölyelerini ziyaret ederek eğitmen ve kursiyerlerle bir araya geldi. Yeni Han’daki eğitim merkezinde gerçekleştirilen ziyarette Başkan Dutlulu, yürütülen çalışmalar ve üretilen eserler hakkında bilgi aldı. MASMEK ziyaret programında Başkan Dutlulu’ya, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, genel sekreter yardımcıları, başkan danışmanları, daire başkanları ve şube müdürleri eşlik etti. Atölyeleri tek tek gezen Başkan Dutlulu ve beraberindekiler, kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarını yerinde inceledi. İğne oyasından ahşap işlemeciliğine, seramikten dokuma sanatına kadar pek çok farklı branşı inceleyen Başkan Dutlulu, MASMEK’in sadece birer üretim alanı olmadığını vurguladı. Dutlulu, bu merkezlerin aynı zamanda dayanışma, öğrenme ve kişisel gelişimin güçlendiği çok kıymetli birer sosyal buluşma noktası olduğunu ifade etti. "MASMEK ile hem öğreniyor hem paylaşıyoruz" Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini inceleyerek kendileriyle sohbet eden Başkan Besim Dutlulu, "MASMEK, hemşehrilerimizin bir araya geldiği, yeteneklerini keşfettiği ve kültürel değerlerimizi yaşattığı çok kıymetli bir çatı. Burada sadece bir şeyler üretilmiyor; aynı zamanda çok güzel bir paylaşım ve öğrenme süreci yaşanıyor. Kursiyerlerimizin emeği, sabrı ve bu atölyelerden çıkan her bir eser bizler için çok değerli. Emek veren, öğrenen ve bu kültürü geleceğe taşıyan tüm vatandaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.