EKONOMİ - 15 Haziran 2024 Cumartesi 19:17

Amasya’da kirazlar yarıştı

A
A
A
Amasya’da kirazlar yarıştı

Amasya’da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması yapıldı. 45 yarışmacının yetiştirdikleri kirazları sunduğu yarışmada birinci seçilen Nezlet Çekiç 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Yarışmada ikinci olan Naile Göl 4 bin TL, Turgut Karakaya ise 3 bin TL’lik para ödülü aldı. Üreticilere ödüllerini Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve protokol üyeleri verdi.



Bu yıl 50 bin tonun üzerinde bir rekolte bekleniyor


Amasya’da geçen kiraz üretiminden ekonomiye yıl 1,1 Milyar TL katkı sağlandığını belirten Vali Doruk, bu yıl 50 bin tonun üzerinde bir rekolte beklendiğini açıkladı. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Amasya İl Özel İdaresi ve DOKAP’ın desteğiyle hazırladığı toplam tutarları 2,1 Milyon TL olan projelerle 61 bin 700 adet kiraz fidanından oluşan bin 234 dekar kiraz bahçesi tesis edildiğine de hatırlatan Doruk, “Bu noktada üreticilerimiz de kirazımızı daha kaliteli ürettiklerinde hem kendi gelirleri çoğalacak hem de Amasya kirazımızın pazar payı ile bilinirliği artacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kiraz üreticilerimize hem de diğer çiftçilerimize devletimizin destekleri de artarak devam edecektir. Bu tür yarışmalar aslında sizlerle bir arada olmak için bir vesile olmakla birlikte, alın teriyle yetiştirdiğiniz tüm kirazlar bizlerin nezdinde zaten birincidir” diye konuştu.


Ödül programına AK Parti milletvekili Haluk İpek ve CHP milletvekili Reşat Karagöz ile Belediye Başkanı Turgay Sevindi de katıldı.



Amasya’da kirazlar yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."